BELGIň 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  11 Ė 14 december

We konden nog een laatste weekend er op uit voor Kerstmis. Voor ons hoeft het niet ver te zijn om te genieten, daardoor viel onze keuze snel terug op Langemark-Poelkapelle. Phil kon terug van vrijdagmiddag vertrekken Fie kwam achter na haar werk. We konden heel het weekend maaltijden bestellen in het Sportkaffee "Eleven" aan de camperplaats.

Vrijdag 11 december:  Zoals voorzien kon Phil reeds om 12u35 vertrekken en kwam 33Km verder aan op de cp te Langemark-Poelkapelle. Tot zijn verbazing was Mobil II de enige aanwezige, zo kon hij terug de eerste plaats innemen. Normaal kan het daar gaan zonder vlak te zetten, maar ze spraken van regen en om het druppelen op de achterkant te vermijden, reed Phil de achterkant iets omhoog, sloot de stroomkabel aan en vulde het vers water bij, daarmee waren de opstartwerken gedaan. De plannen waren normaal om eens te gaan wandelen, maar er was een natte en koude wind, dus bleef Phil in en rond ons verblijf. Vanaf 16u kon de bestelde preisoep afgehaald worden. Phil ging deze afhalen en had nog een lange babbel met Geert, de uitbater. Fie liet om 17u weten, dat ze kon vertrekken en na een dik half uur parkeerde ze de Nissan aan de camperplaats. We genoten nog van een aperitiefje en nadien van ons avondmaal met de warme preisoep. De rest van de avond was tv kijken en omstreeks 22u gingen we slapen.
Zaterdag 12 december: opstaan omstreeks 8u, Phil zette de koffie, Fie volgde als die klaar was. We ontbeten met boterhammen enÖ smeerkaas en Fie met bruine suiker bij gebrek aan iets anders. Fie ging naar de Aldi-winkel wat inkopen doen. Daarna deden we het rustig aan en overlegden waar we zouden gaan wandelen. We besloten om te starten richting Duitse begraafplaats. Eens daar liepen we door tot aan het 34th Division Memorial waar ook een bunker staat. Van daaruit keerden we op onze stappen terug, via een korte omweg kwamen we aan het gemeentehuis. Fie ging op zoek naar confituur in de Delhaize en kwam kort nadien met hetgeen we zochten. Op de terugweg naar de cp ging ze nog de bakkerij binnen om pistolets en twee stukjes appeltaart, maar bestelde ook koeken voor de dag nadien. We waren net op tijd terug om ons middagmaal te gaan afhalen. Geert had onze macaroni met kaas en hesp reeds in de oven gestopt. Net op het middaguur konden we deze lekkernij verorberen. Veel vaat was er niet, maar om 13u30 begon de cyclocross op tv. Tegen dat de mannen gedaan hadden was het al te laat om nog een deftige wandeling te maken en zo bleven we binnen. We stonden nog altijd eenzaam op de camperplaats, maar zo hadden we het graag. Het was snel donker, we aten nog een boterham met wat charcuterie. Na wat tv kijken, gingen we slapen omstreeks 21u30.
Zondag 13 december: Zo een goeie nacht, pas wakker om 8u30, een nieuw record. Terwijl Phil voor koffie zorgde, ging Fie de bestelde koffiekoeken halen. Net voor 10u vertrokken we op wandeling en gingen via de Boezingestraat en de Melkweg richting Gemeentehuis. Phil had de dag voordien daar een plaat zien staan van een ontdekkingswandeling voor gezinnen, we besloten deze dan te doen. Tegen het middaguur konden we terug ons middagmaal afhalen bij Geert. Eens onze lasagne warm smulden we deze smakelijk op in onze Mobil II. Na ons middagmaal begon de uitzending van de cyclocross, zo bleven we terug binnen en zagen twee heel mooie cross wedstrijden. Toen we ons middagmaal gingen afhalen, was Geert pannenkoeken aan het bakken die er heel lekker uitzagen. Na de cross vroegen we via het net of hij er nog een kilootje voor ons had liggen, ja dus. We gingen deze halen en hoorden van Geert nog enkel verhalen van Egypte. Hij vertrok de week nadien terug op verlof voor 16 dagen en moest daarna nog 10 dagen in quarantaine. De rest van de avond hielden we het rustig en genoten van deze rust. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Maandag 14 december: Terug een lange nacht en pas wakker om 8u50. We aten van de aangekochte pannenkoeken als ontbijt. Nadat we al het nodige wat uit onze Mobil II moet, hadden gezocht en in de Nissan hadden verzameld, kon Fie om 9u40 vertrokken richting Stasegem. Phil ruimde nog wat verder op, ledigde het toilet, stak de stroomkabel en de keggen op hun plaats en kon tenslotte ook huiswaarts vertrekken. Na een ritje van een dik half uur kon hij onze Mobil II op zijn vaste stek parkeren.
Kilometerstand 80.702Km., Trip 87,2Km., Verbruik 3L., Reistijd 1u36

Fotoís


 

© Phil en Fie 03/03/2021