BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :   17 – 20 juli

Het is een traditie geworden dat Fie om het jaar eens met haar zussen, neven en nichten een uitstap doet. Vooral dit jaar, haar oudste zuster gaat wonen in Portugal, het is dus een soort afscheid. Phil zag het niet zitten om op zaterdag thuis te zitten en besloot dan maar een weekendje Ieper te boeken, gelukkig was er nog plaats. Door de Corona maatregelen is het druk, zelfs heel druk op de Belgische campings. Daar Phil niet meer werkt op zaterdag, kon er zo op vrijdag na het werk vertrokken worden.

Vrijdag 17 juli: Phil werkte tot 17u. Fie moest nog om 16u15 naar de tandarts. Fie reed mee naar Ieper met de Nissan, zo kon ze ’s avonds nog naar huis en won ze wat tijd om ’s morgens op tijd op de afgesproken plaats te Waregem te zijn. Het was 20u. voorbij toen Fie huiswaarts keerde, Phil stak de stoelen en voetsteunen in de garage en ging ook binnen wat tv kijken. Na switch en Police academy 6 was het tijd voor beiden om te gaan slapen.
Zaterdag 18 juli: Phil had een wilde nacht en was een paar keer op jacht naar een verdomde mug die hij niet te pakken kon krijgen. Zo was het amper 6u45 als hij al de koffie aan het zetten was. Op de camping was het allemaal nog rustig, maar Fie was wel al present. Phil bakte zich een drietal eitjes met wat stokbrood als ontbijt. De vaat liet hij staan en na een drietal koppen koffie was het iets na 8u. Fie vertrok van thuis naar haar afspraak, Phil ging op boodschap naar de Spar-winkel. Hij kocht er wat charcuterie en wat vlees voor op de BBQ. Eens alles in de koelkast ging de wandeling richting Kringloopwinkel en naar de wekelijkse markt. Jammer om te zien dat er nog een 30% van de mensen geen mondmasker dragen op zo’n drukke plaatsen. Na een wandeling van een vijftal Km. was het 11u. voorbij en tijd voor een Cornet op het terras van Ypra Inn. Zo was Phil terug op de camping tegen het middaguur. Bij aankomst ging hij nog eens tegen Dorien een klapke doen. In die periode kwam er juist een bus van de maatschappij uit het straatje langs de camping terug van een opdracht. Die kon door een camper die zich net buiten de camping had geparkeerd niet het straatje inrijden. De politie werd gebeld, maar daar de camper van een Duitser was wilden/konden ze niets doen, hij zou de boete toch niet betalen. Bijna dreigden ze zelfs om de buschauffeur een boete te geven omdat hij ook niet reglementair geparkeerd was, dit is Belgisch… Phil was bezig met de BBQ klaar te zetten om dan rustig te eten, maar toen kwam Dorien nog wat uitleg geven en een buur kwam zich ook moeien. Eens Dorien weg bleven we nog wat napraten en wat bleek, hij was uit Jabbeke, waar Fie haar moeder woont. En nog meer, zijn grootmoeder was de zust van Werner zijn eerste vrouw haar moeder. Zo kwam het dat Phil pas om 15u. kon beginnen aan zijn middagmaal, maïs en kidneybonen als groente en chipolata, spek en kippenbrochette vervolledigden de maaltijd. Na een korte pauze volgde de vaat en het reinigen van de rooster. Eens alles opgeruimd en nam een korte siësta, kwamen er andere buren een babbel slaan. Mensen uit Laarne, waarvan de zoon in het leger werkt aan de opvolgers van de seaking helikopters, zo ging de tijd snel en was het reeds 18u. voorbij, toen Phil zijn laptop uithaalde en wat aan deze tekst werkte. Het was toen wachten tot Fie terug was van hun bezoek aan Pairi Daiza. Het was 19u45 toen ze er aan kwam, moe, hongerig, maar heel tevreden van haar dag. Phil had nog wat BBQ vlees over gehouden, zo had ze vlug iets te knabbelen. We bleven buiten palaveren tot het te vochtig werd en trokken naar binnen. We gingen slapen omstreeks 22u30.
Zondag 19 juli: Pas wakker om 8u15, wat een rustige nacht, de koffie werd gezet en Fie trok snel op boodschap naar de Spar-winkel. Ze kwam terug met ontbijtkoeken en vlees en groenten voor twee dagen. Na het ontbijt vertrokken we op wandel en gingen de halve stad rond om tenslotte aan de Carrefour uit te komen om nog aardappelen te kopen. Voor we terug naar de camping gingen, genoten we van een aperitiefje op het terras van de Ypra Inn. Zo was het al 13u20, toen we aan onze Mobil II waren. Ondertussen begonnen er nieuwe campers aan te komen en konden we goed uitmaken hoeveel er bij waren die er pas één gekocht hadden. In het begin is het soms zoeken wat en hoe het best en gemakkelijkst is, maar handigheid is toch ook een groot voordeel. Onze overbuur had de klevers van het 5e Linie gezien op onze Mobil II en de Nissan en kwam vragen hoe we daarmee verbonden waren. Hij hoorde dat we nogal wat mensen in Leopoldsburg kenden en zo raakten we aan de klap. Hij was RSM in de Brigade van Leopoldsburg, maar was gelegerd geweest in Arolsen. Zo kwam het dat we pas na 15u ons middagmaal konden nuttigen. Voor de rest van de namiddag was het platte rust. Net toen Fie naar huis ging vertrekken, begon het te druppelen, het was 19u. Kort daarop liet Fie weten, dat het iets verder nog droog was, terwijl het op de camping echt goed aan het regenen was. Phil bleef nog een tijdje buiten in zijn zetel onder de luifel. Als het stopte met regenen, kwam onze overbuur terug buiten. In een vorig gesprek kwam de Duitse Ratzeputz ter sprake en kende hij het nog van zijn verblijf in Duitsland. We hadden afgesproken er één te drinken en nu was het moment daar. We hadden nog een goeie babbel over de militaire ervaringen, maar ook gewoon de alledaagse dingen. Tegen het donker ging ieder in zijn eigen verblijf, Phil draaide wel nog de luifel naar binnen. Nog wat tv kijken en tegen 22u35 was het stil ten huize Phil & Fie Mobil II.
Maandag 20 juli: Phil was reeds wakker om 6u15, zette de koffie. De plannen waren van terug een eitje te bakken, maar hij hield het bij een boterham met smeerkaas. De rest was wat opruimen, toilet ledigen, het vuil wegbrengen, de ruiten van de cabine kuisen en de stroomdraad loskoppelen en wegstoppen. Net voor 9u verliet Phil de camping en reed 33Km verder onze Mobil II op zijn staanplaats. Op naar volgende.
Kilometerstand 78,636Km., Trip 72,6Km., Verbruik 10,6L., Reistijd 1u05.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020