BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 04 – 06 juli 

Juist 12 maanden geleden organiseerde Phil de eerste reünie met zijn legermakker, een jaar later volgde het tweede. Aan het organiseren was het meeste werk gedaan de eerste maal, toch lukte het nog om er nog enkele bij te vinden en te motiveren om te komen, Rik Volckaert was zo iemand. We spraken af in Dendermonde, Rik en Katrien hadden namelijk ook een camper.

Zaterdag 04 juli: Na een van de warmste nachten ooit in België was ook de dag goed warm en spraken ze van kans op onweer. We lieten de moed niet zakken en vertrokken vanuit Stasegem naar Dendermonde. Met 14.723Km op de teller hadden we er 71 af te leggen in ongeveer 1u. Tegen 14 waren we ter plaatse en trokken direct naar de toeristische info omdat we twijfelden of we daar nog wel mochten overnachten, ja dus. Na een wandeling door de winkelstraat en de aankoop van een nieuwe atlas van Frankrijk trokken we terug naar onze Mobil II om onze aankoop achter te laten. Bij het binnenrijden van Dendermonde hadden we een monumentje gezien met een man en wapen op zo een 600m. van de cp, Phil wilde dit eens van dichtbij gaan bekijken om een foto te nemen. Het was niet ver dus, we waren rap terug, we bleven vervolgens in de schaduw wat bekomen. We hadden afgesproken om 17u , maar Rik en Katrien waren er om 17u30 nog niet. We kregen honger en gingen vlug iets eten. Op onze zoektocht belandden we in “Pamukkale” een pizza & pita zaak en bestelden elk een durum met een pintje, dat pintje was bijna warmer dan ons eten… jekkes. De durum smaakte en werd volledig opgegeten, maar het blikje bier bleef staan… Kort nadat we terug waren aan onze overnachtingsplaats kwamen Phil zijn legermakker en zijn vrouw er aan, voor Phil was het even slikken zo na 37 jaar iemand terug zien waar men bijna 7 maanden mee opgetrokken heeft. Na de eerste babbel stelden we tafel en stoelen buiten en bleven we buiten met het nodige vocht, tot bijna middernacht.
Zondag 05 juli: De wekker liep om 7u30 af, tijd om op te staan en koffie te zetten, Fie bleef nog een beetje liggen. Phil at een pistolet, friste zich wat op en ging eens buiten wat frisse lucht happen en wat foto’s nemen. We waren tijdens de nacht gelukkig gespaard gebleven van onweer, zelfs geen druppel. Toen Rik buiten kwam om de hond eens uit te laten, ging Phil mee een wandeling doen. Bij de terugkeer was Fie ook bijna klaar, we wisselden nog wat ideeën uit. Zo ging de tijd vlug en was het plots tijd om te vertrekken naar Wichelen. We waren en maar een 8Km van verwijderd, in nog geen kwartier stonden we op de parking en zoals voorzien, waren we de eerste. Vlug Mobil II vlak zetten, dit moesten we dan niet meer doen voor we gingen slapen zoals vorige keer. Hugo & Alfonsine waren de volgende, Hugo is binnen de Koninklijke vereniging 5e Linieregiment, vertegenwoordiger van de dienstplichtigen, maar daarenboven ook voorzitter van de verbroedering 5e – 17e – 35ste – 55ste Linieregiment. Dan volgden Rik & Katrien en Philippe De Saert, Philippe kwam met de regimentsvlag een korte demonstratie geven. Luc & Karin volgden. De poorten van het restaurant gingen open, zo konden we reeds een paar vlaggen gaan ophangen. Phil ging de rekening vereffenen om zich dan vlug voor de gelegenheid te kunnen omkleden in de gepaste kledij. Tegen 11u begonnen de mannen met hun levensgezellen aan te komen, toch was het wachten tot 12u als het voorlaatste koppel er aan kwamen. Jacques & Suzy hadden laten weten dat ze er pas om 13u konden zijn. Terwijl we onze Cava dronken, hield Karl zijn speech en werden de groepsfoto’s genomen. Tussenin kwam Philippe De Saert met de regimentsvlag op de tonen van de mars van het 5e Linie aangemarcheerd. Na de “verplichte” taken konden we aanschuiven aan de BBQ, 4 soorten vlees, 2 soorten vis, massa’s groenten en pasta. Gelukkig waren de laatkomers nog net op tijd om mee aan te schuiven en kregen ze zelfs nog een aperitiefje. Nadat alle magen goed gevuld waren, kreeg iedereen nog een ijsje. Terug hadden we geluk met het weer, de voorspellingen in Wichelen waren blijkbaar niet juist en best. Na nog enkele natjes begonnen er mensen te vertrekken, maar de diehards hielden het vol tot na middernacht, met drie koppels aten we na 22u nog een kippenfilet opgevuld met mozzarella. Pesto en pasta vulden de rest van het bord. Het was na middernacht toen iedereen vertrok, als organisator moet je als laatste het schip verlaten. Voor ons geen probleem, ons bed stond maar op 20m verwijderd. Moe maar voldaan en héél content van alle positieve reacties, konden we nog even nagenieten voor het in slaap vallen.
Maandag 06 juli: Toch terug wakker om 7u30, koffie zetten en ons klaar maken voor vertrek. Rik & Katrien waren daar ook blijven slapen. Toen Rik hun huisdier terug uitliet, ging Phil terug mee een korte wandeling doen. Bij de terugkeer restte er enkel nog afscheid nemen en hopen op een volgende ontmoeting ergens onderweg. We stelden de GPS in zonder snelwegen, genieten langs de mooie Zwalmstreek, het was nog vakantie. Voor 11u waren we al thuis en deden nog vlug de verhuis van al hetgeen we hadden meegenomen voor deze gelegenheid. We konden on beginnen voorbereiden voor de volgende uitstap.

Op de teller 14.880Km, Trip 156.8Km, Verbruik 10.01L. reistijd 2u52.

Foto's


 

© Phil en Fie 31/03/2016