BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 12 – 13 december

Zoals ieder jaar gaan we op zoek naar een kerstmarkt. Fie had geen verlofdagen meer over kunnen houden, op die manier konden we niet te ver rijden. De eerste keuze viel op Grimbergen, maar de plaats waar we konden staan met de onze Mobil II was een gewone parking. We dachten dat er door de kerstmarkt daar op zaterdagnamiddag zeker geen plaats meer ging zijn. Zo kwamen we dit jaar reeds voor de vijfde maal in Antwerpen terecht.

Zaterdag 12 december:  Een voormiddag gaat snel voorbij als men kan doorwerken, zo konden we na een vlugge hap reeds om 12u45 vertrekken naar Antwerpen, maar eerst gaan tanken aan 0,989/L. dit was lang geleden in België. Zonder problemen onderweg reden we Vogelzang op omstreeks 14U. en konden na afrekenen van €8 onze plaats gaan zoeken. Op het betongedeelte was er één kant volledig volzet en langs de andere kant stonden er vier mastodonten van Concordes in de lengte. Daarachter stond er in de normale richting een camper, wij parkeerden ons, na eens rond te zijn gereden, er net voor. Omdat de camper al drie weken stil stond, sloten we de stroom aan, onze kabel van 50m was net lang genoeg. De regenvesten aan zodat we eens tot bij Donald konden wandelen. Na een korte babbel gingen we op zoek naar de winkel van modelbouw. Phil had daar bij één van onze vorige bezoeken een zelfbouw Willy’s Jeep gekocht, maar er zat niks bij om die te assembleren en te schilderen. Toe we deze hadden gevonden verschoten we een beetje van de prijs, voor een model 1/35 waren er maar liefst 20 kleuren nodig, dit samen met een spuitbus en lijm de ronde som van €70… Van op de Eiermarkt trokken we terug naar de cp, na een uurtje wandelen waren we terug aan onze Mobil II. We hadden een afspraak met Phil en zijn vriendin vanaf 18u30 en ze waren op tijd. Fie trok een fles Prosecco open, dewelke we leegden tijdens onze kennismaking. We vertrokken tenslotte naar de kerstmarkt, waar we na terug een fikse wandeling op de groenplaats uitkwamen, maar we hadden honger en gingen eerst op zoek naar de “7 Schaken” waar we bij een van ons vorige bezoeken heel lekker hadden gegeten. De keet zal vol, meer dan vol, maar de dienster wist ons te vertellen, als we eerst iets dronken in het eerste gedeelte, we dan wel een tafeltje konden krijgen. Na één glas vertrokken er enkele mensen en konden we een tafeltje innemen. Fie at er fazant, de twee Phil’s steak tartaar en de dame een steak. We moesten nog wat wachten op ons eten en tegen we de afrekening kregen was het al 23u. Toen we buiten kwamen, was bijna alles al gesloten. We deden nog een korte verkenning en zagen dat de politie en militairen kort op de bal speelden om op die manier niks te laten escaleren. Te voet of met de taxi, de meerderheid verkoos te voet alhoewel er onderweg enkelen deze keuze niet de juiste vonden. Terug aan de cp, vertrok Phil met zijn vriendin, wij gingen naar onze Mobil II waar Fie snel onder de wol verdween en Phil nog eerst een pintje dronk. Het was reeds na 1u.
Zondag 13 december: We hadden een zalige nacht, alhoewel het regende, konden we slapen tot 9u30. Phil zette de koffie, een verse kop koffie Fie met brood en confituur, Phil koos voor een viertal eitjes zodat hij er terug een tijdje tegen kon. We deden het rustig aan en besloten enkel naar de rommelmarkt in de expo te gaan. We vertrokken omstreeks 11u20. Koud was het niet, maar wel viel er heel fijne regen, gelukkig waren we snel ter plaatse. Voor 2 X €3.5 mochten we binnen. Nogal snel vond Phil een foto van het 5e linieregiment uit lang vervlogen tijden, dan was het rondsnuffelen tot  halverwege als we bij een dame van Waregem enkele ongebruikte decoraties zagen liggen. Dingen die in de winkels nu rond €30 kosten, konden we kopen voor €5 en €7. We slenterden er een drietal uur rond voor we terug naar de cp gingen. Na een drankje begon Fie aan ons middagmaal. De varkenstong in tomatensaus hadden we mee van thuis, dus enkel aardappelen koken en we konden onze magen vullen. Na de vaat was het rustig, héél rustig, Fie ging wat op bed liggen terwijl Phil wat tv keek. Na deze besloten we om 18u richting Stasegem te rijden, wat dan ook lukte. Er was nogal wat verkeer, maar het verliep vlot, 7u15 konden we onze vakantiewoning parkeren voor onze vaste woning. We hadden er niet teveel bij gestoken voor ons vertrek, zo moest er nu niet teveel uit.
Kilometerstand 22.636Km., Trip 197,4Km., Verbruik 10,6L., Reistijd 2u40.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016