BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 – 20 september

Phil bezoekt graag eens een rommelmarkt wat dit jaar nog niet echt gelukt is. Op de zoektocht “waar naartoe” botste hij op een rommelmarkt in Nieuwpoort die gepaard ging met een Belle epoque samenkomst. We besloten om eens de Kompas camping in Nieuwpoort te gaan bezoeken, maar boekten niet. Celine, Phils dochter is ook gek van de Belle epoque periode, zo nodigden we ze uit om eens rond te toeren in Nieuwpoort-Bad.

Zaterdag 19 september: Zowel Phil als Fie waren op tijd rond met hun werk, zo konden we reeds tegen 12u45 vertrekken naar de camping. Onderweg hadden we geen enkel probleem omdat onze GPS ons had verwittigd dat er file was aan de dichtstbijzijnde afrit van ons doel. Onderweg haalde onze Mobil II zijn 20.000Km. op de teller. Iets na 14u stonden we voor de slagboom in Nieuwpoort. Terwijl Fie ons ging inchecken zag Phil plots dat er bekenden, die ook met een camper rijden, achter de onze stonden. Na een korte babbel kwam Fie terug met het nieuws dat alles in orde was, we kregen plaats 179f toegewezen. Dit was een gedeeltelijk verharde plaats en ook nog op een hoek, we stonden er prachtig. Eerst dachten we nog, omdat we tegenaan de weg stonden, dat we er last zouden van hebben, maar later wisten we beter. Vlak zetten en stroom aansluiten, de eerste dorst lessen en we konden vertrekken op verkenning op de camping. Nadien nog naar een klein kerkhof die we hadden gezien op een kleine twee km van de camping. Er lagen ook enkele oorlogsslachtoffers en oudstrijders. Na de foto’s gingen we terug via het fietspad langs de IJzer. Nadat Fie ander schoeisel had aangetrokken, gingen we dan eens richting de "De Ganzenpoot" wandelen, het beruchte sluizencomplex.  De eerste stop  was het “Ramscappelle Road Military Cemetery” waar 830 Britse, 2 Canadese, 7 Australiërs, 1 Zuidafrikaan en 2 Duitse soldaten hun laatste rustplaats vonden.  Iets verder kwamen we aan de stedelijk begraafplaats waar we de begraafplaats van H. Geeraert, de held van de overstroming en ook op twee plaatsen gesneuvelde militairen vonden.  Eens aan het sluizencomplex namen we enkele foto’s van het monument ter nagedachtenis van de gesneuvelden in WW 1. Van daar wandelden we terug via de IJzer naar de camping en dronken in onze vakantiewoning een aperitiefje. De zon was van de partij, Fie zette stoelen en tafel buiten en maakte ons een gin tonic klaar. Eens we aan het genieten waren, kwamen er donkere wolken op ons af, de zon verdween achter deze. Terug alles binnen, enkel de luifel lieten we uitzitten. Ons avondmaal lieten we in de vriezer zitten en gingen in de taverne van de camping iets eten. Fie at er een vispannetje met een kannetje wijn, Phil at mosselen met een duvel. De rest van de avond was het rustig met wat tv kijken.
Zondag 20 september: 8u. tijd om op te staan, koffie te zetten en Fie ons ontbijtkoeken halen in het winkeltje aan de receptie. Phils dochter, haar man en Cash zouden tegen 11u komen, maar door file op de E40 waren ze een groot half uur later. We besloten dan maar eerst iets te gaan eten in het restaurant rechtover de camping “Karola’s Toevlucht”. In dit restaurant kan je een typisch Limburgs gerecht eten “
Steppegras” heel lekkere fijne frietjes met een heel lekkere saus. We aten alle vier het steppegras, twee met schnitzel, één met kip en één met biefstuk. Cash at van het steppegras en had geen goesting naar een stukje vlees. We konden met ons vijf in de auto en reden nadien zo dicht mogelijk bij de Hendrikaplein op zoek naar een parkeerplaats. Toen we geparkeerd waren en na een korte wandeling kwamen we aan het plein die juist aan de dijk gelegen is. Op de rommelmarkt kocht Celine een paar kinderboeken en bompie een mandje met dinosaurussen. We wandelden de dijk voor een groot stuk af met de bedoeling dat kleine Cash een dutje zou doen, maar die zag het blijkbaar niet zitten. We trokken dan maar naar de winkelstraat op zoek naar charcuterie en brood, wat we zonder problemen vonden. Na een korte wandeling waren we aan de auto en terug op de camping. We gingen met zijn allen eens de speelpleinen een bezoek brengen waar Cash zich kostelijk amuseerde. Bij de dieren, enkele herten, geiten en kippen vond hij het ook plezant. Iedereen had zin in een ijsje, op het terras van de taverne zat er nog veel volk, maar toen we plaats wilden nemen, wisten ze ons te vertellen dat het sloot om 17u, we waren net te laat om nog besteld te worden. We trokken dan maar terug naar Mobil II en genoten nog een beetje van de zon en hielden ons bezig met kleine Cash tot de zon niet meer boven de bomen uitkwam. Tijd om onze aangekochte charcuterie en broodjes op te smullen. Het was omstreeks 19u30 toen onze gasten vertrokken, wij konden ons ook beginnen klaarmaken voor vertrek. Phil deed de opkuis buiten, Fie deed ondertussen de vaat en ruimde binnen op. Het was 20u voorbij toen we de camping afreden.  We reden de rit af zonder snelwegen, maar botsten op wegenwerken en de omleiding was niet echt duidelijk. Tenslotte kwamen we uit op de juiste baan en reden de rest af zonder problemen. Het was reeds donker toen we thuis kwamen, dit was al een tijdje geleden. Hij is voorbij die mooie zomer, maar wij blijven daarvoor niet thuis. De volgende plannen zijn al klaar.
Kilometerstand 20.126Km, trip 164.7Km, Verbruik 10.6L., Reistijd 2u40.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016