BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 21 – 22 februari

Nog vlug een weekendje weg met onze Mobil II, de keuze viel op Langemark-Poelkapelle. We hadden gelezen dat er een nieuwe fietsroute was, “de gifgas route” 41Km langs licht glooiende wegen.  De fietsen werden klaargezet door onder andere het stof er af te nemen, een sporttas met fietskledij werd klaargemaakt. Nadat Phil propaan was gaan tanken in de loop van de week stonden er 11.303Km op de teller.

Zaterdag 21 februari: Fie maakte dat alles geladen was tegen de middag, Phil had enkelnog  de fietsen op het fietsrek vast te zetten en na een vlugge hap konden we vertrekken. Na een korte rit reden we de cp op, zoals we gewoon waren, stonden we alleen op één van de acht plaatsen. Nadat we geïnstalleerd waren, gingen we kijken om af te rekenen, maar alles was potdicht. Geen probleem voor ons, we vertrokken naar het centrum. In het boekje, waar we gelezen hadden van de gifgas route stond, dat er bij het toeristisch bureau een plannetje te koop was van de route, wij op zoek. In het stadhuis was ook alles potdicht, dan maar onze boodschappen doen in de Carrefour net aan het stadhuis. Daar vonden we niet waarnaar we op zoek waren, enkel blikken met kleine paddenstoelen deden we mee. Elders vonden we geen beenhouwerij die open was, de volgende optie was de Aldi waar er dan ook een Renmans bij is. Daar vonden we tenslotte alles en nog veel meer dan dat we nodig hadden. Terug aan de cp zagen we dat er licht was in de kantine, we konden gaan afrekenen, maar in het bureel was niemand te zien. We zijn dan maar eentje gaan drinken in de kantine met zicht op het bureel, we genoten van een tripel Karmeliet, Phil zelfs van twee. Ondertussen kon Fie ook de €12 gaan afrekenen en legde de vriendelijke man achter de desk ook het water voor ons aan. Tegen dat we terug naar onze Mobil II gingen, was het aperitieftijd, voor deze dronken we een lekker flesje prosecco. Ondertussen kwam er nog een camper opgereden, blijkbaar met mensen die volledig op hun eentje willen zijn, wij maar knikken en zwaaien, maar geen reactie en direct alle gordijnen en vensters dicht, amaai… Fie bereidde onze spaghetti, Phil nam de vaat voor zijn rekening. Na nog wat tv kijken, gingen we tegen 22u slapen.
Zondag 22 februari: Phil had een lastige nacht, al die merries in de nacht, ze hadden onze Mobil II gestolen en nergens geen spoor meer, gelukkig stond deze tegen 8u15 terug voor de deur. Enkel alle kasten waren leeg… Gelukkig was het maar een droom ;-). Nadat de koffie was gezet, warmde Fie onze pannenkoeken zodat we onze koolhydraten binnen hadden voor de fietstocht. Omstreeks 10u konden we dan vertrekken, Fie met de mountainbike, Phil met zijn crossfiets. We hadden enkel de zeskantige bordjes te volgen waar de route op vermeld stond. Op die manier kwamen we herdenkingsmonumenten en kleine kerkhoven tegen die we nog nooit waren tegengekomen. De laatste loodjes waren zoals gewoonlijk het zwaarst, de wind en het glooiend parcours kwam voor niet getrainde lichamen zwaar aan, maar we plooiden niet. Moe, maar voldaan bereikten we onze Mobil II iets na 13u. We waren 3u op weg geweest, wel met hier en daar een stop aan de monumenten, niet slecht gebold dus. Phil plaatste direct de fietsen terug op hun plaats. Nadat onze eerste dorst gelest was en we verse kledij aanhadden, konden we terug genieten van een glaasje prosecco. Ondertussen werden de aardappelen geschild en het witloof en de tomaten gesneden. 45 minuten later konden we genieten van dit alles met eenMilanaise cordon bleu. Samen nog de vaat doen, zodat we nog een tijd konden genieten van de rust in onze vakantiewoning. Tegen 18u maakten we ons klaar voor vertrek naar huis, we hoefden enkel de stroomkabel weg te nemen en alles vastzetten. Na een ritje van ongeveer 39Km reden we onze Mobil II voor, de plannen voor volgende uitstap konden beginnen.
kilometerstand 11382, Rit 78.7Km, Verbruik 13.8L, reistijd 1u07.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016