BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   24 juli – 05 augustus

Waar trekt men heen tijdens de Corona periode op groot verlof? In eerste instantie waren de plannen om naar de familie in Normandië te rijden en van daaruit wat uitstappen met de fiets te doen. Jammer genoeg moest Louis, de echtgenoot van Phil zijn nicht een ingreep aan zijn hart ondergaan. Louis zou wat rust nodig hebben nadien, best dat we daar dan niet in de weg gingen lopen. Onze volgende keuze was Ieper, van daaruit konden we met de fiets of met de wagen rijden waar we wilden en waren we niet var van Fie haar ma. Veel voorbereidingen moesten we niet nemen, we wisten waar we onze inkopen konden doen.

Vrijdag 24 juli: We werkten beiden tot de middag, zo konden we reeds om 12u30 vertrekken naar ons vakantie oord. Phil had onze 2 e-bikes op Mobil II gezet, Fie vertrok met onze Nissan. Dertig minuten later reed Phil de camping op, waar Fie hem reeds stond op te wachten. We waren plaats 13 toegewezen, maar konden normaal op maandag een betere, zonnige plaats innemen. Vlak zetten, stroom aansluiten en een kleinigheid eten, zodat we direct op wandel konden vertrekken. Deze keer was het maar kort, net tot aan de Menenpoort, waar we op het terras dachten van een aperitiefje te drinken. Fie besloot een kom soep te drinken, Phil hield het bij een Cornet. Het was reeds iets voor 15u en we gingen via een kleine omweg terug naar onze staanplaats. We namen dan onze verdiende siësta om zo op een rustige manier ons verlof in te zetten. We kookten krielaardappeltjes, sneden witloof, bakten een orlof stukje dat ons avondmaal vervolledigde. We bleven zolang mogelijk buiten genieten, maar moesten tenslotte toch binnen gaan. We gingen slapen om 22u30.
Zaterdag 25 juli: Wakker iets voor 8u, koffie zetten en rustig blijven tot rond 9u. Om 9u gaat namelijk de receptie open en konden we gaan vragen of er vroeger geen plaatsje vrij zou komen, zodat we iets meer van de zon konden genieten. Dorien ging het eens bekijken, terwijl we onze wandeling deden. We gingen tot aan het fruit- en groentewinkeltje en kochten er wat verse peulerwten. We keerden terug naar de camping om deze daar achter te laten. Toen wist Dorien ons al te vertellen, dat we op zondag naar plaats A3 mochten verhuizen en er konden blijven tot ons vertrek. Wij blij dat we zo een mooie plaats kregen toegewezen. Terwijl we in de receptie nog wat van koetjes en kalfjes praatten, hoorden we van Dorien welke voorkeur ze had van snoep. Daarna besloten we, om ze een doos pralines te kopen als dank voor haar moeite. We vertrokken terug en gingen eerst eens naar de Kringloopwinkel snuisteren en kochten er nog enkele borden en enkele champagneglazen. We hadden maandag bezoek van Phil zijn schoonbroer en zijn petekind met haar gezin. Van daar gingen we naar het centrum en kochten er een kilo pralines. We waren nu toch in het centrum en kregen dorst, deze gingen we lessen op het terras van Ypra Inn. Nu waren juist de nieuwe reglementen van start gegaan met de registratie en moesten we onze gegevens noteren. Iets na het middaguur gingen we terug naar de camping en begon Phil de erwten te pluizen. Deze werden buiten gekookt alsook de krielaardappelen. We konden alles buiten doen, de erwten opstoven, de aardappelen bakken en ook de twee spieringkoteletten. Dit met een lekker glaasje wijn smaakte terug voortreffelijk. Nadat de vaat was gedaan en na een korte siësta, trokken we naar de bakker en gingen we nog eens een terrasje doen. Iets na 18u. waren we terug aan onze Mobil II en konden we genieten van de rust. We gingen slapen om 22u30.
Zondag 26 juli: Terug een goeie nacht en pas wakker omstreeks 8u10. Na een paar koppen koffie vertrokken we met de wagen naar de Spar-winkel. Na een klein half uur waren we terug buiten met onze inkopen en reden terug naar de camping. We aten eerst de ontbijtkoeken op die we meebrachten en begonnen ons voor te bereiden voor de verhuis van plaats 13 naar plaats 3. We hadden vandaag ook Fie’s ma op bezoek en zo ging Fie nu en dan eens kijken naar de uitgang. Terwijl ze weg was, kwam plots Dorien afgewandeld en gaf Phil een zakje. Ze wilde blijkbaar ons bedankingsgeschenk niet zo maar en bracht een fles zelfgemaakte limoncello. Terwijl we nog wat praatten van het presentje, kwamen Fie en haar ma er aan. We konden niet veel meer doen, dan wachten tot de twee heren op plaats 13 vertrokken, ze bleven tot de laatste minuut. Wij stonden wel in de startblokken, ze waren nog niet volledig de camping af, of Phil reed de Mobil II al op die plaats. Het vlak zetten en de stroom aansluiten was vlug gebeurd, tafel en stoelen buiten en de luifel uitdraaien. Zo, we stonden klaar voor de rest van ons verlof. Om 11u30 konden we beginnen met een aperitiefje en kon Phil alles klaar zetten voor het middagmaal. Er was nogal wat wind, zo plaatsten we de rainstopper en nog een windscherm. Phil maakte een roomsaus met prei en saffraan waarin hij op het laatste st. Jacobsschelpen in deed en kookte de tagliatelle. Nadat de vaat was gedaan, verliep de rest van de namiddag rustig. Omstreeks 16u30 vertrok Fie’s moeder, achteraf bleven we gewoon in en rond onze Mobil II. Fie werkte een beetje voor haar bazen, we bleven buiten tot het genoeg afgekoeld was. We gingen slapen omstreeks 22u50.
Maandag 27 juli: Pas wakker om 8u20. Koffie zetten en ons klaar maken om met de Nissan naar Renmans-winkel te rijden. De familie van Phil kwam op bezoek en we hadden aperitief hapjes en vlees en kolen voor op de BBQ nodig. De boodschappen verliepen vlot, tegen 9u35 waren we terug op de camping. De familie kwam tegen 11uur en ze waren stipt. Toen de BBQ moest opgestart worden, kwam Phil tot de vaststelling, dat er geen aanmaakblokjes waren. Sofie stelde voor, dat zij die ging halen in de Aldi-winkel. Haar zoektocht had succes en zo konden we beginnen. Eens de kolen de juiste temperatuur hadden, kon Phil beginnen aan het roosteren. Voor bij het aperitief nog enkele scampisatés en ook grillworst met kaas. Na deze kon het andere vlees worden gebakken. Sofie had voor de groenten gezorgd, zo was er voor Phil & Fie veel werk gespaard. De dames deden de vaat samen, daarna werd er nog een ijsje geserveerd. Sofie had van de Aldi ook waterballonnen mee gebracht, deze zorgden nu en dan wel voor een leuk sfeertje. Na de koffie en nog wat nababbelen vertrokken onze bezoekers omstreeks 19u huiswaarts. Nog wat opruimen en wat nagenieten van een leuke dag. Eens te fris buiten keken we nog wat tv en gingen om 23u slapen.
Dinsdag 28 juli: Opstaan om 7u30, koffie zetten en buiten genieten van een lekker kopje troost en het mooie weer. We deden het rustig aan, iets na 9u30 gebruikten we voor de eerste maal onze fiets tijdens het verlof. De rit bracht ons naar Voormezele, daar liggen 3 begraafplaatsen “Voormezeele  Enclosures NO 1 – 2 en 3 schuin over elkaar. We keerden terug naar Ieper via een andere weg en gingen op zoek naar de Delhaize winkel. Fie had spaarkaarten voor koeltassen, maar die waren enkel geldig in Harelbeke. Ondertussen bracht ze toch ons middagmaal mee. Net voor het middaguur waren we terug op de camping, maar besloten toch nog eens een aperitiefje te gaan drinken op het terras van Ypra Inn. Nadien gingen we eten aan onze Mobil II. Na de vaat namen we een siësta tot omstreeks 16u30. Daarna gingen we eens te voet Zillebeke gaan verkennen, zo hadden we bij onze terugkeer toch weeral een goeie 8Km in de benen. Aan ons vakantieverblijf was het goed en rustig, we bleven, zolang het warm genoeg was, buiten genieten om dan tenslotte binnen te gaan en kort daarop te gaan slapen, het was 22u40.
Woensdag 29 juli: Het was verschieten dat we pas om 8u40 wakker werden. Vlug wat koffie zetten en buiten gaan genieten van de omgeving. Fie ging de nodige inkopen doen naar de Spar. Omstreeks 10u30 vertrokken we terug met de fiets op zoek naar Hill 60, we waren al geweest, maar wisten niet goed meer hoe we er waren gekomen. Binnen de 20 minuten stonden we aan de plaats waar we wilden zijn. Onderweg kwamen we nog enkele monumenten en begraafplaatsen tegen waar we vroeger ook nog geweest waren. Maar we hadden een heel aangename rit achter de rug van een 22Km. Iets na 13u waren we terug op de camping en lesten zo vlug mogelijk onze dorst. Na ons aperitiefje bakte Phil de resten van het vlees van de dag voordien. Kippenspiesjes en merguez, dit met wat koude groentjes en koude aardappelen en we hadden terug een lekker middagmaal. Eten en de vaat waren gedaan omstreeks 15u30, de rest van de dag was genieten van de zon en de rust. Door het late middagmaal en de warmte, hadden we geen zin in een avondmaal, dit sloegen we gewoon over en gingen pas slapen om 23u30.
Donderdag 30 juli: Wow, deze keer was het zelfs 9u10 voor we wakker werden, ons ontbijt was deze keer pannenkoeken met een verse kop koffie. Vandaag kwam een legermakker van Phil ons een bezoek brengen. Zo werd de BBQ terug in orde gebracht en gingen we via de Spar naar Renmans waar we respectievelijk groenten en vlees gingen halen. Onze gasten kwamen er aan tegen het middaguur. Phil startte vlug de BBQ op, zodat er nog het een en ander kon gebakken worden voor bij het aperitief. Terug grillworst en scampispiesjes werden gesmaakt, maar ook de steaks, kip en spek vielen in de smaak. Na de koffie gingen we nog mee met Luc en Karin om hun auto te verplaatsen, zodat deze niet in de kokende zon stond. Luc had graag de Last Post gezien, zo wandelden we tegen 19u. mee tot aan de Menenpoort en keerden we terug naar onze Mobil II. Alles werd opgeruimd, Phil werkte namelijk op vrijdagvoormiddag en we gingen naar huis slapen. Om 20u15 waren we thuis.
Vrijdag 31 juli: De wekker liep af om 6u40, het was jaaaren geleden, dat Phil nog eens zijn verlof onderbrak om zijn klanten te bedienen, maar ja, ze hadden hem al genoeg gemist door de lockdown. Fie deed in de voormiddag wat boodschappen, deze moesten we dan niet meer doen, eens we terug in Ieper waren. Het was nog voor 13u als we terug de deur van Mobil II konden openzetten. Fie had uit de diepvriezer varkenstong in tomatensaus laten ontdooien. Deze werd opgewarmd en met gekookte aardappelen hadden we alweer lekker gegeten. Om 14u40 sprongen we op onze fietsen en reden richting R.E. Grave, Railway Wood, Brothers-In-Arms Memorial Project Vzw, Sanctuary Wood Museum zo terug naar Camping Jeugdstadion, waar we net voor 17u en 22Km verder terug aankwamen. De rest van de dag was het verlof, genieten dus. Door de heel hoge temperaturen bleven we buiten tot 23u30 en gingen slapen om middernacht.
Zaterdag 1 augustus: We werden wakker om 8u40, vlug koffie zetten en genieten van de ochtendkilte, alhoewel… kilte. Fie haar ma kwam nog eens naar Ieper, de dames deden samen op de markt boodschappen en kochten er lekkere tomaten. Phil deed terug een lekker BBQ en terwijl de dames nadien een siësta namen, deed Phil de vaat. Tegen 17u. vertrok Fie haar ma, nadien deden we het nog maar eens rustig aan. We hadden bijna iedere dag nieuwe buren, zo wisten we iedere dag van iets anders te praten. Tegen 23u was het een beetje afgekoeld en gingen we slapen.
Zondag 2 augustus: Wakker om 7u50, wat een vakantie!!! Rustig, geen verplaatsingen, maar het grote nadeel, waar moet je altijd naartoe. Op 2/08 gaan we richting Dikkebus vijver. Na de vijver zelf kwamen we voorbij Dickebusch New Military Cemetery and Extention, Dickebusch Old Military Cemetery, Vlamertinghe New Military Cemetery, Vlamertinghe Military Cemetery en Solferino Farm Cemetery. Terug op de camping hadden we 32Km op de teller. Het was 12u50. Voor bij het aperitief bakte Phil nog wat grillworst en nadien de enorme spieringkoteletten. Na de vaat en de siësta gingen we nog eens naar Klein Rijsel iets drinken en tegen 19u waren we terug aan onze Mobil II. We gingen slapen om 22u10.
Maandag 3 augustus: Zoals iedere dag werd na het opstaan direct een verse koffiekan geprepareerd. Na een stevig ontbijt vertrokken we richting industriezone, het was net geen 10u. We hadden gehoord van mensen uit de streek, dat er daar bij de aanleg van deze zone, een dug-out was ontdekt namelijk de “
Yorkshire Trench and Dug Out. We hadden besloten er een wandeling van te maken, twee maal 6Km is er ook twaalf. De wandeling liep langs de achterkant van het Jan Yperman Ziekenhuis en de gebouwen van Lernout & Hauspie zo de industriezone binnen. Daar was het niet meer plezant om te wandelen, geen voetpaden en veel verkeer van grote camions. Maar, we geraakten er zonder zware letsels. De cité is zeker de moeite om eens te bezoeken, maar heeft wel een deftig onderhoud nodig, jammer dat ze zoiets laten verloederen. Toen wij  er aan kwamen, was er volk en toen we vertrokken, waren er nog twee gezinnen. De terugweg naar Ieper liepen we langs de vaart Ieper-Komen, maar daar was geen jaagpad en moesten we ook op het fietspad lopen langs de grote weg. Net voor 13u waren we terug op de camping en besloten direct voor de rest van de dag niks meer te doen. Enkel trok Fie omstreeks 14u15 nog naar de Spar. Het was heel mooi weer, genoten van een aperitief en nadien van een wok met gemarineerde kip, diverse groenten en tagliatelle. Het was bijna 17u toen we ons middagmaal nuttigden. De vaat deden we nog samen en genoten tot het donker was van de gezellige camping. Om 22u30 gingen we slapen.
Dinsdag 04 augustus: Wakker om 8u20 en voor de verandering eens koffie zetten. Na het ontbijt wist Dorien ons te vertellen, dat ze vroeger van Prik & Tik bierkaartjes konden krijgen voor in de bar (die er nu niet meer is) van de camping. Phil had namelijk de vraag vanuit Soest gekregen om eens uit te kijken naar bierkaartjes als aanvulling van een uiteenzetting van Belgische bieren. Wij met de fiets naar Prik & Tik, ongeveer 5,2Km verder langs de Dikkebusseweg. De jongen man waaraan we het vroegen deed de moeite, om eens boven in het magazijn te gaan kijken en kwam terug met een viertal soorten. We kochten er dan ook een paar soorten bier. Iets voor 11u waren we terug aan onze Mobil II, zodat we onze aankopen konden achterlaten. Vijftien minuten later reden we naar het dorpje Sint-Jan en bezochten er La Brique Military Cemetery No.2.
Iets verder op grondgebied Wieltje bezochten we Oxford Road Cemetery, New Irish Farm Cemetery, Buffs Road cemetery, Track X Cemetery, Minty Farm Cemetery, het monument 50th Northumbrian Div British Memorial WWI, Oxford Road Cemetery, Wieltje Farm Cemetery en het White House Cemetery. Vermoeid en nat van het zweet, gingen we op het terras van Klein Rijsel een cornet drinken en dat deed deugd. Terug op de camping was het toch alweer 15u30 en konden we beginnen aan ons middagmaal. Een koude schotel was voorzien, maar de aardappelen moesten nog gekookt worden en moesten nog afkoelen, om 17u konden we eten. Na de vaat was het weer platte rust, we hadden die dag bijna 40Km. gefietst. We gingen slapen omstreeks 22u50.
Woensdag 05 augustus: Onze laatste ochtend kop koffie in Ieper tijdens ons verlof. Fie ging naar Renmans onze nodige inkopen doen en we vertrokken nadien samen naar de Spar-winkel. Onze aankopen werden naar de koelkast in onze Mobil II gebracht. Een paar minuten later waren we terug weg met de fiets richting Potijze, daar waren enkel begraafplaatsen, waar we nog niet waren geweest. Zo bezochten we het Potijze Burial Ground Cemetery, Potijze Chateau Grounds Cemetery, Potijze Chateau Lawn, Potijze Chateau Woods Cemetery, waar Phil bij het betreden een 20-tal patrijzen deed wegvliegen. De Franse begraafplaats St. Charles de Potyze, Aeroplane Cemetery. Daarna trokken we voldaan terug naar de camping waar we om 14u40 van een welverdiende pint, aperitief en middagmaal konden genieten. Het was terug een koude schotel en zo was de vaat snel gedaan. Na een korte pauze was het moment aangebroken om af te breken. We reden omstreeks 19u. de camping af en hadden genoten van een deugddoende vakantie in eigen land.
Kilometerstand 78709Km., Trip 73,5Km., verbruik 10,7L., Reistijd 1u12

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020