BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 17 augustus

Bij de aanloop naar dit lang weekend, lieten de weergoden ons een beetje in de steek. Onze keuze viel tenslotte op Antwerpen, het zou daar immers minder regenen dan in de rest van het land. Phil stuurde een mail naar camping De Molen op linkeroever en kreeg een bevestiging.

Vrijdag 14 augustus: Nadat Fie om 16u30 haar werktaak had volbracht, konden we tegen 16u50 vertrekken voor een uurtje rijden naar de camping met nu reeds 18.902 Km op de teller. Alles verliep vlot tot een kleine 7Km voordat we van de snelweg moesten afrijden. Een wegversmalling, file en een half uur vertraging. Toen we de camping opreden, zagen we direct dat het één grote chaos was. Fie ging naar onze geboekte plaats gaan vragen en kreeg als antwoord, zoek maar een plaatje in het midden gedeelte. We reden de camping eens rond, tot twee maal toe en konden geen plaats vinden. Fie ging het melden, deze keer zeiden ze naast een gele auto, na nog een ronde zagen we naast de auto een caravan staan. Toen we dit gingen melden, beweerden ze dat ze die caravan nog zouden wegdoen vandaag. We zagen het niet meer zitten en reden de camping af. We stelden de GPS in naar Vogelzang, de cp waar we reeds enkele keren waren. Om van de linkeroever te geraken, moesten we door de waaslandtunnel, waar er ook wat file was, normaal als men van vier stroken naar eentje moet, maar het ging vlot. Kort daarop reden we “kamp Vogelzang” binnen, daar was het ook druk, maar plaats was geen probleem. Nadat Fie €10,50 had betaald, zagen we dat er op het verharde gedeelte nog veel plaats was, dus kozen we daar ons plaatsje, wat niet moeilijk was, de volledige rechtse kant was nog vrij. Stroom was er niet meer vrij en vlakzetten was niet nodig. Het enige wat er te doen viel, was een pintje drinken. We besloten van het deze avond rustig aan te doen, tijdens het bakken van de BBQ worsten dronken we een glaasje Prosecco, de witte pensen werden dan bruin gebakken en verorberd met aardappelen en sla. Terwijl Fie de vaat deed, ging Phil een jerrycan water halen, hij was vergeten de tank bij te vullen thuis… Na deze werken was de dag voorbij voor ons, nog een glaasje wijn, wat tv kijken om tenslotte om 23u30 te gaan slapen.
Zaterdag 15 augustus:  Rustige nacht, we konden het droog houden, pas wakker om 8u10. Na een kop koffie en een toast als ontbijt vertrokken we op zoek naar wat eten. Onderweg naar de Delhaize winkel hoorden we een auto claxonneren aan een rood licht en dachten dat het een haastigaard was, maar het was Phil zijn legermakker Donald, de man van de lusterwinkel. Hij was op weg met zijn zoon, Phil was blij hem nog eens te zien.  Na onze aankopen gingen we terug naar onze Mobil II. Toen alles in de koelkast zat, vertrokken we eens naar het Middelheimpark / museum. We ontdekten daar een park “Den Brandt” dat zeker de moeite is om eens te doorwandelen of fietsen. Het park staat vol kunstwerken, een kasteel en nog zoveel andere dingen. Tegen de middag wandelden we terug naar de cp, we waren net op tijd terug, het begon te regenen. Dan maar een aperitief drinken en brood met charcuterie eten. Na ons karig middagmaal had Fie het koud en kroop wat onder de dons, Phil begon dan maar aan deze tekst te werken. Het was 15u, Fie ging nog eens een jerrycan water halen, zo konden we terug een dagje verder. Toen het de indruk gaf om een tijdje droog te blijven, vertrokken we voor de derde maal vandaag op wandeling. Nu gingen we eens langs de linkse kant weg in de Vanrijswijklaan, Veel kwamen we niet tegen die de moeite was, enkel de Christus Koning kerk, maar deze was jammer genoeg dicht. Terug hadden we geluk en konden het droog houden tijdens onze wandeling. Net daarna begon het terug te regenen. Iets na 18u30 vertrokken we naar het Colmar restaurant. Daar wisten ze ons te vertellen dat ze voor moedersdag (dit is op 15 augustus in Antwerpen) een menu hadden samengesteld. Het voorgerecht was van het buffet, voor het hoofdgerecht was er keuze tussen Rib eye, Eendenborst en scampi’s, het dessert was terug het buffet. Fie koos de scampi’s, Phil de rib eye met natuurlijk het nodige vocht van het drankbuffet. We waren net iets te laat terug in Mobil II om het begin van “Le Grand Vadrouille” te zien, een mooie film met Louis De Funes. Toen de film ten einde was gingen we slapen.
Zondag 16 augustus: Slapen tot 8u45, dit was reeds een tijdje geleden. We besloten niet meer te ontbijten en iets vroeger ons middagmaal te nemen. Terwijl Fie zich wat opfriste, ging Phil het toilet ledigen, daarna ging Fie nog twee jerrycans water halen, zo konden we met alles weg tot ons vertrek. Nog de camper uitvegen en stofzuigen, zo was alles terug netjes. Het was bij na 11u toen we met alles klaar waren, er restte te weinig tijd om nog iets te doen, dus deden we niks
J. Om 11u30 dronken we een aperitief, om 12u begonnen we aan ons middagmaal, Phil bakte de chipolata’s en kippenbrochettes, Fie kookte de rijst. De vaat bleef deze keer staan, we moesten namelijk om 14u30 in Merksem zijn, we waren daar afgesproken met Johan. Johan zijn vader was voor zijn overlijden voorzitter van de verbroedering. Johan had nog enkele dingen gevonden van zijn “vake” die te maken hadden met het 5de Linie. Met een kleine omweg  kamen we bijna juist op tijd aan in het park Roosendael, daar was het “Muziek in uw Wijk”. Er was een blues groep bezig, mooi om naar te luisteren. We dronken er iets tegen dat Johan er aan kwam, na een kwartier was hij er. We wisselden alles uit en bleven nog wat babbelen over de stad Soest. Toen namen we afscheid en reden de 9,6Km terug met de fiets, het ging iets vlotter dan tijdens de heenrit. Het was iets na 17u toen we terug aan onze Mobil II waren.  Er waren alweer veel nieuwe aangekomen, we waren hier nog nooit geweest tijdens de zomer, die cp heeft hier wel veel werk en dit vooral van Italianen. Omstreeks 18u aperitief time, Gin tonic time en achteraf een boterham met charcuterie. De avond verliep snel en koelde goed af, zo kwam het dat we vroeg met de deur en vensters toe zaten. Nog wat tv, internet en tekst typen. En toen werd het stil ten huize Phil & Fie, 23u15.
Maandag 17 augustus:
Terug een nachtje zonder regen en zeker zonder andere storende geluiden, het was terug al 8u25 toen Phil uit zijn kaf kwam. De fluitketel op het vuur en nog enkele euro’s in de stroompaal gaan steken, de dag kon beginnen nadat we onze pannenkoeken binnen hadden. We waren nog niet heel wakker of het begon te regenen. Het was maar motregen, maar men kan er verdorie nat van worden. Tegen 10u30 begon het ons toch te enerveren dat we heel de tijd binnen moesten zitten en besloten dan maar de regenvesten aan te doen en te vertrekken. Fie nam een paraplu mee, maar gelukkig, tegen dat we de snelweg over wandelden, was het gedaan met regenen. We moesten onze kilometers hebben , we wandelden eerst eens naar het Albert park, daar staat een heel mooi monument van Albert 1, maar een klein monument van het 5de Linieregiment. Toen zochten we onze weg naar het centrum en ontdekten terug nieuwe marktjes en straten op die manier, we hebben blijkbaar nog niet alles gezien in “Stad”. Via de groenplaats kwamen we op de markt en zochten ons daar een terras op, de dorstigen laven, je weet wel? Na ons aperitief was het middaguur al voorbij, we gingen dan maar eens Mc Donald eten op de Groenplaats. Het was tegen 14u toen we de terugweg aanvingen, maar deden onderweg nog een terras, meer uit noodzaak, we hadden beiden een sanitaire stop nodig. Daar dronk Fie een cappuccino en Phil een Irish coffee, volledig bevrijd konden we de rest van de weg afleggen. We hadden in onze Mobil II onze vesten nog niet af gedaan of het begon terug te druppelen, van timing gesproken J. Het was iets na 18u als onze munten in de stroompaal uitgewerkt waren, na nog wat twijfelen, beslisten we dan maar huiswaarts te vertrekken. Alles op zijn vaste plaats steken, naar de loosplaats rijden om ons grijs water te laten lopen en nog onze vuilzak in de voorziene containers werpen. De GPS werd ingesteld naar huis, maar in plaats van ons direct naar de ring te loodsen, liet hij ons door de Mechelsesteenweg, de een of andere Lei en terug de Waaslandtunnel doorrijden. Toen geloofde Phil hem niet meer, Fie startte die eens opnieuw op, terwijl we de pijlen volgden naar de E17. Toen wist onze speciale GPS hoe we wilden rijden en bracht hij ons moeiteloos thuis. Veel was er niet uit te halen, Fie begon direct aan ons avondeten terwijl Phil de foto’s en dergelijke op de computer plaatste. We konden alweer nieuwe plannen maken voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 19.112Km, Verbruik 10.3L., Reistijd 4u11(dit door de file op doorreis).

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016