BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  17 – 18 oktober

Op vrijdagavond gingen we met de schoonbroer en petekind van Phil mosselen “ŕ volonté” eten. Daardoor konden we pas op zaterdagmorgen vertrekken voor een kort weekend. We boekten voor de zoveelste maal op het jeugdstadion te Ieper. Onze Mobil II stond zo reeds van donderdag in de startblokken.

Zaterdag 17 oktober: We konden de camping op vanaf 9u Dit was het uur dat we van thuis vertrokken. Een half uur later reden we de camping op, het was er druk , maar er vertrokken er juist enkele. We waren plaats 18 toegewezen. Phil reed naar de plaats, terwijl Fie nog wat stond te babbelen met Dorien, de verantwoordelijke van de camping. Phil ging ook eens kijken en terwijl we binnen waren, zagen we Wim staan. Wim & Anja zijn vrienden waarmee we reeds enkele malen samen op de camping waren. We gingen nog een klapke doen aan hun camper, waarna we naar onze Mobil II gingen, deze vlak zetten en de elektriciteit aansloten. Er was markt in Ieper, we vertrokken omstreeks 10u30 op wandel en trokken naar de markt. We gingen bovenop de vesten tot aan de Menenpoort. Onderweg zagen we een groep mensen een stukje gras omspitten en er bloembollen planten. Het was een groep “groenen” die de stad een beetje wil opfleuren tijdens de zomer, mooi initiatief. Op de markt was het voor ons veel te druk en besloten er snel door te wandelen. Op het einde van de markt stond er een kipkraam, we besloten er een viertal kippenbillen te kopen als middagmaal.Eens we aan de hallen kwamen, zagen en hoorden we een groep doedelzakspelers. Net toen we erbij kwamen, stopten ze met spelen, we trokken verder naar de Carrefour, waar Fie wat sla en mayonaise ging kopen. Op de terugweg hoorden we aan de Menenpoort terug de doedelzakken, maar die stonden nu bovenop de vesten aan de zijkant van de poort. We besloten ook naar boven te wandelen om een te zien wat er gaande was. Er stonden nogal wat mannen met een kilt aan. De Last Post werd geblazen en de herdenking kon beginnen. Het was een Schotse herdenking van verschillende clans, die, nadat ze de namen van de gesneuvelden hadden afgeroepen, een krans gingen neerleggen. Na de plechtigheid wandelden ze in colonne terug naar de Markt. Wij trokken terug naar de camping, waar we na het aperitief onze kip haar billen, sla en een sneetje brood konden opeten. Het was mooi weer en we konden nog de rest van de namiddag met de deur open zitten. We vertrokken omstreeks 16u voor onze tweede wandeling en wandelden eens rond Zillebeke vijver, heen en terug een vijftal Km. We zaten nog met de deur open tot 18u30. Als avondmaal aten we nog een boterham met charcuterie, keken nog wat tv en gingen omstreeks 21u30 slapen.
Zondag 18 oktober: Wat een nacht, we sliepen tot 8u40. De koffie werd gezet en nadat ze was aangekleed, vertrok Fie, om ontbijtkoeken bij Brood & Banket Henk. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor de dagelijkse wandeling. Nadat we afscheid hadden genomen van Anja & Wim konden we starten. Het was veel warmer dan de dag voordien, met een trui zou het wel lukken. We wandelden terug op de vesten tot aan het station om daar de straat naar Dikkebus eens door te wandelen. We waren nog niet heel ver in deze straat, toen we wat druppels begonnen te voelen. Er begon als maar meer fijne regen te vallen tot onze truien net iets te nat werden en we besloten van ommekeer te maken. Zo waren we terug in onze warme Mobil II waar we snel veranderden van kledij, zodat onze doorweekte truien konden drogen. Iets na 13u begonnen we dan maar aan het aperitief. Ondertussen werden de aardappelen geschild en de suikerbonen gekuist. Tegen 14u stonden deze op tafel samen met een lekkere schnitzel. De vaat deden we samen, om nadien tot na de finale naar de Ronde van Vlaanderen te kijken, die Van der Poel won in de sprint tegen Van Aert. Na het podium begonnen we rustig op te ruimen en ging Phil nog het toilet ledigen. Nadat de stroomdraad was opgerold en de keggen weggestoken waren, konden we naar huis. Om18u. reden we de camping af en een dik half uur later stond onze vakantiewoning op zijn vaste plaats.
Kilometerstand 80.071Km., Trip 73,4Km., Verbruik 10,2L., Reistijd1u13

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020