BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 28 – 29 maart

Kilometerstand 11.467, dit na een trip naar Campirama de week voordien. We planden nog een weekendje Antwerpen en spraken daar af met iemand die nog  gadgets van het 5de Linie liggen had. De fietsen gingen we eerst meedoen, maar hoe dichter het weekend kwam, hoe slechter weer ze beloofden. Deze lieten we dan maar thuis, we waren het tenslotte gewoon van in Antwerpen te wandelen.

Zaterdag 28 maart: Fie vulde de koelkast en stak er al hetgeen we konden nodig hebben tijdens de voormiddag in onze Mobil II. Na Phil zijn thuiskomst lag zijn boterham klaar, vlug eten, andere kleren aan en we konden vertrekken omstreeks 12u45, om na 1u08 minuten aan te komen op Vogelzang. Fie ging de €8.5 gaan betalen. Veel volk was er niet, we hadden een mooi plaatsje op het verharde deel, vlak zetten was niet nodig en voor 1 nacht hadden we geen stroom nodig. Op die manier konden we direct vertrekken naar de Mechelsesteenweg om Donald in zijn lusterwinkel nog eens een bezoek te brengen. Daar genoten we terug van de gezellige babbel, een half uurtje later vertrokken we naar het centrum. Phil stuurde een bericht naar de persoon, zodat we correct konden afspreken, we zagen elkaar in “De Kroeg” op de Groenplaats. Na een paar Karmelietjes wandelden we terug naar de cp, maar gingen nog eens binnen in een modelbouwwinkel waar Phil zich een bouwpakket van een Willy Jeep kocht, wel op schaal 1/35. Iets dichter bij de cp gingen we nog een brood, aardappelen en charcuterie halen. Terug in Mobil II bereidde Fie ons avondmaal, stoverij, sperziebonen en aardappelen, samen deden we de vaat. Fie ging reeds om 21u30 slapen, Phil volgde maar iets na 23u. Het winteruur werd wel aangepast in dit weekend, dus een uurtje minder slapen.
Zondag 29 maart: Het bleef iets langer donker, een rustige plaats en op die manier waren we maar om 9u45 wakken, jawadde. Phil zette de koffie terwijl Fie rustig wakker werd. Op die manier was het 10u30 als we onze pannenkoeken konden opeten. Hoe meer geluk we hadden met het weer de dag voordien, dat veel beter was dan ze beloofd hadden, hoe slechter het nu was. We hadden gezien dat er in de expogebouwen een filateliebeurs was, Phil dacht van daar verzamelmappen te vinden waar hij gewoonlijk zijn munten insteekt, dus planden we van daar eens te gaan kijken. We hoopten op een regenstop, maar vertrokken tenslotte iets na de middag goed beschermd tegen de regen. We betaalden samen €10 ingang, zagen veel, heel veel, maar niet hetgeen we zochten. Op die manier kwamen we terug van een kale reis aan onze Mobil II. We dronken een glaasje wijn als aperitief. Tegen dat ze de koers Gent-Wevelgem begonnen uit te zenden, had Fie onze soep opgewarmd en konden we ten volle genieten van een kop hete soep met de aangekochte charcuterie en brood. De koers verliep traag, met momenten moesten de renner tegen een echte stormwind opboksen, sommigen waaiden zelfs gewoon de dijk binnen. Luca Paolini won op een lepe manier de echte Flandrien rit vóór Niki Terpstra en Geraint Thomas. Na de aankomst maakten we ons klaar voor vertrek, voor het buiten rijden nog het grijs water lozen, vuilwatertank terug afsluiten en er een halve bus Mr Propre in de aflopen gieten. We lieten dan nog de rest van ons vers water in de tank lopen en reden zo naar huis. Het was 19u30 toen we Mobil II voor de deur parkeerden, daar lieten we de grijswatertank terug leeglopen, die kon er terug tegen voor enkele uitstappen.
Op de teller 11.660Km, Rit 207Km, reistijd 2u26.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016