BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  06 – 10 november

Nog maar eens een lockdown uitstap. Onze keuze viel op Langemark-Poelkapelle,  het was een tijdje geleden dat we er waren. Deze camperplaats is niet zo ver en een mooie streek om te fietsen. Fie werkte nog op vrijdag, zo had Phil tijd om onze Mobil II klaar te zetten en ook de fietsen op het fietstrek te plaatsen. Veel eten moesten we niet meenemen, we konden in de Sportkaffee spaghetti of/en lasagne afhalen.

Vrijdag 6 november: Tegen 17u10 konden we reeds vertrekken voor een ritje van ongeveer 42Km. We reden de cp op tegen 17u50 en konden nog kiezen tussen 3 plaatsen, we namen nr. 1. Terwijl Phil de stroom aansloot, ging Fie bij Geert, de uitbater van de sportkaffee, om te betalen en te vragen om het water aan te leggen. Door de vorst de dag voordien was ons water weggelopen en zonder gaat het niet. Tot onze verbazing was het gratis, de gemeente trok het zich niet aan, hij dus ook niet en voor ons heel goedkoop. We hadden ‘s middags nog thuis een warme maaltijd gehad. Fie had er wel een fles lekkere picon gekocht, zo konden we beginnen aperitieven. Ons avondmaal was een broodmaaltijd met wat charcuterie. Fie ging reeds om 21u30 slapen, Phil volgde om 22u40.
Zaterdag 7 november: Phil was wakker om 7u en zette de koffie. Fie volgde een dik half uur later, maakte zich klaar en vertrok achter ontbijtkoeken. Na het ontbijt deden we het nog een tijdje rustig aan tot 10u30. We vertrokken voor een eerste wandeling. Deze bracht ons via een kleine omweg tot bij het Duitse kerkhof. Nadat we terug waren op de cp, ging Phil bij Geert de pot spaghettisaus halen, die we besteld hadden. Ons middagmaal was daardoor spaghetti met de vermaarde saus van Geert en ze was heerlijk. Nadat Phil de vaat voor zijn rekening had genomen, prepareerden we ons voor een fietstocht van 24Km. We startten via knooppunten, maar moesten deze verlaten in Poelkapelle om het “Poelcapelle British Cemetery” te gaan bezoeken. Van daaruit reden we naar Passendale waar we het “Passchendaele New British Cemetery” bezochten. Toen we terug op onze geplande knooppunten kwamen, passeerden we ook nog aan een nieuw monument van “Canada Gate”. We waren daar nog eens geweest, om naar de herdenkingsteen te gaan kijken. Net voor 16u waren we terug op de cp, waar we ons nog een tijdje buiten bezig hielden om te genieten van het mooie weer. Eens het begon te verfrissen, trokken we binnen, dronken een aperitiefje en genoten van onze broodmaaltijd. Fie ging terug vroeg slapen, maar Phil keek nog naar een film, zo was het bijna middernacht.
Zondag 8 november: Na een goeie nacht waren we pas wakker om 8u10. Terwijl Phil de koffie zette, spoedde Fie zich naar de bakker om haar bestelde koeken en brood. Na het ontbijt en een korte pauze vertrokken we omstreeks 10u50 voor een kleine wandeling. Op de terugweg ging Phil binnen bij Geert om te vragen, of we iets moesten meebrengen om de warme lasagne op te halen. 10min. later was Geert er zelf met de bestelde Lasagnes. We lieten het ons smaken en hadden nadien bijna geen vaat te doen ook, lekkere vakantie. Om 13u15 vertrokken we terug, maar nu met de fiets. Terug stonden er enkele bezoeken aan begraafplaatsen op het programma, maar door een omleiding voor de fietsers kwamen we er nog een paar meer tegen. De eerste stop was bij een gedenkplaats “Carrefour des Roses of Calvaire Breton” gevolgd door het “Talana Farm Cemetery”, “Bard Cottage Cemetery”, Essex Farm Cemetery” en de “site van John McCrae”. John was de schrijver van het bekende gedicht “In Flanders Fields”. Tenslotte passeerden we nog het “Divisional Collecting Post Cemetery and Extension” en “La Belle Alliance Cemetery”. Om al dit moois te bezoeken hadden we 2u30 nodig, maar het was meer dan de moeite. Onderweg had Phil nog enkele borden met begraafplaatsen zien staan, nam een foto die kon gebruikt worden de volgende rit. Terug op de cp stonden we nog alleen met onze Mobil II. De dagen zijn reeds veel korter geworden, donker tegen 17u. Het zijn lange avonden geworden, wat kan een mens nog meer met wat op het internet zitten koekeloeren en wat tv kijken. Voor het avondeten nog een aperitiefje en nadien nog een slaapmutsje en tenslotte gingen we omstreeks 23u slapen.
Maandag 9 november: Terug een rustige nacht, maar met dank aan de bulldozer die regelmatig voorbij kwam, wakker om 7u. Koffie zetten, maar vandaag geen koeken van de bakker, die was gesloten. Fie at drie spiegeleieren, Phil at er ook drie maar bakte daarbij nog wat spekblokjes. Na het ontbijt, de vaat en wat luieren, vertrokken we met de fiets op zoek naar de begraafplaatsen, waarvan Phil de wegwijzers fotografeerde. We vertrokken omstreeks 11u10 en kwamen 15min later reeds aan het eerste. “Dragon Camp Cemetery” waar we een plat stuk op het omgeploegde land zagen liggen , beiden dachten we direct aan het onderste van een obus en waarlijk. Fie nam het risico door op het land te lopen, maar zakte gelukkig niet weg in de modder. Phil nam ondertussen wat foto’s en toen Fie terug was, ging hij even kijken. Een mooi stukje van meer dan 100 jaar oud. Voor het eerst vonden we zelf iets en zagen direct dat het veilig was. Nadat we het in een doekje hadden gewikkeld en in de fietstas hadden gestopt, reden we verder. De volgende was “Welsh Cemetery (Caesars Nose)” daarna “Colne Valley Cemetery” die ooit door de industrie dat ze eromheen bouwden, bijna een halve meter onder water kwam te staan. In overleg met de verschillende instanties werd alles weggenomen, anderhalve meter opgehoogd en alles teruggezet. Nu blijft deze begraafplaats mooi droog. Nadien trokken we terug naar de Essex begraafplaats, blijkbaar hadden we de dag voordien de “Duhallow A.D.S. Cemetery” over het hoofd gezien. Mooie begraafplaats en de mooiste verrassing was, dat er een Belgische militair ligt begraven en ook nog van het 5 Linie. Na de nodige foto’s reden we verder richting Langemark, maar reden nog eens terug naar de “Carrefour des Roses of Calvaire Breton”, er lag daar niet ver van nog een begraafplaats, die we nog niet bezochten. Zo kwamen we aan het mooie “Artillery Wood Cemetery”. Na een kleine 2u. waren we terug op de cp, maar vertrokken kort nadien terug naar het centrum, waar Fie nog enkele boodschappen ging doen bij Delhaize. Na de inkopen deden we nog een kleine wandeling en kwamen zo aan nog een 3Km. wandelen. Het was 17u30 toen we terug binnen waren, genoten van nog een aperitief en ons avondmaal. Wat tv kijken en na “De slimste mens” gaan slapen, het was 22u50.
Dinsdag 10 november: Om 8u wakker, koffie zetten, ontbijten en beginnen met ons klaar te maken voor vertrek richting Stasegem. Op 11 november moest Phil naar een Herdenking in Humbeek. Nadat alles was opgeruimd, het toilet geledigd en water bijgevuld, reden we huiswaarts. Om 10u40 stond onze Mobil II terug op zijn stekje, maar gelukkig voor een korte periode. Twee dagen nadien volgt terug een uitstap naar Langemark-Poelkapelle.
Kilometerstand  Km., Trip  Km., Verbruik L., Reistijd

Foto’s


 

© Phil en Fie 03/03/2021