BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 16 november

Koningsdag viel dit jaar op een zondag, zo konden we dit ook eens meemaken met in de voormiddag een Te Deum met nadien een receptie.

Zaterdag 14 november: Ondanks dat Phil werk had tot 12u30 en dan na thuiskomst nog Fie’s haar moest brushen, vlug wat eten en zich omkleden, konden we, weliswaar met regenweer, reeds om 13u10 voor 95Km richting Vogelzang. We dachten dat er veel volk zou zijn op de cp, maar nadat Fie €16,50 had betaald aan de dame die nu verantwoordelijk is, zagen we dat er maar een tiental campers stonden. De vorige verantwoordelijke, Jan, heeft blijkbaar de buitenwacht gekregen omdat het hem wat aan hygiëne ontbrak. We kozen de plaats, waar we wisten dat we direct mooi vlak stonden. Het bleef maar regenen en tv kijken op astra 2 lukte ook al niet, de schotelantenne had een update nodig en Phil had het nodige niet mee. Het was al 14u30 toen het ophield met regenen en we toch besloten om eens tot bij Phil zijn legermakker van de lusterwinkel De Witte te wandelen. We waren nog niet ver als het terug begon te druppelen, maar gelukkig was het beperkt. We werden bij Donald goed ontvangen en babbelden wel een uur over lang vervlogen tijden. Toen er klanten binnen kwamen, vertrokken we terug naar de cp, maar het regende wel wat heftiger. Onderweg deden we nog enkele inkopen in Delhaize en spoedden ons naar drogere oorden. Regenvesten, paraplu’s en onze broeken werden snel in de douche opgehangen, zodat ze konden drogen. Met terug droge kleren aan konden we genieten van ons aperitief, nadien ook nog van onze spaghetti. Samen deden we de vaat en restte ons nog enkel naar een film op dvd te kijken. We gingen slapen omstreeks 22u.
Zondag 15 november: De wekker liep om 7u. af, toen de koffie klaar was stapte ook Fie uit bed. Na ons ontbijt begonnen we ons klaar te maken voor Koningsdag. Philippe De Saert kwam tot op de parking van de Vogelzanglaan, zodat we dan samen met een bus, onder begeleiding van bereden politie, naar de kathedraal konden rijden.  Philippe kwam er aan tegen 10u15, we hadden nog de tijd om een kop koffie te drinken zodat we tegen 11u op de bus konden stappen. Onder begeleiding verliep de rit héél vlot en waren we zelfs te vroeg aan de Kathedraal, de dienst van voor het Te Deum was nog niet gedaan. We moesten een tiental minuten wachten aan de inkom en gelukkig binnen, er was enorm veel wind. Philippe is vaandeldrager en moest dus een erehaag vormen met alle aanwezige vaandrigs tot alle magistraten en hoge functie bekleders, militaire officieren, provincie commandant en zelfs de bisschop hun plaatsen bereikt hadden. Wij hadden een mooi plaatsje kunnen bemachtigen aan de middengang. Na het Te Deum werden we terug met de bus onder escorte naar ‘Salons De Boeck’ gebracht waar er een mooie receptie plaats vond. Er waren ook enkele speechen, met ook aandacht voor de aanslagen in Parijs. De bubbels, broodjes en allerhande hapjes van soep tot dessert werden aangeboden. Het Te Deum duurde een half uur, maar de receptie vijf maal zolang. Het was bijna 16u. toen we de receptie verlieten, we moesten buiten dan nog wel een tijdje wachten tot we een shuttlebus hadden waar nog plaats was om terug naar de cp gevoerd te worden. Samen met Philippe gingen we nog een half uurtje naar Mobil II en vertrokken dan naar de Colmar, daar genoten we van het lekker buffet. Achteraf terug naar de cp waar we nog tot bijna middernacht zaten te babbelen. Nadat Phil huiswaarts was getrokken, gingen wij vlug slapen.
Maandag 16 november: Zonder wekker waren we toch wakker iets na 8u. Na een koffie en een stevig ontbijt met eieren, vertrokken we richting
“begraafplaats Schoonselhof” daar was onlangs Jef Delhez begraven. Jef was vaandrig tot aan zijn dood op een leeftijd van 98 lentes. Op deze begraafplaats liggen veel burgers, maar er is ook een perk voorzien voor oud strijders en verder ook voor militairen van verschillende nationaliteiten. Men ziet er graven van Britten, Canadezen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Italianen, Fransen, Grieken, 1 Roemeense, Polen en verder veel Belgen. We kwamen er aan iets voor 11u. Het was bijna 13u. toen we er buiten wandelden. Terug aan de camperplaats hadden we er die dag een 14Km op zitten en we voelden het aan de benen. We hadden dorst en honger en dronken eerst een Gin-Tonic om onze dorst te lessen. In overleg besloten we om naar een Mc Donalds te gaan eten. Omdat we nog naar Sint-Niklaas moesten, keken we uit om daar ergens iets te zoeken en we vonden er wat we zochten.  Fie ging onze hamburgers halen die we smakelijk met de frietjes opaten in onze Mobil II. Dan moesten we naar onze afspraak, Phil had in Hoei mensen leren kennen die een enorm goeie isolatiemat voor op de cabine van de camper hadden, Phil had er graag zo één gehad. Daar zij een procentje krijgen in hun winkel, bestelden ze er één voor ons. Ze woonden normaal maar een kleine 2Km van de Mc Do, maar de GPS stuurde ons de verkeerde kant op, zo moesten we nog een toertje om maken, maar bereikten tenslotte toch ons doel. De isolatiemat lag klaar, maar we waren goed ontvangen en bleven een tijdje over koetjes en kalfjes tateren, tot het bijna donker was. Nadat we vertrokken waren, reden we nog eens langs het huis van een ander legermakker, enkel om te tonen aan Fie waar Maeske woonde. Het was druk op de baan, we hadden op enkele plaatsen file, maar stonden nooit volledig stil. Thuis was het een beetje mikken om onze vakantiewoning op zijn vaste stek te parkeren, maar het lukte. Nadat alles eruit was, wat er niet vast in hoort, zat er onze uitstap alweer op.
Kilometerstand 22.435Km., Trip 219Km., Verbruik 10.6L., reistijd 3u30.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016