BELGIň 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 10 Ė 11 januari

Dit jaar vertrokken we voor het eerst met onze Mobil II naar het BK cyclocross in Erpe-Mere. De voorbije week was onze vakantiewoning binnen geweest bij Vanmeenen in Eeklo om een dampgastank te laten steken. Phil zag het niet meer zitten om na een weekend intens gebruik van de verwarming, er telkens nieuwe gasflessen moesten gekocht worden. Dit konden we dus eens testen in een kort weekendje. Phil had nog een mail naar Progalys gestuurd om propaan te gaan tanken, maar kreeg geen antwoord, dus gingen we weg op de laatste flessen die we bij ons hadden.

Zaterdag 10 januari: Na de gewone werken en een korte maaltijd konden we tegen 12u50 vertrekken voor een kort ritje van 57,5 Km, dus iets na 13u 30 aankomen. Onderweg verliep alles vlot en namen we de afslag van Erpe-Mere. We sloegen enkel de verkeerde straat in en moesten ons wat tussen de geparkeerde wagens wringen, maar het lukte. Toe we de voorziene parking aan het voetbalveld zagen, kwamen we tot de conclusie dat we er zeker gingen in versteld geraken. Nadat we het veld eens goed hadden bekeken, zagen we dat er een harde strook van een meter lag. We parkeerden ons dat we zeker met 1 zijde op de harde ondergrond stonden. Vlak zetten was niet nodig, dus maakten we ons direct klaar om naar het parcours te gaan. Het had wel al wat geregend, maar was niet echt om binnen te blijven.

Aan de inkom betaalden we 2 X Ä25 voor beide dagen en zagen direct wat een modderboel het reeds was. We zochten naar een mooi plaatsje, maar zagen halverwege de Wikkes staan, tijdens onze babbel zagen we de start van de Juniores. Tijdens de tweede ronde kregen we plots een wolkbreuk over ons heen en nergens een deftige plaats om te schuilen. Als het iets milderde, besloten we direct naar Mobil II te gaan, die zou ons wel droog houden. Ondertussen liep het water zelfs tot in onze botten, onze broeken konden we uitwringen. De uitslag van de koers was tenslotte zoals ze na de eerste ronde reeds reden. 1/ Eli Yserbyt 2/ Jappe Jaspers 3/ Lander Loockx. Alles werd mooi opengehangen tot zelfs in de garageruimte, we hoopten op een droge vest voor de dag nadien. Op die manier zaten we terug binnen tegen 16u en begonnen we dus rustig te aperitieven. Tegen 18u30 aten we onze spaghetti waarna we samen de vaat deden. Na die bui had het niet meer geregend en best, zo dachten we van een rustige nacht te hebben. Dit was buiten de buren gerekend, aan een grote camion die omgetoverd was tot camper, een groep die stond te draaien, een paar levenhouders die midden de nacht  aan onze camper stopten om tegen elkaar nog een babbeltje te doen, dit alles haalde ons nu en dan uit onze slaap.
Zondag 11 januari: We hadden de wekker om 7u30 gezet, zo hadden we nog tijd om koffie te zetten en te ontbijten met een gebakken eitje. Veyske en Co zouden omstreeks 8u vertrekken vanuit Waregem en om 8u45 aan het parcours zijn. Onze kleren waren nog niet allemaal droog, gelukkig hadden we nog droge kledij mee en zelfs voor Fie nog een droge vest, Phil dacht dat de zijne droog was, maar ondervond snel dat dit niet juist was. Onze botten waren langs binnen ook nog nat, dan maar nog een paar kousen meer aandoen. Toen we op weg waren er naartoe, kreeg Phil een bericht dat ze op wacht stonden, alles  paste mooi in elkaar. Eens op het parcours gingen we kijken aan de brug waar we de dag voordien hadden gestaan, iedereen koos voor deze plek. Phil moest nog rap zijn vest afdoen, alles was blijkbaar nog vochtig. Na een goed uur startte de eerste koers, de U23, de favoriet maakte het ook af 1/ Laurens Sweeck 2/ Toon Aerts 3/ Quinten Hermans. Ondertussen en tijdens de koersen genoten we van een natje en droogje. Toen was het aan de dames elite, 1/ Sanne Cant 2/ Ellen Van Looy 3/ Gintha Michiels, bij de jongeren was het 1/ Eva Maria Palms 2/ Joyce Heyns 3/ Jara NoŽl. De spanning steeg ten top toen het aan de profs en elite z/c was. Van Aert was de grote favoriet, heel andere mensen dan we gewoon waren, Bij Nys lukte het niet, Alberts moesten we missen wegens een hartkwaal. Het spannendste Belgisch Kampioenschap sinds jaren, kettingbreuk, lekke band en valpartijen hielden tot de laatste ronde een zestal renners samen. De verassing kwam op het laatst. Klaas Vantornhout reed solo naar de aankomst, na hem probeerde Tom Meeuwsen nog iets , maar strandde op enkele tientallen meters, Wout Van Aert kende een paar keer pech maar werd tenslotte toch nog derde voor Nys. Veel ontgoochelde mensen verlieten het parcours. Nadat we afscheid hadden genomen van Veys en Co gingen we terug naar Mobil II waar we onze vuile botten buiten hielden en in een zak stopten, de andere kledij konden we binnenste buiten keren en zo meenemen naar huis. Eerst schilden we nog aardappelen, sneden we witloof en dronken we een aperitiefje. Als de stoverij was opgewarmd, konden we genieten van een heerlijk avondmaal. Samen nog de vaat en wat opruimen zodat alles terug op zijn vaste plaats zat. Nog een ritje van 45 min en we konden Mobil II op zijn vertrouwde plaats zetten.

Kilometerstand 8760, trip 129Km, gem verbruik 10.5L/100Km reistijd 1u32

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016