BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 03 – 05 oktober

Na een sabbatjaar konden we dit jaar terug eens gaan zoeken op de rommelmarkt in Eeklo. Blijkbaar de tweede grootste rommelmarkt van het land, maar dit wisten we al. Het was dit jaar voor de vierde maal dat we deze gingen bezoeken. De cp in Eeklo is terug aan een opmars bezig, dus hoopten we op een vrij plaatsje.

Zaterdag 03 oktober: We konden terug rap vertrekken met 20.126Km op de teller, we namen zelfs de tijd niet om iets te eten. Onderweg hadden we geen problemen, na een ritje van een uurtje passeerden we de cp aan de overkant van de vaart en zagen dat de vaste plaatsen vol stonden. We reden dan toch maar de cp op en vroegen aan de verantwoordelijke of we ons ergens mochten zetten. Het was geen probleem, we mochten ons naast de vaste plaatsen zetten, voor iets meer hadden we ook stroom. Nadat we waren geïnstalleerd, vertrokken we op zoek naar eten. Langs de andere kant van de stad  is er een Carrefour, daar zouden we wel iets vinden en dat deden we ook. Voor middageten hielden we het bij een paar koffiekoeken. Voor ons avondeten kochten we enkel twee schnitzels. Groenten en aardappelen hadden we mee. Bij het voorbij komen aan de Standaard boekhandel kochten we er het boek met de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Terug op de cp genoten we in de najaarszon van een pintje. Na een korte rustpauze gingen we nog eens de haven verkennen om zo via de industriezone terug aan de cp te komen. Het was aperitieftijd en we dronken buiten een glaasje prosecco. Toen kwam de bakker op de proppen. Terwijl de vaste verantwoordelijke binnen moet voor een behandeling is bakker Bart de vervanger en die doet het formidabel. Bart heeft ook reeds wat pech gehad met zijn gezondheid en kan daardoor momenteel zijn vak niet uitvoeren, maar de cp ligt hem nauw aan het hart en dit doet hij op een aangename manier. Hij deed bij ons de volledige uitleg van zijn tegenslagen, maar blijft er gelukkig heel positief over. Bart gaf ook enkele tips om de levensduur van onze Fiat iets te verlengen, mooi meegenomen. Terwijl Phil en enkele aanwezige camperaars aan de babbel waren, bereidde Fie ons avondmaal. Voordat het volledig klaar was, stopte Phil de tafel en stoelen terug op hun plaats. Schnitzel, andijvie in witte saus en aardappelen met een glaasje wijn, dit was ons avondmaal. Samen de vaat en voor de rest rustig aan, Fie ging reeds om 9u30 slapen, Phil een uurtje later.
Zondag 04 oktober: De dag van de rommelmarkt, de echte zijn er reeds bij het ochtendgloren bij, maar wij deden het iets rustiger en sliepen tot 8u30. Na een warme kop koffie nam Phil contact op met zijn leger makker. Deze had enkele weken voordien een mooie opgezette vos kunnen op de kop tikken voor Phil. Luc en Karin doen bijna iedere week een markt en kwamen dus ook naar Eeklo. Luc wist te vertellen dat ze nog één tot anderhalf uur hadden te rommelen en ze dan tot op de cp zouden komen. Wij besloten dan ook maar het eerste stuk van de markt te doen. We zorgden er dan wel voor dat we tegen 10u15 terug aan Mobil II waren. Blijkbaar veel te vroeg, Luc en Karin kwamen pas iets na de middag bij ons aan, lang wachten voor ons, maar ze hadden de mooie opgezette vos mee. Nadat we samen een glaasje dronken, gingen we dan met ons vier terug naar de markt. Het was ongeveer 15u toen we terug aan eten dachten, we trokken naar het Middenstandshuis hopende dat de keuken nog open was. We hadden geluk. Deze is de ganse dag open. Wij aten beiden een Steak Americain, Fie met een Stella, Phil dronk er een Karmeliet bij. Nadat we hadden afgerekend deden we nog een deel van de markt, maar hier en daar waren ze al aan het opruimen. Luc en Karin moesten omstreeks 19u in Antwerpen zijn en vertrokken na een tijdje om niet te laat te komen. Wij wandelden nog eens enkele straten door, waar we nog niet geweest waren, toen we terug aan de Carrefour kwamen, zagen we dat die open was. ’s Morgens hadden we de laatste koffie gebruikt, nu hadden we nog de kans om die aan te vullen. Fie bracht nog enkele crème koeken mee om met deze ’s avonds nog een hongertje te stillen. De vangst voor Phil op de rommelmarkt was 3 Willy jeeps, voor Fie zelfs geen nieuwe stofvod J
. Het begon al donker te worden, we bleven dan ook voor de rest van de avond binnen, aten onze koeken op en dronken een glaasje wijn of een pintje. Tegen 22u30 was het stil ten huize van, slaapwel.

Maandag 05 oktober: De wekker stond op 6u, maar Phil was die net voor. Koffie zetten en beginnen alles klaar te maken voor vertrek, Fie moest namelijk werken. Phil moest voor vertrek enkel buiten om de stroomdraad op te ruimen. Nadat we nog ons grijs water hadden geloosd, konden we de trip van een goed uur naar huis aanvangen. Onderweg geen enkel probleem, juist eens kort moeten remmen voor iemand met een aanhangwagen die het blijkbaar niet gewoon was en heel kort na het voorbijsteken, terug invoegde. In Stasegem hadden we bijna de gehele parkeerstrook voor ons alleen. Al het nodige er uit, koelkast legen, aankopen en de mooie vos een plaatsje geven en we konden plannen voor volgende uitstap beginnen maken.
Kilometerstand 20.248, Trip 122Km, Verbruik 10.2L., Reistijd 2u13.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016