BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 16 – 17 mei

Op een vrij weekend kunnen we nog eens een herdenking aan de gesneuvelden van het 5e Linieregiment in WW II meepakken. Ook vele andere mannen en vaandeldragers zijn altijd aanwezig in Kwatrecht.

Zaterdag 16 mei: Fie kwam tegen 12u Phil halen naar zijn kapsalon. De herdenking was maar om 16u, we moesten ons niet haasten. Met 13.624Km op de teller vertrokken we toch al om 13u50 voor de 48Km naar Kwatrecht. We reden deze rustig af, eens ter plaatse zochten we een mooi plaatsje om onze Mobil II te parkeren. We keken wat naar de Giro om de tijd te doden, door de regenval zagen we het niet zitten om te gaan wandelen. Tegen 15u45 gingen we dan naar de plaats aan de kerk waar de ceremonie plaats vond. De vaandeldragers van het 5e Linie waren reeds aanwezig, op die manier hadden we al een babbel. Met een beetje vertraging begon de ceremonie met de nodige speechen, een muziekgezelschap zorgde voor de muzikale begeleiding van het entree van de garnizoen vlag met het Belgisch volkslied. Het gezang van een koor fleurde dan andere momenten op, gelukkig nu onder een stralende zon. Na de plechtigheid werd er een receptie aangeboden door de gemeente waar we genoten van een paar glaasjes om tegen 18u te vertrekken richting Dendermonde. In Dendermonde reden we naar de cp aan de boorden van de Schelde, buiten de vaste bewoners stonden we er terug alleen. We vertrokken nog snel naar het centrum om nog wat te genieten van de zon op het terras van “Het Belfort” elk met een Karmeliet, geen pater, maar het biertje tripel J. Het begon snel af te koele eens de zon achter de gebouwen verdween, na een korte wandeling waren we terug op de cp. Fie begon aan ons avondeten, stoverij, lekker. Nadat we samen de vaat hadden gedaan, keken we nog wat tv. Fie ging slapen omstreeks 22u, Phil om 23u30.
Zondag 17 mei: Je zou het niet denken als je er aankomt, maar
Dendermonde heeft een heel rustige camperplaats, zo sliepen we tot 9u25… Koffie zetten, eitjes bakken en genieten van een lekker ontbijt met de zon door de dakramen. Nadat we ons heel rustig hadden klaargemaakt, vertrokken we voor een wandeling, het was reeds 11u40. Langs de Schelde tot aan de monding van de Dender, om dan de oude Dender te volgen tot in het centrum. Via de winkelstraat kwamen we uit aan de parking recht op de camperplaats waar we vlug een slok gingen nemen om onze dorst te lessen. We beginnen op onze noorderburen te trekken ;-). We vertrokken een klein kwartier nadien richting gevangenis, we dachten dat we deze nog niet gezien hadden, maar toch. Plots zagen we het begijnhof, een mooi geheel die beetje bij beetje opgeknapt wordt. ’s Avonds moesten we nog gaan eten en dachten zo van een belegd broodje te eten, maar rond 14u30 is dat op een zondag in Dendermonde iets uitzonderlijk. We besloten dan maar op de markt in taverne "Tijl" iets te gaan drinken en een hapje te vragen. Fie dronk er een Sangria en Phil een Malheur met als hapje een grote portie Calamares. Het was zalig in de zon en met het mooie zicht op de grote markt waar er veel toeristen rondlopen. We moesten om 18u30 bij onze gastvrouw zijn, en hadden een uurtje rijden voor de boeg om de 71.2Km af te bollen. Daarom moesten we reeds om 17u15 vertrekken en reden we 18u10 onze Mobil II op zijn plaats. We hadden nog mooi de tijd om alles te legen, we waren mooi op tijd voor ons avondmaal.
Kilometerstand 13.783Km, trip 158.5Km, verbruik 10.5L, reistijd 2u25.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016