BELGIË 2015

Erpe - Mere Westende De Haan Langemark-Poelkapelle Ieper Antwerpen
Leopoldsburg Kwatrecht - Dendermonde Langemark-Poelkapelle Rijkevorsel Wachtebeke Boekhoute
Dendermonde - Wichelen Langemark-Poelkapelle Antwerpen Westende Antwerpen Rotselaar
Nieuwpoort Eeklo Ieper Boekhoute Antwerpen Antwerpen

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 24 – 25 oktober

Twee jaar geleden waren we er ook bij, Meulekens kermis met op zondag een grote rommelmarkt. De rommelmarkt is door velen gekend, het is de laatste van het jaar in open lucht. We spraken af met onze vrienden in Boekhoute, zodat we terug op onze vaste stek daar konden parkeren.

Zaterdag 24 oktober: We vertrokken met een goeie 24Km meer op de teller dan we gestopt waren bij de vorige uitstap. Phil was op donderdag propaangas gaan bijtanken, op die manier stonden er nu 21.170 op de teller. Boekhoute een goeie 70Km ver, we moesten ons dus niet echt haasten om te vertrekken. Na Fie’s kapsel in orde te hebben gebracht en een kleine maaltijd, reden we rustig richting de Nederlandse grens, maar niet erover. We stelden onze Mobil II op zijn vaste stek en wandelden eens naar de winkel  van Ann en nadien naar het bankgebouw van Dirk. Daar bleven we een tijdje palaveren met een kopje koffie. Toen het tijd was dat Ann haar winkel sloot, gingen we ze afhalen en wandelden we samen naar hun woning waar we als avondmaal boterhammen met charcuterie aten. Ann ging kort een uiltje vangen, terwijl wij wat opruimden en ons klaarmaakten om naar het kermisfeest te vertrekken. In het café ’t Meuleken was het druk en ambiance, maar in de zaal was het stil. Phil dronk er enkele Duvels, de anderen een gewone pint. Na een derde gingen we naar de zaal, waar er tot in de kleine uurtjes zeker niet meer dan 50 mensen aanwezig waren, jammer voor de inrichters. Zo was het na 2u in de morgen toen we gingen slapen, gelukkig konden we een uurtje langer blijven liggen.
Zondag 25 oktober: Phil was om 8u, op het winteruur, wakker en zette de koffie. Fie volgde toen die klaar was. Een half uurtje later waren we op weg naar de rommelmarkt. Hier en daar zagen we grote plassen liggen, veel geregend voorbije nacht? Niks van gemerkt ;-). Op de markt, toen we al over de helft waren
kwamen we Dirk tegen die een uurtje later opgestaan was dan wij. Nadat we rond waren gingen we nog iets afhalen in de bank en gingen dan samen met Dirk iets drinken op het terras van de gouden appel. Fie en Dirk dronken een Perrier, Phil probeerde zijn maag terug in orde te krijgen met een Karmeliet en het lukte. Ondertussen reserveerde Dirk in
“Restaurant Pandora” in Watervliet en bestelde ook ons menu. Na het aperitief genoten we van een palinggerecht op Sentse wijze met Augustijn Grand Cru, Preiroom en garnalen. Grote porties, zeker meer dan genoeg. Na de maaltijd vertrokken we terug naar Boekhoute om nog eens een toer te doen op de rommelmarkt. Bijna op het einde besloot Fie enkele borden met vismotief te kopen. De dame wist ons te vertellen da we de 11 borden, twee plateaus en een porseleinen snoek konden kopen voor de som van €20. Na de aankopen gingen we allen samen nog een koffie drinken op het terras van de gouden appel. Rond 16u besloten we dan maar om onze wegen te korten. Eens aan onze Mobil II konden we na enkele minuten de baan op. We keerden terug naar huis zonder snelwegen en genoten van eens een ander zicht in eigen land. In Stasegem hadden we bijna de straat voor ons alleen, nog alles er uit. zodat we ons vakantiehuis konden klaarmaken voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 21.316, Trip 146.1Km., Verbruik 9.2L., Reistijd 2u35.

Foto’s

Het was tijd voor de winterschoenen van onze Mobil II aan te doen een ritje naar Zwevegem en naar Kuurne voor de eerste vochtcontrole.
Dit bracht de kilometerstand op 21.344Km., Trip 27.9Km., Verbruik 10.1L., Reistijd 52min.


 

© Phil en Fie 31/03/2016