BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 16 maart

Reeds enkele jaren gingen we telkens een weekend naar Ieper als het de Kattekoers was, dit jaar dus ook. Phil boekte via internet reeds vroeg de nummer 1 op de cp en kreeg snel een bevestiging. We konden de twee weekends er voor niet weg en waren dus dubbel blij dat we eindelijk nog een weekendje konden gaan genieten. Vrijdagavond voor ons vertrek maakten we dat Mobil II al in zijn startblokken stond.

Zaterdag 14 maart. Na een kort middagmaal konden we omstreeks 13u op weg voor de volle 35Km en een half uurtje rijden en met een kilometerstand op 11.382. Eens aan de cp ging Fie onze badge halen, zodat we ons konden installeren op nr 1. Vlak zetten en de stroom aansluiten, meer hoefden we niet te doen. Phil wilde eens naar het kerkhof gaan kijken dat we al iedere keer bij ons bezoek aan Ieper voorbij kwamen. Fie wilde eens naar de Kringloopwinkel, we kwamen er voorbij, dus eerst naar daar. We waren een beetje ontgoocheld van hetgeen ze daar maar hadden staan. Dan trokken we naar het “Menin Road South” waar er 1122 Britten, 148 Canadezen, 267 Australiërs, 52 Nieuw-Zeelanders, 3 Brits West-Indische, 1 Duitse, en 65 niet geïdentificeerde. Daarvan komen er ook enkelen van een ander kerkhof die in WW II vernietigd is geweest. Op de terugweg gingen we eens de Aldi winkel binnen en kochten er nog een paar flessen Prosecco. Enkele gebouwen verder zagen we een schuur waar er ook nog een soort rommelmarkt was en gingen die ook eens bekijken. Nadat we onze aangekochte flessen waren gaan koel steken, gingen we naar het centrum. We slenterden wat door de winkelstraten en belandden tenslotte op het verwarmde terras van “Vivaldi”  waar Fie haar een Cuban Coffee bestelde en Phil een Tripel Karmeliet, we genoten van de rustige verwarmde zitplaats. Opgewarmd en uitgerust gingen we terug naar de camping en genoten daar ook van een glaasje Prosecco waarna Fie dan onze spaghetti klaarmaakte. Door haar verkoudheid zag ze het niet zitten om mee te gaan naar de “LastPost” Phil vertrok dan maar alleen omstreeks 19u, en was zeker de eerste niet meer. Na een goeie 45min. ging de Lastpost van start, met terug een verhaal van een overleden militair op het veld van eer. Phil was tegen 8u’45 terug in Mobil II, Fie had ondertussen de vaat gedaan en ging kort daarop slapen, Phil typte wat tekst en keek nog wat tv en ging dan ook maar slapen tegen 23u25.
Zondag 15 maart: Phil lag al een tijdje wakker als hij om 7u15 vanonder het donsdeken kwam, hij probeerde de verschillende vroege vogels te onderscheiden. Toen de koffie klaar was, warmde Phil ook nog de pannenkoeken op, samen deden we de vaat. De koers startte om 12u25, dus hadden we nog wat tijd om ons klaar te maken. Tegen 10u15 vertrokken we en gingen eens naar de ploegwagens en mekaniekers kijken. Na de toer gingen we richting podium waar we alle ploegen zagen voorbij komen om het blad te tekenen. Nadat we de start hadden gezien, trokken we naar de Menenpoort waar de juniores startten. We konden enkele foto’s nemen en zochten dan naar ons middagmaal. Niet ver van de Menenpoort trokken we bij “Pizzeria Babilonia” binnen. We begonnen met een Omer en een karaf rode wijn en kozen beiden voor een Calzone Speciale en het was lekker. Toen was het tijd dat de beloften terug over de markt kwamen, we waren net op tijd. Voor ons was het toen tijd om eens terug naar de camping te wandelen voor een sanitaire stop. Via de ring gingen we naar de Rijselpoort waar we de juniores drie maal zagen en we enkele foto’s konden nemen. En toen, toen hadden we dorst, deze gingen we lessen in het Oud Rijsel, eens gaan kijken naar de nieuwe uitbaters, we bestelden er een tripel Karmeliet. Ondertussen passeerden de Nieuwelingen twee maal, maar we namen geen foto’s. Om de aankomst van de beloften te zien, moesten we nog een klein uurtje wachten, we hadden dus tijd om hier en daar een babbeltje te slaan met kennissen. Baptist Planckaert won de sprint tegen Joeri Calleeuw. Nog hier en daar een babbel om daarna nog in de Vivaldi een koffie te gaan drinken, Fie een Cubaanse, Phil eentje met een Calvados. Na een korte wandeling kwamen we terug bij onze Mobil II. Na een aperitiefje was het terug tijd om te vertrekken naar de LastPost, we hadden geluk we konden deze keer in een hoek plaatsnemen. Het was normaal voorzien op de site dat het een heel gewone ceremonie zou zijn, maar plots kwam er blijkbaar onverwachts, zelfs voor de verantwoordelijken, een dame met een vioolkistje naast ons staan. Nadat er enkele mensen de dame hadden verwelkomd, hadden we door dat ze een zelf gecomponeerde melodie zou spelen na de minuut stilte. Het was mooi, een innemende melodie, terwijl de mensen de kransen neerlegden, speelde ze “O Danny Boy” prachtig, dit vervolledigde onze mooie dag ondanks het mindere weer. Met vaste tred gingen we voor de laatste keer in dit weekend terug naar de camping, na nog een korte aperitief aten we nog een hete tas soep zodat we de nacht zonder honger konden doorkomen. Samen deden we de vaat en keken nog wat tv, Fie ging slapen omstreeks 22u45, Phil volgde na nog wat tekst te hebben getypt omstreeks 23u..
Maandag 16 maart: De wekker stond op 6u30, zonder koffie of ontbijt ruimden we stroomdraad en keggen op, de vuilbak en lege flessen werden op de juiste plaats gedeponeerd. We konden nog voor 7u. de cp afrijden, nadat Fie nog de magnetische kaart had ingeleverd reden we de 35Km vlot naar huis. Tegen 7u20 parkeerden we Mobil II netjes op zijn plaats. Op naar volgende.
Kilometerstand 11.453Km, Reistijd 1u03

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016