BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   19 – 22 juni

Het was een traditie aan het worden, maar Covid-19 stak daar een stokje tussen. Reed twee jaar waren we het derde weekend van juni met enkele leden van de Koninklijke vereniging 5e Linieregiment samen gekomen op camping Jeugdstadion te Ieper. Vorig jaar zelfs nog met een dertigtal. Ook dit jaar waren alle voorbereidingen getroffen. Een volledige hoek op de camping was besproken en we waren aangemeld om deel te nemen aan de plechtigheid onder de Menenpoort met drie kransen, maar het mocht niet zijn.  We wachtten nog tot twee weken voor datum en annuleerden dan voor de plechtigheid en ook twee plaatsen op de camping. Onze BBQ man, Wim en dame Anja wilden nog komen en ook Philippe De Saert. De annulering kwam nog goed uit, onder de Menenpoort was nog steeds geen volk toegelaten.

Vrijdag 19 juni: Fie moest bij haar ma nog wat papierwerk gaan doen en Phil nog wat gaan werken tot 11u. Zo vertrok Phil alleen richting Ieper omstreeks 11u30 en was er reeds iets na het middaguur. Twee maal door de slagboom en onze Mobil II kon op plaats 18 gereden worden, vlak zetten, stroom aansluiten en de luifel uitdraaien. Zo was deze klaar voor het weekend, maar Phil moest toch nog enkele distelplanten uitstekken. Het was 14u15 toen Fie er aankwam met de BBQ van thuis achteraan in onze Nissan. Nadat we van beide zijden onze voormiddag hadden verteld en nog wat hadden genoten van de rust, konden we vertrekken voor een wandeling. Na een klein uurtje namen we plaats op het terras van Ypra Inn om onze dorst te lessen en trokken nadien verder naar de camping. Anja en Wim waren er om 17u15 en plaatsten zich naast ons. We dronken er nog een goeie op het terug samen zijn na de corona stilte. Het werd lang wachten op Phil DS, hij kwam er pas aan omstreeks 21u30. Gelukkig hadden we niet gewacht om te eten en kon hij zich direct aan tafel zetten. Na de vaat nog een slaapmutsje en het werd stil omstreeks 22u30.
Zaterdag 20 juni: Phil was wakker om 7u en zette de koffie, toen deze klaar was en hij eens buiten ging kijken was Phil DS reeds op wandel, blijkbaar was hij al wakker van 5u. We hadden nog enkele ontbijt koeken mee van thuis, zo hadden we snel ontbeten en konden we op wandel vertrekken. Op zaterdag is er de wekelijkse markt in Ieper en deze stond voor het eerst na de corona  crisis terug op de markt. Velen markt bezoekers kennen de verkeersregels niet of vegen er hun laars aan. Er was een aangegeven looprichting, maar we hadden verdorie veel tegenliggers. Fie kocht er wat charcuterie en daarna naar bakkerij Henk voor brood. Zo hadden we eten voor de middag. Van daaruit gingen we via de markt naar de Menenstraat en kochten een paar keramische paarse Poppy’s. Na onze aankopen gingen we terug naar de camping waar Anja en Wim zich ook aan het klaarmaken waren, Wim om te gaan lopen, Anja om naar de markt te gaan. Wij, de Phil’s vertrokken eens naar de kringwinkel en waren tegen het middaguur terug op de camping. Na het aperitief aten we een broodmaaltijd. Omstreeks 14u30 vertrokken we terug op wandeling en gingen eens tot aan het prachtige kerkhof “ Bedford House Cemetery”, altijd de moeite om daar eens langs te gaan. Op de terugweg dronken we op het terras van Klein Rijsel een dorstlesser. Eens op de camping was het reeds 18u, tijd voor het aperitief en om de BBQ klaar te zetten. Anja had voor de groenten en aardappelen gezorgd, Wim bakte het vlees. Na de lekkere maaltijd volgde de vaat en bij het wat nagenieten, kregen we het gezelschap van een egel. Om 23u30 ging elk in zijn vakantiewoning voor een heerlijke nacht..
Zondag 21 juni: Een heerlijke nacht, een zalige nacht. Phil was wakker omstreeks 7u20 en zette direct de koffie, Fie volgde kort nadien zodat ze vroeg naar de Sparwinkel kon gaan. We hadden omstreeks 6u iets horen rommelen, het was blijkbaar Wim en Phil DS die reeds in de weer waren geweest. Toen de koffie klaar was, ging Phil eens buiten kijken en inderdaad Phil DS was reeds rond zijn camper bezig, Wim was hun ontbijt gaan halen. Nadat Phil, Fie en Phil DS een kop koffie hadden gedronken, vertrokken Fie en Phil DS naar de Spar, ondertussen kuiste Phil de roosters van de BBQ zodat dit alles proper de Nissan in kond. Anja & Wim vertrokken om 10u15 huiswaarts, Phil DS bleef nog tot de late namiddag, er stond namelijk nog een wandeling op het programma. We vertrokken voor de wandeling om 10u25 met de bedoeling een 12-tal Km te gaan. Langs de Zillebeke vijver en Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery waar er een gegidste groep fietsers net voor ons was aangekomen. Van daaruit ging het naar de palingbeek, en bezochten we het opnieuw geďnstalleerde kunstwerk met het ei. Onderweg kwamen we aan de cafetaria waar we onze dorst lesten. Na deze wandelden we langs een prachtig stukje van de Palingbeek met zijn onafgewerkte sluizen. Toen trokken we terug richting Zillebeke vijver, maar we sloegen iets vroeger af richting centrum. Het was 15u30 toen we terug op de camping waren. Fie had van de Spar schnitzels mee gehad, deze werden gebakken op de gasvuurtjes buiten, terwijl Fie de aardappelen kookte en het witloof stoofde. Na de maaltijd deden we nog de vaat en was het tijd voor Phil DS om naar huis te rijden. Kort daarop vertrok Fie ook, zij moest op maandag werken, Phil niet. Phil deed het nog een tijdje rustig aan en kreeg iets later een bericht dat Fie veilig thuis was gekomen. Phil ging dan vlug nog eens naar de receptie om nog in Juli een weekendje te boeken. Phil rolde tegen 20u. de luifel in en stak de laatste zetel binnen, dit was dan al klaar voor de dag nadien. De rest van de avond werd gevuld met wat tv kijken. Het was bijna 23u. toen we slaapwel zeiden.
Maandag 22 juni: Phil was iets voor 7u. wakker en zette de koffie. Na een rustige start, ruimde hij de koelkast wat op en ging de laatste stukken vaat doen. Phil was om 10u. afgesproken met mensen uit Diksmuide om een Guldenboek der Vuurkaart af te halen. Nadat de stroomdraad en de keggen op hun vaste plaats zaten reed Phil op het vooropgesteld uur de camping af. Eens de ring rond Ieper af, is het een mooie brede weg tot in Diksmuide. Met een paar draaien nog een parkeerplaats zoeken en we konden het boek afhalen. Het was een gezellige babbel met de dame die ook secretaresse was van de vereniging die de herdenking in Oud Stuivekenskerke organiseert. Na afscheid te hebben genomen was het nog een uurtje rijden naar huis.
Kilometerstand 77.713Km. Trip 109,1Km., Verbruik 9,9L., Reistijd 2u12.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020