BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07 – 09 augustus

Na ons groot verlof een dag werken en dan terug op weekend, dit vormde een probleem. Onze Mobil II had een deftige poetsbeurt nodig. Na bijna 3.000Km vakantie was die echt vuil binnen en buiten. Nadat we op donderdag om 17u waren thuisgekomen, kuiste Phil de buitenkant. Nadat hij de voormiddag had gewerkt, was de binnenkant aan  de beurt. Fie zorgde dat de was gedaan was, zodat we alles terug op zijn plaats konden steken en gebruiken. Kilometerstand 18.823Km

Vrijdag 07 augustus: Fie had gedaan met werken om 16u30, maar Phil moest nog een douche nemen, we vertrokken tegen 17u. en kwamen 41Km verder aan de cp. Onderweg hadden een een 10min. vertraging door werken aan de snelweg, maar ook een wagen met pech en een oude camper met een klapband, jammer voor die mannen. De cp was goed bezet, er zijn twee maal vier plaatsen. Er waren er reeds zes bezet. Wij stonden op plaats zes, de Engelse persoon naast ons nam anderhalve plaats in. De verantwoordelijke zag er geen probleem in, we gingen onze €24 betalen voor twee nachten en sloten onze stroom aan. We gingen dan een sangria drinken in de kantine. Het was etenstijd, Fie schilde de aardappelen en zorgde voor de bonen in tomatensaus. Phil stelde tafel, stoelen en grill buiten, prepareerde de eendenborst en bakte ze toen de aardappelen bijna klaar waren. Deze werd à point gebakken. Met bonen, aardappelen en een glaasje rode wijn hadden we een heerlijk avondmaal. De vaat deden we samen, nog een glaasje buiten en we trokken binnen. Een avond zoals een ander, nog wat tv kijken en wat aan deze tekst werken. We gingen onder de wol omstreeks 23u.
Zaterdag 08 augustus 2015: We sliepen tot 8u15, koffie zetten, Fie koffiekoeken gaan halen en na het ontbijt ons klaarmaken om nog eens de Gasroute met de fiets te doen. We konden vertrekken om 10U, nu waren de getuigenzuilen geplaatst en ook nog hier en daar borden met wat er op andere plaatsen op het parkoers gebeurd was. Zelfs aan een boerderij, De Beecham Hoeve, waar in 1999 de boerin een paar meter in de grond zakte in een Dugout van de Duitsers. De dame kwam juist buiten als we het bord stonden te lezen, zo hoorden we ook haar verhaal. We stopten merendeels aan de plaatsen die de vorige keer nog niet gemerkt waren, of die we niet gezien hadden. We waren voor de bijna 43Km tot 13u30 onderweg. Het beluisteren van de zuilen, maar ook de bezoeken aan de kerkhoven nemen wat tijd in beslag. Al bij al, om al enkele maanden niet op de fiets te hebben gezeten reden we de route vlot af, wij blij. Bij onze terugkomst waren we alleen op de cp, van rust gesproken. We lesten eerst onze dorst om daarna de lekkere pistolets op te eten die Fie mee had van de bakker, deze samen met de charcuterie die we nog mee hadden van thuis. Nadat Fie de vaat deed, fristen we ons wat op en gingen op boodschap. Eerst naar de Carrefour, zodat we onze stock konden aanvullen. Ons vlees kochten we bij de beenhouwer aan de kerk. Tenslotte gingen we nog een tafeltje bespreken bij Family Pizza, de Canadese uitbaters beloofde ons een mooi plaatsje. Op de camperplaats stonden we terug met twee, een Engelse camper stond op plaats 1. Het was te warm om veel te doen, een fris drankje, de luifel een beetje uitdraaien en iedereen was content
J. Toen kregen we nieuwe buren, de man was een makkelijke klapper, het ging over alles en nog wat. Wij dronken een aperitiefje met een olijfje. We hadden afgesproken om 19u. we vertrokken iets vroeger en deden nog een wandeling in het centrum. Eens we daar aankwamen dacht de uitbater dat we er pas om 20u zouden zijn, maar we kregen toch een plaats. Als aperitief een picon, Fie een dubbele kippenburger met een flesje wijn, Phil ribbetjes met een Ploegsteert tripel. Toen we klaar waren en gingen betalen kregen we een rekening van €28,50, we betaalden en vertrokken. Onderweg zag Fie dat onze picons en de wijn er niet bij gerekend waren. We keerden op onze stappen terug en betaalden nog een €15 aan een dankbare uitbater. Op de cp stelden we de stoelen nog een open en dronken nog een glaasje buiten. Toen het iets donkerder werd gingen we binnen. Ondertussen stonden er terug een zestal campers op de cp. Zoals iedere dag nog wat tv kijken en deze tekst afwerken zodat we tegen 23u15 konden gaan slapen.
Zondag  08 augustus: Een nachtje met een paar muggenjachten, ze zoemden rond Phil zijn hoofd, zelfs eentje had hem al te grazen gehad. De eerste liet een rode vlek achter, de tweede nog niet ;-). De rest was rustig en pas om 7u45 werd de koffie gezet, Fie vertrok een uurtje later op zoek naar ons ontbijt. Nadat we deze hadden verorberd, vertrokken we op wandeling en gingen eerst eens kijken naar het monument dicht bij de cp, een gedenkteken van de Brits Twentieth light division. We gingen zo verder langs de Boezingsesteenweg op zoek naar het Welsh gedenkteken, maar kwamen eerst nog voorbij een steen waar het eindoffensief van de Steenbeek op 28 september 1918 was. Net daar voorbij kwamen we aan het Cement House cementery waar er 3415 Britten, 40 Canadese,1 Zuid Afrikaan,17 Newfoundlanders, 9 Australiërs, 10 Nieuw Zeelandse, 1 Franse en 1 niet gedefinieerde soldaat begraven liggen. Na deze kwamen we dan aan het Welsh National Memorial. Net daarvoor zagen we nog een wegwijzer naar een begraafplaats, we volgden deze ook en kwamen zo bij het Ruisseau Farm Cemetery waar er 82 Britten begraven liggen. Toen we de hoeve opgingen, verwelkomde de Duitse schaper van de hoeve ons en kregen hem niet meer weg van ons. Zelfs toen we vertrokken liep hij gewoon gezellig mee. Op het einde van de straat waren we verplicht van rechtsomkeer te maken om de mensen van de hoeve te gaan vragen of ze hun dier wilden bijhouden, ze waren ons dankbaar dat we die terug hadden gebracht. Er restte ons dan nog de gedenksteen te vinden van de Engelse Harry Patch, een 110 jarige die ter ere van zijn bataljon een gedenksteen kwam neerleggen in 2008 en het jaar nadien als 111 jarige overleed. Nog een korte omweg langs de visvijver en we kwamen terug aan de cp, het was ondertussen middag. We hadden de hele cp terug voor ons alleen, nu waren er wel nog 2 campers, maar zonder aanwezigen. Zo konden we terug onze tafel en stoelen buiten zetten. Fie ging nog ons toilet ledigen en kookte wat rijst terwijl Phil een BBQ worst en witte pens bakte voor bij ons aperitief. Ondertussen konden de kippenbillen op hun gemak bakken. Toen deze bijna op waren, bakte Phil nog een paar mooie steaks, met dit alles hadden we onze buiken(jes) meer dan vol. Samen de vaat en alle terug op zijn plaats steken, zo konden we het voor de rest héél rustig aan doen. Omstreeks 15u kwamen onze buren terug aan hun camper, tegen 16u hadden we terug een Nederlandse buur en de anderen van de derde camper waren ook terug. Er waren ondertussen een tiental druppels gevallen, maar we namen geen risico en staken alles droog weg. Nadat we ons grijs water hadden geloosd, reden we de camperplaats af omstreeks 18u en reden zonder snelwegen naar huis. Nadat al het nodige er uit was, konden we beginnen met de plannen voor de volgende uitstap.

18.902Km, Trip 79Km, Verbruik 10.5L, Rijtijd 1u44.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016