BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 15 februari

In de loop van de week gingen we op zoek naar een plaatsje waar het minst zou regenen en niet te ver van huis. Na wat zoekwerk kwamen we uit op een camping waar men kon staan met CampingCard, deze vonden we aan onze Belgische kust, meer bepaald in De Haan op camping “Strooiendorp”. Phil stuurde een mail om te boeken, maar kreeg geen reactie, Fie belde vrijdag avond, er was geen enkel probleem. De heer aan de lijn beloofde nog een bevestiging per mail, maar deze ontvingen we niet.

Zaterdag 14 februari: De voormiddag verliep normaal, Fie kuiste ons huisje en Phil verdiende zijn centjes in het kapsalon. We konden wel reeds om 12u35 vertrekken voor een goeie 70Km, De teller stond op 11138Km. Een klein uurtje later reden we het straatje naar de camping op en stonden voor een gesloten slagboom. Fie ging tot aan de receptie, maar kon daar niemand vinden. Een Duitser die aan de kantine een boek zat te lezen, wist te vertellen dat we moesten bellen, de eigenaar zou dan de slagboom open doen. Inderdaad, eens we voor de slagboom stonden, belden we en de slagboom werd opengedaan. We moesten ons op de eerste plaats links zetten. Het viel ons direct op dat het nette, mooie plaatsen waren. Vlak zetten was niet nodig, dus enkel de stroom aansluiten. Fie kreeg ondertussen een telefoon van moederke dat ze eens zouden afkomen, De Haan is amper 11Km van Jabbeke af. We gingen ze tegen en net toen we besloten om terug naar de camping te gaan, kwamen ze er aan. We stapten in de wagen en gingen nog eerst een warmere vest halen in onze Mobil II. We reden dan met ons vieren naar het centrum van De Haan, een oud rijk badstadje. Na een korte wandeling gingen we iets drinken in “Het Strandhotel” Phil dronk een koffie met Calvados, de drie anderen een koffie met pannenkoeken, die laatste vielen wat tegen. Na dit dronken we nog een biertje, moederke bleef BOB. Fie liep nog vlug een bakkerij binnen, zodat we koeken hadden voor ons ontbijt. Eens terug op de camping bleven onze bezoekers nog wat babbelen met een aperitiefje en vertrokken terug voor het donker. Fie bereidde dan onze spaghetti en we deden samen de vaat. Nog kort wat tv kijken en heel vroeg gaan slapen, het was amper 21u30.
Zondag 15 februari: Rustige plaats = een goeie nacht. Pas wakker om 8u10, koffie zetten en rustig ontbijten. Het was een helderblauwe hemel, gezellig als men al van ’s morgen enkele zonnestralen ziet. We moesten nog ons middageten gaan kopen, we hadden een goeie Km daar vandaan een Smatch winkel gezien en trokken daarheen. In De Haan woont ook de chef van Phil toen hij in het leger was, die woonde juist aan die winkel. Na eens te mailen was deze jammer genoeg niet thuis dit weekend. In de grote nette winkel vonden we alles wat we nodig hadden. Nadat was alles in de koelkast hadden gestopt, vertrokken we op wandeltocht. We trokken het bos rechtover de camping binnen en zagen dat er knooppunten waren. Vanaf daar volgden we 51 – 1 – 2 – 52 – 54 – 53 en zo terug naar de camping, met de stukken bos en zand er tussen waren de 8Km genoeg,


we voelden het beiden. In het centrum van De Haan hielden we een pauze op het terras van een bistro in het midden van een park en dronken er een Karmeliet en een karafje wijn. Het was prachtig weer aan Mobil II, we hadden daar niks van wind, maar wel de volle zon. Terwijl Fie de aardappelen schilde, kuiste Phil de spruitjes, van de winkel hadden we vogelnestjes mee in de vorm van een hamburger en het smaakte. Als Fie de vaat was gaan doen, genoot Phil in een zeteltje buiten van de zon. De patron ging komen tegen 17u om te ontvangen en ons buiten te laten, maar tegen 17u30 was hij er nog niet. Fie belde dan maar om te vragen hoe het nu moest. We mochten de €18 in de brievenbus steken en dan terug bellen, zodat hij de slagboom kon openen. We reden niet rechtstreeks naar huis, maar stopten nog eens in Jabbeke. Moederke had gevraagd om eens naar het slot van het schuifraam te gaan kijken en dat we er ook nog konden eten. Het probleem met het schuifraam was snel opgelost, we kregen ook een lekker avondmaal voorgeschoteld. Gemarineerde zalm op wijze van Meus met kleine sandwiches. Omstreeks 19u vertrokken we dan voor de rit naar huis, we deden het rustig aan en gingen nog tanken net voor we thuis waren. Het ledigen ging vlug, de plannen voor de volgende uitslag konden we beginnen maken.
Kilometerstand 11.278, Trip 139.9Km, rijden 2u.

Foto’s


© Phil en Fie 31/03/2016