BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 6 – 7 juni 2015

Via Facebook kregen we een uitnodiging voor een evenement in Rijkevorsel. Een legermakker van Phil speelt trombone in de Freddy Sunder Bigband  en die gaven een crooner concert. We besloten om dit een te gaan beleven en zochten een camping in de omgeving. Deze vonden we, verblijfpark Breebos zou het worden. Na enkele mails kregen we onze bevestiging.

Zaterdag 06 juni: We vertrokken met 13.865Km op de teller omstreeks 12u40  en moesten een tweetal uur rijden over 137Km. Dit was zonder de file vanaf Beervelde gerekend, daar verloren we een 20-tal minuten, maar kwamen maar 5min later aan dan voorzien. De receptie was uitzonderlijk gesloten, konden we lezen aan de deur, maar er was wel een telefoonnummer waar we konden bellen. De heer die Fie aan de lijn kreeg kwam ons vertellen dat er iemand omstreeks 15u zou komen. Gelukkig klopte het en konden we inchecken, betaalden €16 en naar een plaats naar keuze rijden, we kozen voor stek 155. Het was prachtig weer en op onze stek hadden we niks van wind. We besloten dan maar een beetje te genieten van de zon en de rust op de camping. Phil zette de fietsen klaar, het was een goeie 3Km ver naar de zaal waar het optreden was. In plaats van te voet te gaan, hadden we, met het mooie weer, besloten om met de fiets te gaan. Onderweg hadden we ook gezien dat het veilige fietspaden waren om in het donker terug te rijden. Het optreden begon om 20u. De deuren gingen open om 19u. we waren er graag op tijd geweest, zodat we een goeie plaats hadden. Tegen 17u30 begon Fie aan onze spaghetti, de vaat lieten we staan tot de dag nadien, zo waren we zeker op tijd voor de Freddy Sunder Bigband. Na een kort ritje kwamen we aan in het centrum van Rijkevorsel waar we reeds enkele mensen de zaal ’t Centrum binnen zagen gaan, wat we dan ook deden. Onze kaarten lagen klaar, nadat we deze betaald hadden, zagen we Danny zijn Greta aan de drank… bonnen zitten. Na een korte babbel gingen we onze tafel uitkiezen, een geluk dat we vroeg waren, de zaal liep vlot vol. Iets na 8u namen de muzikanten hun plaatsen in, de show kon beginnen en het was de moeite. Instrumentaal en zang van Karin, Franky Dyson en tenslotte The Andrew Sisters met als bisnummer “In The Mood” van Glenn Miller. De show duurde tot 23u met een pauze halverwege, nadien dronken we nog een pintje met Danny en Greta. De rit met de fiets naar de camping verliep vlot, eens op de camping, hadden we gelukkig lichten op de fiets, het was er pikdonker. Fie kroop direct onder de wol, Phil  keek nog wat tv en volgde een uurtje later.
Zondag 07 juni: Alles rustig op de camping, zo was het weer 8u20 toen Phil wakker werd en koffie zette. Na ons ontbijt maakten we ons rustig klaar voor een fietstocht via knooppunten die reeds van thuis op papier werd gezet. Het was iets na 10u toe we de eerste pedaalslagen deden en naar knooppunt 30 op zoek gingen.  Dit punt was net voorbij de oude Kapel van de gevangenis waar nu een museum is. Iets verder reden we tussen de twee delen van de gevangenis. Het ene deel is voor mensen zonder papieren, het andere is nog gevangenis. Van Merksplas reden we naar Turnhout via het wondermooie fietsnetwerk. Als we uitkwamen aan de vaart in Turnhout reden we eerst eens naar het centrum en bezochten eens het OC Majoor Blairon, daar kreeg Phil een maand opleiding tijdens zijn legerdienst. Van Turnhout ging het dan naar Beerse waar we op zoek gingen naar ’t Gerucht, een café die een andere legermakker openhoudt. Jammer genoeg was die nog gesloten. Aan de kerk van Beerse konden we wel eens de oldtimers bewonderen die daar samen gekomen waren. We hadden dorst, maar vonden niet direct een terras in de zon, dus bleven we maar rijden en kwamen terug uit aan de gevangenis in Merksplas, nog een 2Km van de camping. Terug aan onze Mobil II deden we na de deur eerst de koelkast open en we genoten van het frisse drinken. Nadat de meeste dorst was gelest, kraakten we een fles prosecco als aperitief. Fie schilde ondertussen de aardappelen en warmde de varkenstongetjes met champignons en balletjes in tomatensaus op, en het smaakte. Nadat we samen de vaat deden, was het siësta, genieten van de zon en de rust. Pas om 17u30 begonnen we alles klaar te maken voor vertrek, iets na 18u reden we de camping buiten. Nu waren er maar 135Km te rijden in 1u50… Blijkbaar begint onze TomTom oud te worden
J. Alles klopte, zonder file of andere problemen reden we Stasegem binnen volledig op schema. Alles lossen wat nodig was, de rest was voor op maandag. In de voormiddag Mobil II wassen, na de middag voor de eerste maal naar de garage, daarna direct naar de keuring. Inderdaad onze vakantiewagen is bijna een jaartje oud, en heeft nu 14.141Km op de teller.
Deze rit reden we met een verbruik van 9,6L op 276,9Km en een reistijd van 4u03.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016