BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  07 – 08 maart

Eindelijk nog eens op stap met Mobil II. Niet ver, maar altijd een aangenaam verblijf op camping “jeugdstadion” te Ieper. Daar we in juni voor de derde maal deelnemen aan de plechtigheid onder de Menenpoort en die dag wat volk uitnodigen op een BBQ op de camping, hebben we een vijftal staanplaatsen op de camping nodig. Om die in één blok te kunnen hebben moeten we deze kort na de winterstop reserveren.

Zaterdag 07 maart: Na de wekelijkse “sleur” konden we reeds 12u20 vertrekken richting Ieper. In Stasegem een omleiding om aan de ring te komen en de afrit naar het centrum van Ieper was ook afgesloten. Na deze korte omleiding waren we om 12u55 aan de camping en konden gewoon binnen rijden en onze plaats A18 gaan innemen. Vlak zetten, water bijvullen en de stroom aansluiten was binnen het kwartier gedaan en konden we ons middagmaal, stokbrood met charcuterie, nuttigen. Om 14u vertrokken we richting centrum en na een bezoek aan de bank en Rituals gingen we drie kransen kopen voor de plechtigheid in juni. Na nog een korte wandeling gingen we een koffie drinken in “Ypra Inn”. Net voor 16u. kwamen we terug op de camping en gingen de receptie binnen om ons weekend af te rekenen, nog een ander weekend te boeken en de vijf plaatsen voor het weekend in juni te reserveren. Eens alles geregeld en toen de papiermolen in onze Mobil II was vertrokken we terug op wandeling, het was toen al 17u. Via de Rijselpoort, de Rijselstraat, de markt, de Menenpoort naar de N8 om zo terug in de Steverlyncklaan en de Bolwerkstraat terug aan de camping te komen. Om 18u. dronken we een aperitiefje, terwijl Fie ook ons avondmaal klaarmaakte. De stoverij met witloof en aardappelen lieten we ons smaken. Na de vaat vulden we nog de avond met wat tv kijken en gingen om 22u30 slapen.
Zondag 08 maart: Wat een rustige nacht, we waren pas wakker om 9u20. Phil zette de koffie, Fie volgde vlug. Na een kopje troost maakten we ons klaar om naar de Spar te trekken, zo konden we de nodige boodschappen doen. Na de boodschappen konden we in onze Mobil II ontbijten en vertrokken richting Centrum rond 12u20. Langs het water wandelden we tot aan het station en zo langs de winkelstraten tot aan de Hallen. We neusden er eens rond, maar toen we dachten van verder te trekken, was het goed aan het regenen. We besloten dan maar iets te drinken in het “Museum Café”. Toen de regen was verminderd, vertrokken we terug naar de camping, het was 13u20. We waren toch nog goed nat, de vesten werden in de badkamer opgehangen met de verwarming iets hoger. Nadien was het aperitieftijd en kon Fie beginnen aan het middagmaal. Gestoofd witloof, biefstuk en aardappelen. Ondertussen was het koers op tv, “de Grote Prijs Jempi Monseré en nadien “Parijs – Nice. Fie deed de vaat alleen, zo kon Phil naar de koers kijken. Na de koers gingen we nog eens kijken bij Crack meubelen voor een glazen vitrinekast, maar blijkbaar verkopen ze deze niet meer. Zo verlengden we ons bezoek nog met een korte wandeling. Terug op de camping ging Fie het toilet ledigen, terwijl Phil de stroomdraad en de keggen wegstopte. Zo reden we omstreeks 18u10 huiswaarts en 40minuten later stond onze Mobil II op zijn stek en konden wij uitkijken naar een volgende uitstap.
Kilometerstand 77.254Km., Trip 78,6Km., Verbruik 10,9L., Reistijd 1u18min.

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020