BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 22 – 23 augustus

Een neef van Fie deed een vakantiejob als redder in Westende. Hij logeerde bij zijn grootmoeder. Zo probeerden we dit eens te combineren, een bezoek aan Lars en Moedre en Werner eens uitnodigen voor een BBQ. We boekten op Kompas camping in Westende en betaalden daar de duurste camping waar we dit jaar reeds stonden.

Zaterdag 22 augustus: Phil in zijn kapsalon, Fie het huis een beurt geven en zorgen dat alles klaar is voor een volgend weekendje verlof. Met 19.112Km op de teller reden we om 13u. Stasegem buiten richting kust. Iets meer dan een uur later kwamen we aan op de parking van de camping. Fie ging inchecken en betaalde er €84.80 voor 2 nachten, we kregen plaats 37 toegewezen, we stonden niet ver van de ingang. Nadat Mobil II vlak stond, de stroom was aangesloten en de luifel uitgezet, vertrokken we met de fiets op zoek naar een beenhouwer. “Onverwachts” kwamen we aan de straat die uitkomt waar Lars zijn job aan het doen was en gingen een goeie dag zeggen. Terwijl we wat stonden te praten zag Phil dat hij een remblokje vooraan kwijt was. Zo moesten we nog op zoek naar een fietswinkel ook. In Westende-dorp zagen we een Stefan, een mooie nette beenhouwer- traiteur en vonden daar al wat we nodig hadden. De dame wist ons ook te vertellen dat we een honderdtal meter verder ook een fietswinkel konden vinden. Het remblokje was voor €5 vervangen, Phil blij. Op de terugweg twijfelde Fie of we de goeie baan op gingen, toen we haar idee volgden, kwamen we op hetzelfde punt terug uit. We bekeken het samen nog eens en besloten dat alle wegen naar Rome leiden, zo kwamen we tenslotte terug aan de camping. Vlug alle vlees in de koelkast en wat genieten van het mooie weer. Phil had nog graag een toer gedaan met de fiets, maar het was reeds 17u30 en dan zou het te laat worden om te eten. Na overleg aten we dan eerst onze spaghetti en vertrokken met een volle maag. Phil had via knooppunten vlug een ritje van 22Km uitgestoken. Met hier en daar wat tegenwind was het in het begin wat lastig, maar de wegen bevielen ons wel. We namen hier en daar een stop waar iets te zien was en kwamen zo na anderhalf uur terug aan de camping. De fietsen werden terug op stal gezet en we namen buiten nog de tijd om iets te drinken. Toen de zon volledig onder was, koelde het af en trokken we naar binnen, nog naar een film kijken tot rond 23u. Tijd om te gaan slapen.
Zondag 23 augustus: We waren wakker om 7u40, Fie ging onze ontbijtkoeken halen in het winkeltje van de camping. Toen ze terug was, stond er een verse kop koffie klaar. Na het ontbijt ging Fie douchen waarna Phil haar kapsel een beetje in de plooi legde en dan zelf ging douchen. Er was veel wind, zo werden de twee windschermen uitgezet en ook de twee gas barbecuetjes. Fie kookte de aardappelen, liet ze afkoelen, sneed ze in schelletjes en bakte ze reeds voordien. Moedre en Werner kwamen om 11u. aan, we konden starten met het aperitief met wat hapjes. Toen we met deze klaar waren, bakte Phil de scampi brochettes, op de stokjes zaten er voor elk 5 grote scampi’s en ze waren lekker. Als hoofgerecht hadden we rundsbrochettes mee en het waren grote. Met de aardappelen, maar ook tomaten en sla die onze gasten mee hadden uit eigen tuin, hadden we een voortreffelijke maaltijd, er was zelfs vlees teveel. Enkel de schellen spek werden nog als dessert gegeten. De eerste plannen waren, nadat Fie en haar moeder de vaat hadden gedaan, om nog eens bij Lars te gaan, maar de wolken kwamen opzetten. We besloten van alles wat buiten stond terug op zijn vaste plaats weg te steken terwijl het nog droog was. Nog buiten genieten van een verse kop koffie lukte nog net voor de eerste druppels uit de ondertussen bewolkte lucht kwamen. Tegen 17u vertrokken onze gasten die we nog gingen uitwuiven op de parking. We hadden afgesproken met Lars om hem mee te nemen en naar zijn huis te voeren, maar hij moest werken tot 19u. We deden het dus nog een tijdje rustig aan tot 18u30 om ten laatste van de keggen te rijden en de camping af te rijden. We gingen Lars afhalen aan de zeelaan, maar er was op de afgesproken plaats nergens geen plaatsje vrij om te parkeren. We reden een stukje verder waar er wel plaats was en brachten Lars op de hoogte dat, als hij klaar was naar een bepaalde plaats moest gaan en dat we er binnen de kortste keren ook zouden zijn. Tot onze verbazing had hij door de regen ook vroeger gedaan en konden we direct aantreden. We stelden de GPS in zonder snelwegen, we deden 20Km profijt, maar moesten wel een kwartier langer rijden. Langs de gewone wegen hadden we wel minder risico in een file terecht te komen. Het verliep vlot, we waren in Anzegem tegen 20u05, Mieke, Fie’s zus ontving ons nog en bood zelfs eten aan. Fie at er witloof in hesp en Phil een Stella, het smaakte ons beiden J
. Na een korte rit naar huis, konden we plannen maken voor de volgende uitstap.
Op de teller 19.304Km, Trip 191.2Km, Verbruik 10,6L., Reistijd 3u36.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016