BELGIň 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   13 Ė 14 juni

Na de corona onderbreking konden we er eindelijk eens op uit. Na onze laatste uitstap op 14 maart stond onze Mobil II op stal. Enkel nu en dan eens 20cm verrijden, zodat de banden niet afvlakken onderaan. Fie haar familie werd zwaar getroffen door het virus, een tante overleed als eerste in AZ Groeninge te Kortrijk. Haar ma en een andere tante werden opgenomen voor twee weken en moesten nadien nog twee weken thuis in quarantaine. Tenslotte werd haar stiefvader opgenomen de week na haar ma en bleef in AZ St. Jan tot zijn laatste adem. Werner overleed na een heftige strijd tegen het beestje. Twee weken voor we terug op uitstap konden, reden we eens naar Fieís ma met onze Mobil II en vorige week werd er naar de keuring gegaan en voor de bandenwissel gezorgd. Daardoor hadden we zo een kleine tweehonderd km gereden voor deze uitstap.

Zaterdag 13 juni: Phil had in de loop van de week besloten, om niet meer te werken op zaterdag. Zo zouden we normaal reeds op vrijdagavond kunnen vertrekken, maar Fie had in de vroege voormiddag nog een afspraak. De plannen waren om naar Doornik te rijden, op zondagmorgen was het voor de eerste keer terug rommelmarkt. ís Morgens belden we nog eens om een plaats te bespreken, maar kregen te horen, dat de camping nog een weekend gesloten was. De tweede keuze viel dan op Ieper. Phil belde om 9u naar de receptie en kreeg te horen dat er nog twee plaatsen vrij waren, we kozen voor plaats 22. Tenslotte reden we pas iets na 10u weg uit Stasegem. Het was 10u40 toen we ons als tweede in de wachtrij reden net buiten de camping. Fie ging ons aanmelden, eens terug probeerden we binnen te rijden, maar dit kan pas op het middaguur. Toen Fie nog eens ging kijken naar de receptie, deed de dame de slagboom open en konden we binnen rijden. We tankten eerst water voor we naar onze stek te reden. Op plaats 22 is het ook nodig om vlak te zetten en nadat de stroom was aangesloten, restte ons enkel nog de luifel uit te draaien en de tafel en stoelen klaar te zetten. We besloten eerst onze boodschappen te doen. We vertrokken naar de Aldi winkel en Renmans beenhouwerij. Met onze aankopen gingen we eerst terug naar de camping, zodat het nodige in de frigo kon. Het was 12u30 toen we op wandeling vertrokken. Anderhalf uur later waren we terug en begonnen aan ons middagmaal. Op de BBQ kipbrochette, rundsbrochette en spek, dit met groenten en een baguette, waar we na een aperitiefje met volle teugen van genoten. Na de vaat en een siŽsta vertrokken we nog eens op wandel voor een uur en kwamen terug op de camping omstreeks 19u45. Na nog een beetje af te koelen in onze zetels trokken we binnen, keken nog wat tv en gingen vroeg slapen.
Zondag 14 juni: Een heel rustige nacht, pas om 8u wakker. Phil zette direct de koffie, Fie volgde snel en ging direct op boodschap naar de Spar voor ontbijtkoeken en nog enkele groenten. Na het ontbijt en wat voorbereidend werk voor ons middagmaal vertrokken we terug voor een wandeling. We vertrokken omstreeks 10u45 richting Zillebeke vijver en bij de terugkomst bijna Ieper rond, we hadden net geen 12Km in de benen, het was 13u45 toen we terug op de camping waren. Deze keer bakte Phil tijdens het aperitief ribbetjes, spek en kippenbrochettes. Op het tweede vuur werden er aardappelen gebakken. Dit alles samen met groene asperges en salade vervolledigde ons menu. De vaat gingen we samen doen aan het sanitair blok om dan de rest van de namiddag te kunnen genieten van het mooie weer en de siŽsta. Tegen 19u maakten we ons klaar voor vertrek. Een dik half uur later waren we terug thuis. Voor onze eerste uitstap na de lockdown was het genieten, hopelijk kunnen we genieten de rest van het jaar.
Kilometerstand 77.529Km. Trip 85Km. Verbruik 10,7L., Reistijd 1u10

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020