BELGIň 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  18 Ė 24 september

In een normaal jaar zouden we op 18 september vertrokken zijn naar Martigny in Zwitserland, waar het wereldkampioenschap wielrennen zou doorgaan, maar Covid-19 besliste daar anders over. Het WK werd afgelast in Zwitserland en verplaatst naar Imola in ItaliŽ. We besloten dan maar onze vakantie in eigen land te nemen. Eerst een weekje De Haan. De reservering werd gedaan en we kregen vlug bevestiging.

Vrijdag 18 september: We werkten beiden nog in de voormiddag, maar konden toch net voor 13u vertrekken richting camping Strooiendorp. Een uurtje later konden we op de eerste stek onze Mobil II parkeren. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroom aansluiten, luifel uitdraaien en onze zetels buiten zetten. We hadden ongelofelijk veel geluk met de weersomstandigheden, warm, warmer, warmstÖ Zo rolden we de luifel uit om toch een beetje schaduw te hebben. We besloten om eerst enkele inkopen te doen in de Smatch winkel. Eens daar zagen we dat de winkel niet meer verzorgd en netjes is. Het eerste wat we wilden kopen, daar stond schimmel op, onze volgende aankopen werden eerst goed gekeurd op vervaldatum en verpakking. Terug op de camping besloten we het voor de rest van de dag rustig aan te doen. Tegen 18u30 genoten we van ons avondmaal, spaghetti en een glaasje wijn. Na de vaat bleven we nog buiten tot het te fris werd en vulden de rest van de avond met tv kijken.
Zaterdag 19 september: Opstaan om 8u en koffie zetten. Als ontbijt aten we een spiegeleitje. Vandaag kwam Fie haar ma op bezoek, zo moesten we nog boodschappen doen bij de beenhouwer. Er stond BBQ op het menu, Phil had een mooie beenhouwerij gezien dicht bij Delhaize. Daar gingen we ons vlees kopen, maar er lag niets voor op de BBQ. Zo moest de beenhouwer nog alles marineren en dat duurde een tijdje, bedankt Wim & Vanessa. Tegen de aankomst van Fie haar ma, had Phil ons grondzeil zo opgehangen, dat er geen wind meer vanonder onze Mobil II kwam. Na het aperitief bakte Phil het spek en de kippenbrochettes. Het werk voor de vaat werd verdeeld, zo was deze ook snel opgeruimd. Onze gaste vertrok omstreeks 16u., wij gingen nog eens door het bos wandelen, om tenslotte op de dijk uit te komen, we genoten van de beginnende zonsondergang. Om 19u30 waren we terug op de camping, zaten we buiten tot het te koud werd. Het was bijna 22u. Eens binnen gingen we kort nadien slapen.
Zondag 20 september: Terug wakker omstreeks 8u, koffie zetten en alles klaarzetten om buiten te ontbijten. Na het opruimen vertrokken we omstreeks 10u20 voor onze eerste fietstocht van een kleine 30Km. Via Wenduine, Nieuwmunster, Houtave, Lepelem, Vlissegem, Sparrenduin terug naar de camping. Na een dikke 2u fietsen hadden we een fris drankje verdiend, wat we dan verderzetten met een aperitief. Zo was het reeds 16u, toen Fie ons middagmaal klaarmaakte, een gebakken kotelet aangevuld met de rest van de dag voordien, groenten en aardappelen. Na de vaat keek Phil naar de rit in de ronde van Frankrijk en nam Fie een siŽsta en genoot van de zon. De rest van de late namiddag was een luie bedoening, maar we genoten van onze vakantie. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Maandag 21 september: Na een heel rustige nacht, pas wakker om 8u40 na een sanitaire stop om 4u. Na het ontbijt en een uitstap naar Delhaize vertrokken we omstreeks 10u35 voor onze fietstocht richting Zuienkerke. Aan het kerkhof van Wenduine zagen we een bord van Oorlogsgraven van het Gemenebest, we gingen eens kijken. Een mooi verzorgd perk met de wit gekende grafstenen, maar iets verder stonden er vele stenen van oud-strijders vanuit de omgeving die op deze begraafplaats een centraal gelegen perk innemen, mooi. Verder kwamen we aan een mooi hoekje van de Blankenbergse vaart in Zuienkerke, een prachtig stukje natuur. Onderweg zagen we nog het ít Kapelleken van de heilige Job. Omstreeks 13u30 waren we terug aan onze Mobil II. Nadat onze dorst gelest was en tijdens het aperitief bereidde Phil St Jacobsschelpen in roomsaus met prei en tagliatelle, dit met een glaasje lekkere wijn vervolledigde ons middagmaal. Rond 17u gingen we nog eens wandelen via het station naar de dijk waar we zoals alle oudje even uitrustten op een bank. Een 8-tal km later waren we terug op de camping, het was 19u40. Nadat we buiten nog wat genoten van het mooie weer, begon het na een tijdje snel af te koelen. Eens binnen nog wat tv kijken en gaan slapen om 22u40.
Dinsdag 22 september: We moeten heel vermoeid geweest zijn, we waren pas om 7u50 wakker. Nadat de koffie klaar was, warmde Phil ons ontbijt, pannenkoeken. Er stond namelijk een mooi ritje met de fiets op het programma, met een degelijk ontbijt konden we er voor even tegen. Omstreeks 10u40 gingen we eerst naar Delhaize om wat inkopen te doen, eens alle inkopen in de koelkast konden we reeds om 11u45 vertrekken richting Oostende. De fietsknooppunten voerden ons terug langs mooie polderwegen naar Bredene aan zee om zo in Oostende uit te komen. Onderweg gingen we eens naar de Oesterput kijken, maar daar was alles dicht. Via Blauwe Sluis en Sparrenduin kwamen we 2u15 later terug in De Haan. Na iedere fietsrit is ons eerste werk onze dorst lessen, ook deze keer volgde het aperitief en werd begonnen aan ons middagmaal. ís Morgens hadden we lamskoteletjes gekocht en chipolata, maar eerst werden er aardappelen gekookt, zodat deze konden afkoelen, om nadien samen met gemengde sla en ons gebakken vlees op te eten. Fie deed de vaat, terwijl Phil begon met de fietsen terug op het fietsrek achteraan onze Mobil II te plaatsen. Twee i-bikes op een fietsrek voor 2 fietsen is wat smal, maar met puzzelen lukte het om deze zonder dat ze elkaar raakten vast te zetten. Tegen dat ze juist stonden, was het reeds 18u50, de rest van de avond was het nog genieten van de laatste droge dag van onze vakantie week. Na nog wat tv kijken, gingen we op ons bijna vaste uur 22u40 slapen.
Woensdag 23 september: Om 8u. wakker, koffie zetten en ontbijten, boterhammen met confituur. Op onze voorlaatste dag kwam Fie haar moeder nog eens langs, jammer dat het een zware regendag beloofde te worden. Phil spande rainstopper aan de zijkant van de luifel en had net een voorkant gekocht. Er kon zich geen betere gelegenheid voordoen en hij schoof deze ook in de voorziene gleuf en bevestigde deze stevig zodat de wind geen vrij spel had. Toen we aan het aperitief zaten en wilden beginnen aan de wok schotel, begon het water te gieten. Tenslotte liet Phil de dames uitwijken naar binnen, de wind was iets gedraaid, daardoor waaide de regen mooi onder de luifel. Enkel een derde van de oppervlakte bleef droog, juist gepast voor Phil die kon beginnen aan ons middageten. Phil nam nadien ook de vaat voor zijn rekening. Gelukkig stopte het in de namiddag met regenen en konden we alles beginnen afdrogen en na nog wat te laten openliggen wegstoppen. Omstreeks 16u was Fie haar ma huiswaarts gereden en konden we buiten alles opruimen. Doordat het terug droog was, konden we nog een tijd buiten blijven, het was ondanks de regen toch bijna nog niets afgekoeld. Als het dan toch te fris werd, gingen we binnen, keken nog wat tv en gingen omstreeks 23u slapen.
Donderdag 24 september: Op de laatste dag van ons verlof waren we om 8u wakker. Phil zette de koffie, we aten een boterham met beleg. Nadien konden we beginnen opruimen. We vertrokken vanuit de camping om 9u30 en konden vlot naar huis rijden. We hadden gelukkig eens plaats aan onze deur om alles te ledigen. Nadien werd Mobil II naar zijn staanplaats gereden. Op naar volgende uitstap.
Kilometerstand 79.920Km., Trip 151,4Km., Verbruik 10,7L., Reistijd 2u10.

Fotoís


 

© Phil en Fie 17/12/2020