BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 – 31 mei

We hadden een kort weekend vrij, we besloten de gifgasroute nog eens te doen met de fiets. Deze was nu volledig klaar met getuigeniszuilen en al. Frank en Sabine beloofden op zondag een mooie dag, goed weer om te fietsen. op de teller 13.783Km

Zaterdag 30 mei: Fie zorgde dat onze Mobil II klaar stond. Deze keer hadden we ook besloten om ’s middag nog thuis onze spaghetti op te eten, voordat we vertrokken. Nadat Phil nog vlug een douche had genomen, konden we omstreeks 13u40 vertrekken voor een korte rit naar onze bestemming, onderweg hadden we wat regen. Zoals we op deze cp gewoon zijn, stonden we terug alleen. Phil moest nog eerst wat water tanken, ondertussen ging Fie gaan afrekenen. We namen terug plaats 5 in, vlak zetten was niet nodig. Nadat de stroom was aangesloten gingen we eerst naar de Carrefour onze inkopen doen. We wandelden terug naar de cp met wat charcuterie, een flesje wijn en wat borrelhapjes. Nadat we er onze boodschappen hadden achter gelaten, vertrokken we terug, we gingen nog eens naar het Duits kerkhof kijken. Phil had ergens gelezen, dat ze er werken aan het doen waren en inderdaad. We waren er deze keer niet alleen, een bus met schotse “Highlandse”  studenten kreeg er juist een rondleiding. Ze willen het kerkhof opnieuw inrichten zodat de bezoekers er bijna verplicht zijn een rondwandeling te doen. Het standbeeld dat op het einde van ket kerkhof stond, krijgt ook een nieuwe plaats aan het kameradengraf. Op de terugweg slenterden we nog wat door het centrum waar we ook het gewoon kerkhof eens opwandelden. Terug aan de sporthal legden we ons fototoestel en rugzak terug in Mobil II en gingen iets drinken in de sporthal, waar we op het terras nu en dan een beetje konden genieten van de zonnestralen en van een biertje “Passchendaele”. Als deze uitgedroogd was, bestelden we ons nog een Sangria als aperitief. Volledig voldaan gingen we van ons avondmaal genieten in ons buitenverblijf. Nog wat tv kijken vermoeide Fie zodat ze om 21u30 reeds ging slapen, Phil volgde na nog naar een film te hebben gekeken, iets na 23u.
Zondag 31 mei:
Wakker worden om 9u30 met het geluid van regen op het dak, dju de weerman en vrouw hadden gelogen, meteovista had gelijk. Na het ontbijt was het wachten op een droog moment. We besloten niet te gaan fietsen, maar wel te voet naar  het Canadees monument The Brooding Soldier” te gaan zien, zo een kleine 3Km ver. Het was bijna 12u toen we konden vertrekken. Toen we bij het monument aankwamen was er nogal wat volk, toen we terug vertrokken waren we alleen en hadden we enkele mooie foto’s kunnen nemen. Jammer genoeg begon het toen wat te druppelen, gelukkig hadden we regenvestjes mee. Onderweg hadden we besloten om bij de Family-pizza te gaan eten. We konden nog onze tafel kiezen en bestelden voor Phil een picon als aperitief, Fie koos voor een 25cl flesje wijn. Ons middagmaal bestond uit anderhalve portie ribbetjes waarbij Phil nog een “Queue de Charrue tripel” dronk. Na het afrekenen van €48 voor het gelag was het reeds 14u40 als we terug in onze camper waren. Met nu en dan een bui besloten we binnen te blijven, het was koers, de laatste rit van de Baloise tour en de ronde van Italië. De eerste won Greg Van Avermaet en in Italië won een verassende Ilio Keisse, twee Belgen die elk een mooie koers wonnen. Het was bijna 19u toen we huiswaarts vertrokken en hadden de volledige rit regen op ons dak. We komen zeker terug naar die rustige camperplaats, hopelijk met mooier weer.
Kilometerstand 13.864, Rit 81Km, Verbruik 11,6L, Reistijd 1u36.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016