BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  04 – 05 januari

Het was een tijdje geleden dat we er nog eens waren, een uitstap kortbij past in een kort weekend. De vader van Phil’s vriend was gestorven, we nodigden hem daarbij eens uit om zijn zinnen te verzetten. De voorbereidingen waren gedaan, maar water zouden we ter plaatse nemen.

Zaterdag 18 januari: In de voormiddag wordt er gewerkt, na de middag konden we reeds om 12u40 vertrekken voor ongeveer 36Km. Eens aangekomen op de camperplaats aan het gemeentelijk sportcentrum, ging Fie gaan afrekenen en vragen om het water aan te leggen, zodat we konden tanken. Eens de tank gevuld, konden we onze plaats innemen. Vlak zetten was niet nodig, de stroom lag nog niet aan, maar Phil sloot deze wel aan. We vertrokken direct op boodschap naar de Aldi winkel en naar de Renmans beenhouwerij. We vonden alles wat we nodig hadden om te overleven. Terug aan de camperplaats en torn onze aankopen op hun plaats zaten besloten, we iets te gaan drinken in het sportcafé. We genoten er van ons aperitief, waarna we terug in onze Mobil II aan ons late middagmaal konden beginnen. De aangekochte blinde vinken met witte bonen in tomatensaus en aardappelen smaakten. Na de vaat beslisten we, het voor de rest van de namiddag rustig aan te doen, het was reeds donker aan het worden. Met wat tv kijken werd de avond gevuld en gingen we om 22u30 slapen.
Zondag 19 januari: Buiten de ferme regenbuien hadden we een rustige nacht en konden tot 8u. slapen. Phil zette de koffie, eens deze klaar was volgde Fie. Na een eerste slok koffie maakte ze zich klaar om naar de bakker te gaan en kwam terug met enkele pistolets en enkele eclairs. Kort daarop kwam Phil De Saert eraan. Deze had voor Phil enkele gamellen en drinkbekers mee, waarvan je later op het jaar nog zal van horen. Nadat we met z’n drie samen hadden ontbeten, vertrokken we op wandeling. Eerst gingen we eens naar het Cement House Cemetery waar er 3415 Britse soldaten, matrozen en vliegeniers, 40 Canadese, 1 Zuid-Afrikaanse, 17 Newfoundlandse, 19 Australische, 101 Nieuw-Zeelandse soldaten en 1 Franse en 1 ongeïdentificeerde soldaat begraven liggen. 500m. verder kwamen we aan het Welsh National  Memorial Park van WW1 en bezochten nog de gedenksteen van Harry Patch. We wandelden dan langs de mooie landschappen terug naar het centrum, waar Fie een tafel voor drie ging bespreken in “Family Pizza”. Een aperitief gingen we drinken in het sportkaffee “Eleven” om tegen 13u dan te gaan eten. We aten er alle drie een “Pizza rolly”. Phil had een sanitaire stop nodig, zo wandelden we eerst terug naar de cp. Na het kort bezoek vertrokken we naar de Duitse begraafplaats, langs de Beekstraat, het Memorial van de 34th Division en de gedenksteen van Emiliene Girault aan de beekhoeve. Het was bijna 17u. toen onze wandeling erop zat, we hadden 15Km. in de benen. We gingen eerst nog een koffie drinken in het sportkaffee en zagen er Lucien en Dolores, na een babbel en een kop koffie gingen we terug naar onze Mobil II en begonnen ons klaar te maken voor vertrek. Ondertussen hadden we nog een aangename babbel met Phil DS. Het was al 18u. voorbij, toen Phil DS vertrok en wij ook de cp af reden richting Stasegem, waar we net voor 19u. reeds thuis in onze zetel zaten.
Kilometerstand 76.010Km., Trip 88,5Km. Verbruik 10,7L., Reistijd 1u23.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020