BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 12 – 14 september

Nog een weekendje op stap om een herdenking en regimentsmaaltijd van het 5de Linieregiment mee te maken. Een herdenking van de slag aan de molen te Rotselaar op 12 september 1914. We regelden enkele verplaatsingen, zodat we bij slecht weer niet te voet moesten tot het centrum wandelen. We zouden overnachten op de camperplaats aan “De Meander” in Rotselaar, maar dit is een kleine 2Km van het centrum. Onze Mobil II stond vertrekkensklaar.

Zaterdag 12 september: Phil & Fie, beiden druk in de voormiddag, maar snel klaar om te vertrekken. Om 12u45 reden we, met 19.699Km op de teller, Stasegem buiten richting Rotselaar, een 130Km, maar wel via de ring van Brussel, afwachten dus. Het verliep vlot tot aan de ring, daar hadden we wat file, maar stonden nooit stil. Zo konden we reeds een plaats innemen omstreeks 14u20. Er stond reeds een camper die zelfs twee van de vier plaatsen innam, deze had zich namelijk in de breedte geplaatst. De plaatsen zijn maar zeven meter lang, wij kunnen er juist staan, hij blijkbaar niet… We waren nog maar amper aangekomen toen het begon te regenen en dit ging door tot iets voor 18u. We deden dan een korte wandeling en hadden toch terug wat regen over ons. Fie begon dan maar aan ons avondeten en genoten we van een aperitiefje. Nadat de vaat was gedaan, restte ons enkel nog wat tv kijken. Het was vroeg stil, we hadden een kort nachtje achter de rug, we haalden vlug wat rust in.
Zondag 13 september: De wekker stond op 7u. Van veel slapen was er niet teveel in huis gekomen, bijna de ganse nacht regen en buien. Toen het eindelijk ophield, liep de wekker af. Na een paar koppen koffie en een kort ontbijt, konden we ons beginnen klaarmaken. Één van de vaandrigs kwam een paar nieuwe legerschoenen halen bij Phil, zo konden we met hem al meerijden naar het centrum waar de plechtigheid begon. Eerst kregen we nog in Herberg ’t Huis een kop koffie voor we naar de kerk trokken voor een eucharistieviering. Na deze en een bloemlegging aan het monument van de gesneuvelden volgde een optocht naar het monument aan de Molen. Daar werden enkele speechen gehouden en ook bloemen neergelegd door alle prominente aanwezigen. Na de plechtigheid gingen de aanwezigen in stoet terug naar het centrum waar het detachement van de bevrijding-vijfde linie en de vaandrigs een defilé vóór het gemeentehuis hielden. Toen was er receptie aangeboden door het gemeentebestuur in vrijetijdscentrum “De Mena”. Vanaf 13u15 konden de ingeschreven deelnemers genieten van het feestmaal in Zaal ‘Lindenhof’. Na een glaasje (of waren het er twee) schuimwijn werd het volgend menu aangeboden met aangepaste wijnen. Scampi’s van de chef, Minestronesoep, Speenvarkenfilet met zachte graanmosterd met duo van groenten en kroketten, Moulleux met ijs en frambozencoulis om te eindigen met een koffie. Tussenin werd Jan, een vaandrig, gehuldigd en een diploma overhandigd. Het was 18u toen Philippe ons terug naar de cp voerde. We gingen nog iets drinken in de Meander aan de cp en bleven nog een hele tijd nakaarten in onze Mobil II. Net toen Philippe vertrok, kwam er een Nederlandse camper aan, het was 21u. Fie zat heel snel onder de wol, Phil volgde na nog een beetje tv te hebben gekeken.
Maandag 14 september: Vroeg moesten we niet opstaan, maar we waren toch wakker om 7u. We konden na een kop koffie ons rustig klaarmaken voor vertrek. De vaat nog doen en alles terug op zijn plaats en vast zetten. We reden weg van onze overnachtingsplaats iets voor 9u. en hadden ons Garmin verteld dat we zonder snelwegen naar huis wilden, maar blijkbaar had deze het niet goed begrepen. Kort na ons vertrek wist hij ons te vertellen dat hij een snellere weg wist met minder files. Iets over Veltem-Beisem reden we de E314 op… Enkel op de N2 hadden we wat vertraging door rode lichten en ronde punten, de rest verliep vlot… Langs de E40 en E17 tot in Deerlijk. Omstreeks 10u45 parkeerden we onze Mobil II op zijn vaste stek en konden we dromen van een volgende uitstap.
Op de teller19.961Km., Uitstap 261.5Km., Verbruik 9.7L., Reistijd 3u52.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016