BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  30 januari – 2 februari

Nieuwjaarsborrel in het Bataljon Bevrijding – 5 Linie, zoals gewoonlijk de laatste vrijdag van de nieuwjaarsmaand. Phil besloot om terug op donderdagavond te vertrekken om op die manier er zeker op tijd te zijn. Dit jaar begon het reeds op het middaguur en werd er een glaasje bubbels aangeboden. Nadien was er van alles te drinken aangeboden en “all you can eat” frieten en bijhorend vlees aangeboden en dit alles voor de prijs van €15. De camper werd op woensdag klaargezet voor vertrek.

Donderdag 30 januari: Na het werk tot 17u en nog een snelle douche kon Phil reeds om 17u45 vertrekken naar de Jachthaven te Leopoldsburg. Alles verliep vlot tot Kruibeke, daar was het een half uurtje aanschuiven. Eens de ring voorbij ging het terug vlot. Net als vorig jaar was de camperplaats leeg, maar deze keer lag er geen sneeuw. De eerste plaats was ver genoeg, de neus wat hoger zetten door op keggen te rijden en de stroom aansluiten, klaar was kees. Het was 20u15. Phil prepareerde snel zijn broodmaaltijd zodat het voor de rest van de avond dan rustig was. Net voor 23u werd alles afgesloten en werd het stil in Mobil II.
Vrijdag 31 januari: Dag van de Nieuwjaarsborrel, Phil had de wekker om 6u30. Gezet. Vroeg, maar geen erg, Er was afgesproken met Philippe De Saert dat hij van thuis zou vertrekken om 6u30 om zo ook de file te vermijden, hij zou dan een uur later bij Phil aankomen. Tegen dat uur had Phil reeds de koffie klaar en was ook het spek gebakken om bij ons eitje als ontbijt te eten. Phil DS was een kwartiertje later, maar de roereitjes waren snel gebakken en konden we rustig genieten van ons ontbijt. Kol. Wilfried Van Hoeck had aan Phil een boek uitgeleend om deze te kunnen kopiëren, maar deze was te oud en in leder gebonden, Phil nam gewoon foto’s. Wilfried kwam het boek terug ophalen. Phil haastte zich zodat de vaat reeds gedaan was tegen dat de Kolonel eraan kwam. Deze had verdorie een doos van bij de bakker mee met drie eclairs en drie stukken appeltaart. Na een goeie babbel van bijna 2 uur aten we nog elk 1 stuk op. Nadat we afscheid hadden genomen, werden de laatste in de koelkast gestoken en konden we op boodschap vertrekken naar de Lidl. Daar kocht Phil wat pistolets en wat charcuterie. Op de terugweg gingen we eens de kringloopwinkel binnen, Phil DS kocht er een paar Halloween gadgets en Phil een cocktailshaker van Cointreau, alles samen voor €1. Terug in de Mobil II werden de aankopen in de koelkast en in de wagen weggestoken en was het tijd om naar het Bataljon te vertrekken. We waren er net voor het middaguur, maar de zaal zat al stampvol. Nadat we waren aangemeld en ons glaasje cava hadden genomen gingen we bij de mannen van het 5e Linie staan. Na de speech van de Korpsoverste gingen de twee frituren open en volgde de stormloop van de aanwezige militairen van het Bataljon. Wij gingen een uurtje en een paar pintjes later eens kijken en moesten niet te lang meer wachten. We konden hier en daar met bestuursleden van de vriendenkring een babbel maken, maar ook met de vele actieven. Annie, de vrouw van een ancien van het 5e Linie, had van de corpsoverste een badge gekregen die de militairen op hun mouw hebben. Vele anderen wilden ook zo eentje. Daardoor zagen we enkele hilarische situaties. Phil besloot naar de verantwoordelijke van de winkel binnen de kazerne te gaan vragen of hij er zo kon kopen. Geen probleem. Hij had er zo direct genoeg, zodat iedereen tevreden kon vertrekken. Bijna de laatsten vertrokken we uit het bataljon, het was reeds 18u. We besloten om nog iets kleins te gaan eten naar de Lido, daar waar we vroeger ook gingen vissen. Elk een drankje en een croque, de één met bolognaise, de ander met vol-au-vent. Voor €30 waren we beiden voldaan. Net voor 20u. zette Phil DS phil af aan Mobil II en vertrok direct. Phil keek nog wat tv en ging omstreeks 22u30 slapen.
Zaterdag 01 februari: Goeie nacht tot omstreeks 6u. Door de felle regenval kwam Phil regelmatig wakker. Opstaan om 7u15 en koffie zetten. Tussenin, voor de middag, de stoverij en aardappelpuree uit de diepvries halen. Na enkele koppen verse koffie genieten van het ontbijt terwijl het maar heel de tijd bleef regenen. Pas om 11u. was het over en vertrok Phil eens naar de wekelijkse markt. Veel kramen stonden er niet, zo was deze snel afgewandeld  en ging de wandeling terug richting jachthaven. Met nog enkel een tussenstop in de Hubo, waar Phil een paar kraanaansluitingen van Gardena kocht, hij was er onlangs ergens eentje vergeten. Na een wandeling van ongeveer 5Km. en terug in Mobil II waren de uitzendingen van het WK cyclocross reeds bezig, Phil had wel de eerste koers gemist. Phil deed ondertussen een beetje werk op de laptop voor het VOV, waar hij nu het secretariaat werk voor doet. Ondertussen was ook het eten ontdooid en kon het opgewarmd worden. Na het middagmaal was het tot 16u. naar de cross kijken en achteraf pas de vaat doen. Phil zijn favoriete maakte het waar, Ceylin Alvarado werd wereldkampioene. De Belgen kwamen in het spel niet voor. In de loop van de namiddag had Phil ook de resterende taartjes opgegeten en besloot deze als vervangend avondmaal te nemen. Nog een appeltje tegen de dorst en we konden weg tot de dag nadien. Na 18u. begon Phil aan deze tekst te typen. Nog een film bekijken en gaan slapen omstreeks 22u45.
Maandag 02 februari: Eindelijk een heel rustige nacht, maar Phil had wel twee sanitaire stops nodig. Phil zette de koffie en at voor ontbijt twee pistolets. Ondertussen was Fie in Stasegem ook vanonder de wol gekropen. Phil liet haar weten dat het in Leopoldsburg terug was beginnen regenen. Door deze omstandigheden besloot hij om nog in de voormiddag naar huis te rijden. Het toilet ledigen, stroomdraad opkuisen en de keggen weg stoppen en tenslotte het vuilzakje wegbrengen. Binnen was alles reeds gedaan de avond voordien. Zo kon Phil reeds om 8u20 de camperplaats aan de Jachthaven verlaten. De zondag voormiddag verloopt alles rustig op de snelweg. Voor onze Mobil II terug op zijn staanplaats werd gezet, ging Phil nog eerst tanken en kwam zo thuis om 10u28. Om alleen op stap te gaan met slecht weer is het toch ook niet alles, dit doet men beter met zijn tweetjes.
Kilometerstand 77175Km., Trip 331,1Km., Verbruik 10,4L., Reistijd 4u31

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020