BELGIň 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   21 augustus Ė 24 augustus

Normaal maakt Phil enkele herdenkingen mee in de periode van eind augustus, maar door de Covid-19 beperkingen zijn er veel geannuleerd. In mei organiseerde Phil er 1 in Kwatrecht-Gijzenzele voor het 5e en 6e Linieregiment. De derde woensdag van augustus is er normaal 1 in Oud Stuivekenskerke. Phil regelde dat op een zaterdag en sprak af met de Vaandrig van het 5e Linieregiment Philippe De Saert en RaphaŽl De Temmerman met het Vaandel van het BSD. Fie ging mee als fotograaf van het gebeuren.

Vrijdag 21 augustus: Zowel Fie of Phil werkten beiden tot 17u. Alle voorbereidingen waren getroffen, zo konden we reeds om 17u30 vertrekken. Fie met de Nissan, Phil met de Mobil II, we hadden namelijk de Nissan nodig om naar de herdenkingsplaats te gaan. Om 18u10 reden we de camping op en konden plaats 12 innemen. Philippe De Saert die ook met zijn camper kwam, kon zich juist naast ons plaatsen. Normaal zou hij plaats 2 hebben, maar Dorien kon deze na een annulatie verzetten. Fie had, voor ze naar de camping kwam, in de Spar-winkel de nodige inkopen gedaan, zodat we de rest van het weekend geen boodschappen meer moesten doen. Phil DS kwam zoals gewoonlijk te laat aan, zo liep ons avondmaal veel uit en Phil moest het vlees bakken in het donker. Tenslotte lukte het toch om de BBQ perfect op tafel te brengen. De vaat gingen de twee Phils doen en na nog een babbel gingen we slapen omstreeks middernacht.
Zaterdag 22 augustus: Phil was al wakker om 7u50, zette de koffie en ging direct naar buiten om te genieten van de vroege stilte op de camping. Phil DS kwam al snel piepen, Phil was erop voorzien en had reeds een kop, suiker en melk klaargezet voor hem. Zo kon Fie zich in alle rust klaarmaken. Nog voor 8u. waren we aan het ontbijt, pannenkoeken. De vaat werd gedaan en ook nog eens het programma voor vandaag bekeken. Rond 9u. vertrokken we naar het centrum en liepen onderweg langs de wekelijkse markt. Phil wilde naar de toeristische dienst om enkele Poppy kransen te kopen en dacht dat deze open was om 9u. Toen we naderden, zagen we dat deze nog gesloten was, na eens op het net te kijken naar de openingsuren, was het op zaterdag pas om 10u. Fie ging wat andere inkopen doen, de Phils wandelden wat rond. Tenslotte waren we tegen 10u alle drie terug samen en gingen drie kransen kopen. Op de terugweg liepen we terug langs de wekelijkse markt, Fie bestelde er twee kippen aan ít spit en zou deze tegen de middag afhalen. Terug op de camping maakte Phil de kransen klaar, 1 voor het 5/15 Linie en 1 voor het 6/16 Linie. Eens deze klaar waren gingen Fie en Phil DS de kippen halen en Fie kocht nog wat artisanale tomaten, zo konden we mooi op het middaguur eten. We waren om 14u30 afgesproken met RaphaŽl De Temmerman in Oud Stuivekenskerke. De Phils deden hun  kostuum aan, zodat ze deftig hulde konden brengen aan de gesneuvelden van WWI. Na een ritje van 30min waren we aan het
O.L.-Vrouwhoekje. We waren een beetje te vroeg, maar na een kwartier kwam ook RaphaŽl er aan. Eens iedereen klaar was, werd er een foto genomen aan de ingang van de kapel en gingen we naar de gedenksteen van het 5/15 Linie. Daar werd een krans neergelegd met een Vaandrig aan beide zijden en werd er tenslotte nog een groet gebracht door de Vaandels. Hetzelfde scenario volgde aan de gedenksteen van het 6/16 Linie. Nadien namen we nog enkele fotoís in de kapel met de vaandrigs langs het altaar. Tot onze verbazing stond de krans van het jaar voordien mooi achter het altaar, op die manier blijft het 5e Linie toch in beeld. Nadat ons werk gedaan was, vroeg RaphaŽl ons mee om iets te gaan drinken in Diksmuide. Dit moest hij maar 1 keer vragen. Bij de herdenkingen in en rond Diksmuide verzamelen de Vaandrigs in het ďWestpoort StadskaffeeĒ een aangename gelegenheid. We hadden nog plaats op terras achteraan en dronken elk een biertje naar onze smaak. Het was reeds 16u30, toen we afscheid namen van RaphaŽl en terug naar Ieper reden. In het centrum was er geen parkeerplaats te vinden, Fie sprong vlug uit de auto en ging op zoek naar brood en charcuterie. Nadat ze het halve centrum had doorkruist ,was de buit binnen. We besloten voor de rest van de dag op de camping te blijven. We aten nog verse pistolets met charcuterie en gingen om 22u slapen.
Zondag 23 augustus: Phil was terug om 7u20 wakker en deed hetzelfde als de dag voordien. Op zondag slapen de meesten wat langer, voor ons was het dus heel rustig buiten. Eens Fie klaar, bakte Phil spek met eieren als ontbijt, zo stonden we stevig om een paar Hills meester te kunnen. Na de vaat waren we snel klaar om te vertrekken. Ons eerste doel was Hill 60, niet zo ver maar toch al een wandeling van 4,6Km. Misschien ook omdat Google Maps ons een boerderij opstuurde, waarvan de achterste poort toe was en we op onze stappen moesten terugkeren. Een 600m verder waren we aan Hill 60, zeker een bezoekje waard. Van daaruit trokken we naar Hill 62, wandelden eens rond het monument en genoten van het uitzicht. Aan het Sanctuary Wood Museum lesten we onze dorst op het terras en bezochten dan het prachtige museum met zijn loopgraven. Iets verder kwamen we aan het Sanctuary Wood Cemetery en eens langs de Meenseweg bezochten we nog het Birr Cross Roads Cemetery. Van daaruit nog 2Km wandelen, zo was het net 15u, toen we terug aan onze Mobil II waren. Tijdens het aperitief bereidde Fie een lekkere groente wok, kookte de aardappelen, Phil bakte ondertussen de Hamburgers. Toen alles klaar was, waren we al de klok van 17u voorbij. We gingen met ons drieŽn de vaat doen. Na dat het een en ander al was opgeruimd, was het tijd geworden om Phil DS huiswaarts te vertrekken. Ook Fie stond al in de startblokken en vertrok kort nadien, het was bijna 20u. Phil bleef alleen achter en stak eerst de tafel en twee van de drie stoelen binnen en besloot van ook de luifel binnen te draaien terwijl die mooi droog was. Eindelijk tijd voor een Cornet, genieten van de rust. Om 21u20 werd het te fris en was er een serieuze wind, Phil besloot dan maar naar binnen te trekken en stak de laatste zetel binnen. Phil had nog tegenslag, hij dacht van weg te kunnen met het toilet, maar bij een kort bezoek begon het rode lichtje te branden. In het donker dan maar nog snel het toilet gaan ledigen. Nadien nog kort wat tv kijken en gaan slapen om 22u.
Maandag 24 augustus: Fie stuurde een bericht en Phil was wakker. Een bericht dat er twee spinnen in de afwasbak zaten, erg he
J. Het was dan 6u50, toen Phil begon aan de koffie. Na het ontbijt deed Phil het rustig aan, ging nog het vuilzakje en papier wegbrengen, ging nog eens het toilet ledigen en ruimde binnen alles op. Nadat de stroomkabel was opgerold en de keggen terug in de garage zaten, kon hij vertrekken richting Stasegem. Om 9u30 vertrek van de camping nog een serieuze omweg om te gaan tanken en omstreeks 10u30 was Mobil II terug op zijn vaste stek.
Kilometerstand 78940Km., Trip 79.9Km., Verbruik 10,7L., Reistijd 1u23

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020