BELGIň 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  27 Ė 30 november

Met het oog op nog wat gravenbezoeken in de westhoek, boekten we een weekend op de Kompascamping te Nieuwpoort. Philippe De Saert werd op de hoogte gebracht en we spraken af om op zondag twee begraafplaatsen te bezoeken. De Belgische Militaire begraafplaatsen in De Panne en Adinkerke. Fie ging op maandag mee met haar ma naar de oogarts.

Vrijdag 27 november: Phil vertrok reeds om 13u30 richting Nieuwpoort. Fie was nog aan het werk en kwam na 17u met de Nissan achter. We hadden onze plaats gekozen en stonden zo op 43, op de eerste plaats in de vierde rij. Door de nummerplaatherkenning kan je zo maar binnen rijden en kon Phil omstreeks 14u35 zijn plaats innemen. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroom aansluiten en onze vers watertank vullen. Daarna ging Phil naar de receptie om zich aan te melden, maar daar was niemand te zien. Op de terugweg naar onze Mobil II nam hij een korte omweg. Toen hij terugkwam op de weg, kwam er een verantwoordelijke heel onbeleefd zeggen dat het pad, waarop hij had gelopen afgesloten was voor de niet vaste klanten en dit door het Covid-19 reglement. Toen Phil hem erop wees, dat de nadar opzij waren geschoven, bleef hij maar van zijn oren maken. Phil verontschuldigde zich voor de tiende maal en wandelde naar zijn camperplaats. Blijkbaar waren de poortjes die uitkomen aan de IJzer ook gesloten, zo vertrok Phil dan maar langs de gewone baan op wandel. Via de Ganzepoot nog eens tot aan het monument van Albert I om zo terug naar de cp te gaan. Om 16u30 terug in onze Mobil II en dan was het enkel nog wachten tot Fie aankwam, wat ze deed, iets na 18u. Na ons avondmaal was het enkel nog wat tv kijken, Fie ging vroeg slapen, Phil volgde om 22u20.
Zaterdag 28 november: We hadden een goeie nacht en waren pas wakker omstreeks 8u20. Koffie zetten en als ontbijt een eitje met een pistolet. De pistolets, brood en een taartje was Fie gaan halen met de Nissan. Om 10u15 waren we klaar om op boodschap te gaan en besloten om naar Lombardsijde te wandelen naar de Okay winkel. We mochten samen binnen, maar Phil had het veel te warm en was snel terug buiten. Nadat Fie terug was, gingen we via het centrum van Lombardsijde naar de Koninklijke baan en trokken het natuurgebied in. Het was op het middaguur toen we terug aan het monument van Albert I kwamen en er iemand claxonneerde. Fie herkende snel de uitbaters van K-Fee N'Yzer op de hoek aan ons huisje. We werden uitgenodigd om eens naar hun huis in Lombardsijde te gaan, maar we hadden vlees bij en waren al een tijdje op stap. We spraken af dat we misschien nog eens in de namiddag zouden gaan. Het was tegen 13u toen we onze dorst konden lessen en nadien een aperitiefje dronken. Zo was het reeds 14u15 toen we ons middagmaal nuttigden. Het was cross op tv, terwijl deze bezig was lieten we de tarte maison smaken met een verse kop koffie. Het was toen bijna 16u. we besloten dan maar op de cp te blijven en verwittigden de mensen van K-Fee N'Yzer, dat we er niet meer zouden geraken. We genoten van de ondergaande zon en de beweging op de cp. Eens volledig donker gingen de gordijnen neer en schoven we de verduistering toe. Veel honger hadden we niet meer, nog een sneetje brood met een schelletje charcuterie was reeds voldoende. Fie ging slapen om 22u, Phil volgde omstreeks 23u.
Zondag 29 november: De wekker stond op 7u15. De koffie werd gezet en een boterham gegeten, we maakten ons zoveel mogelijk klaar tegen dat Phil DS er aankwam. Om 9u. was het dan zover, Phil DS was aangekomen. We boden hem een ontbijt aan met een lekkere kop koffie, ondertussen werden de plannen uit de doeken gedaan. Iets na 10u. vertrokken we naar De Panne. De begraafplaats ligt net iets over Plopsaland. Phil had de lijst met gesneuvelden van het 5/15Li uitgeprint met de nummers van de graven. Zo konden we mooi volgen en het kerkhof aflopen van A tot Z en bij allen van het 5/15Li een kruisje plaatsen. We vonden er ook een viertal van het 17Li uit WWII. Eens er overal een kruisje stond, het waren er 107, ging Phil DS het Vaandel halen en kwam op het idee om wat activiteiten te filmen. Wat Fie dan ook deed. Het resultaat is te zien op deze link
https://youtu.be/w-QI0xSidPw. Van De Panne reden we naar de Belgische begraafplaats te Adinkerke. Daar bezochten we ook de 17 gesneuvelden van het 5Li en plaatsten er een kruisje. Nadat we nog wat fotoís hadden gemaakt, was het tijd om terug naar de cp te rijden. Het was 14u10, Phil moest eerst de schoenen afwassen, door het vochtig weer en het gras zagen ze er niet netjes uit. We lesten eerst onze dorst, waarna Fie de aardappelen schilde. Van thuis hadden we varkenstongetjes balletjes gehakt en paddenstoelen in tomatensaus mee. Van de gekookte aardappelen maakte Phil puree. Na een aperitiefje konden we lekker eten en deden we samen de vaat. Na nog wat napraten was het snel 18u30 en vertrok Phil DS terug naar huis. Het was een mooie maar vermoeiende dag, jammer van de mist, maar onze missie was volbracht. We overlegden deze avond nog met de plannen voor de dag nadien. Fie vertrok namelijk vroeg om naar Jabbeke te rijden en met haar ma mee te gaan naar de oogarts. Fie ging terug vroeg slapen zodat ze ís morgens fris kon vertrekken.
Maandag 30 november: De wekker stond om 7u en we kwamen direct op gang. De koffie werd gezet, terwijl Fie zich reeds klaarmaakte voor vertrek. Na een kop koffie gingen we samen naar de Nissan. We hadden al enkele dingen die Phil niet meer nodig had in zakken gestopt, zodat Fie deze al kon meenemen. Zo kon ze omstreeks 7u35 naar Jabbeke vertrekken. Eens het klaar genoeg was, begon Phil ook al op te ruimen en alles op zijn plaats te steken. Ze spraken van lichte vorst, zo liet Phil ook de vers-watertank wat uitlopen. Toen hij buitenkwam om de stroomdraad op te ruimen, zag hij dat het water bleef staan op de schelpenondergrond. De kraan werd snel terug afgesloten voor er iemand dacht dat het grijs water was. Zo reed Phil ook reeds om 9u10 de cp af richting Stasegem. Na 1u20 reeds hij onze Mobil II op zijn staanplaats, ledigde de koelkast en liet daar dan het vers water uitlopen en zette binnen ook de kranen open, veilig voor de vorst.
Kilometerstand80.606Km., Trip 183Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 2u18.

Fotoís


 

© Phil en Fie 03/03/2021