BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  14– 15 januari

Even op woensdag een vergadering, normaal geen probleem, maar door de lage emissiezone in Antwerpen was het een probleem om aan het Provinciecommando te geraken. Om files te vermijden besloot Phil te sluiten op dinsdagnamiddag en direct na de middag naar de camperplaats Vogelzang te rijden.

Dinsdag 14 januari: Omstreeks 11u sloot Phil zijn kapsalon. Na een korte rit naar huis bereidde hij het middagmaal zodat het klaar was tegen dat Fie van haar werk kwam. Iets voor 13u vertrokken we samen, Fie naar haar werk, Phil naar onze Mobil II. Phil kon direct vertrekken, maar ging wel nog eerst tanken. Nergens was er vertraging, 1u15 later reed Phil de cp op. Het was er druk, niet van de campers, maar door bezoekers aan de Expo waar er een bouw- en verbouwbeurs doorging. Onze Mobil II werd opzij gezet, zodat de €10 kon afgerekend worden. Op de vaste plaat in het midden van de cp stonden er nog 5 andere campers, maar Phil stelde zich op de eerste plaats rechts, zijn voorkeurplaats. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroomdraad en enkele euro’s insteken en klaar. De personenwagens kregen hun plaats aangeduid en kwamen al dicht bij Mobil II staan, daardoor besloot Phil binnen te blijven, zodat hij een oogje in het zeil kon houden. Tegen sluiting van de beurs begon de cp ook leeg te lopen en was het ondertussen donker. Phil sloot alles af, dronk een aperitief en genoot van een broodmaaltijd. Veel viel er niet meer te doen, pyjama aan, een pintje drinken en wat tv kijken. Omstreeks 22u45 was het donker en stil te huize van…
Woensdag 15 januari: Na een heel rustige nacht pas wakker om 7u45, als ontbijt een lekkere kop koffie en een appel. In de voormiddag was het kalm op de cp. Voor Phil was het wachten tot 12u30 om te vertrekken naar het Provinciecommando, waar de vergadering doorging. Wat tv kijken en enkele dingen klaarmaken voor vertrek, maar ook om mee te nemen naar de vergadering. Eerst was het de bedoeling om vol-au-vent en puree aardappelen op te warmen, maar Phil besliste om gewoon enkele eieren in de pan te slaan met een boterham. Zo was er veel minder afwas, er werd tegen 11u30 gegeten zodat alles mooi opgeruimd was voor het vertrek naar de vergadering. Net na 12u begon het wat te druppelen, maar je kon nog tussen de druppels lopen, er was wel heel veel wind. Zoals gepland vertrok Phil en had hij een dik half uur voor de boeg, een 3,2 Km. en kwam er net met een paar anderen toe. Eens iedereen aanwezig begon de vergadering wat vroeger omdat ze daar gevraagd hadden om zeker tegen 16u. te kunnen afsluiten. Het verliep vlot, zo konden we na de vergadering nog een pint drinken. Phil nam van iedereen afscheid tegen dat uur en wandelde terug, maar nu wel in de regen. Eens terug in de Mobil II was het de natte vest en schoenen een veilige plaats geven. Om de stroomdraad op te rollen deed hij een lichte regenvest aan. Nadat deze opgerold was, droeg hij nog de vuilniszak naar de container. Zo reed Phil met Mobil II iets na 17u. de cp Vogelzang af. En terug was er gelukkig nergens oponthoud en stond onze Mobil II 1u15 later terug op zijn staanplaats.
Kilometerstand 75922 Km., Trip 194,4 Km., Verbruik 9,8L., Reistijd 2u32 .

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020