BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   07 augustus – 09 augustus

Op uitnodiging naar zee. Een collega van Fie was op rust gegaan en had een vakantiehuis aan de Belgische kust gekocht, in Koksijde dus. Phil zocht op google Maps een camping zo dicht mogelijk en vond er een op 1,7Km. De boeking verliep snel en een voorschot van €30 werd betaald. De uitnodiging was van 06/2020, maar we konden er niet vroeger naartoe.

Vrijdag 7 augustus: Fie werkte tot 17u, zo konden we om 17u20 vertrekken richting kust. Tot onze verbazing verliep alles vlot en reden we om 18u25 de camping op. We kregen plaats 314, waar we tegen19u reeds volledig geïnstalleerd waren. We namen eerst een pauze en begonnen na een uurtje aan ons avondmaal, het werd spaghetti, het is eens iets anders. We maakten ondertussen kennis met onze buren, een aangenaam koppel met een dochtertje. Het was heel warm, we bleven buiten tot na middernacht en gingen slapen 20min later.
Zaterdag 8 augustus: Phil was wakker op zijn vast uur, om 7u20. Na een kop koffie vertrokken we omstreeks 9u naar de Aldi-winkel, amper 1Km verder. Er stond reeds een lange rij wachtenden om binnen te mogen, daar werd de veiligheid voor Covid-19 goed toegepast. Zo kwam het, dat Fie alleen naar binnen ging, Phil ging een beetje verder naar een begraafplaats kijken Coxyde Military Cemetery, eens daar, herkende hij de plaats van toen het WK cyclocross daar was. We waren goed op elkaar afgestemd, toen Phil terug aan de Aldi kwam, kwam Fie net buiten en konden we terug naar de camping gaan. Om 14u waren we afgesproken bij de collega, zo hadden we nog wat tijd, maar deden het toch rustig aan. Ons middagmaal was een broodmaaltijd, we rekenden op warm eten ’s avonds. Van onze buren kwam er familie af en die hadden de plaats tussen ons, ze hadden hun tent reeds gebracht, zodat onze buur die misschien kon opzetten. We vertrokken om 13u30, zo waren we zeker op tijd. Toen we er bijna waren, kwamen we haar echtgenoot tegen, die moest de taart gaan halen. De gastvrouw stond ons al op te wachten en we kregen de kans om het huis eens van boven naar onder te bekijken. Ondertussen werd de koffie gemaakt en konden we buiten genieten van het aardbeientaartje. Als het een beetje was gezakt, vertrokken we voor een wandeling door de duinen. Fie en Phil haten dat mulle zand om op te wandelen, maar het lukte ons toch om bij te blijven tijdens de bijna 4Km. wandeling. We namen op het laatste zelfs een paarden pad, gelukkig kwamen we er geen tegen, want anders hadden we een probleem. Terug op vaste grond konden we uit elke schoen een ½Kg zand schudden. Het was 17u. toen we terug in het huisje waren, waar we onze dorst konden lessen en wat bekomen van de inspanning. Na het aperitief, een lekker avondmaal en nog blijven napraten tot na 1u. We hadden een heel aangename namiddag gehad en leuke mensen iets beter leren kennen.
Zondag 9 augustus: Om 8u10 wakker en de eerste kop koffie smaakte, we konden rustig buiten ontbijten. We namen onze tijd voor we eens naar het centrum vertrokken, Phil wilde voor het eerst dit jaar de zee eens zien, en het lukte, alhoewel het met een masker allemaal net iets anders is. Toen we op de dijk wandelden, kwam er een ambulance langsgereden. Iets verder was er een wilde jonge gast met zijn Gocart omgekeerd, zijn voet zat blijkbaar vast. We slenterden nog wat rond in de straten, tot we terug de camping op het spoor waren. Na 5,5Km. waren we terug op de camping, we bleven er nog tot 17u en reden terug vlot naar huis, we reden onze Mobil II terug op zijn plaats om 18u15.
Kilometerstand 78860Km., Trip 150,7Km., Verbruik 9,9L., Reistijd 2u29.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020