BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  14 – 15 maart

In tijden van het COVID-19 virus (Corona) wilden we toch ergens gaan wandelen. Onze keuze viel op Langemark-Poelkapelle, deze camperplaats is aan een sporthal gelegen. Daar alles gesloten is, dachten we dat er daar zeker niet veel volk aanwezig zou zijn. Phil nam contact op met de uitbater van de cafetaria om te weten of de elektriciteit zou aanliggen en kreeg een positief antwoord.

Zaterdag 14 maart: Na onze traditionele werken konden we reeds om 12u25 vertrekken. Veertig minuten later reden we de cp op, er stonden nog twee campers. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroom aanleggen, om nadien te genieten van ons middagmaal, een vers stokbrood met charcuterie. Daarna vertrokken we op zoek naar groenten om onze warme maaltijden te vervolledigen, deze vonden we in de Aldi. Nadat onze aankopen in de koelkast zaten, vertrokken we voor onze wandeling van de dag. Via het centrum naar de Duitse begraafplaats om zo langs de Broenbeek te wandelen tot aan de Mangelaarstraat naar de Bikschotestraat en tenslotte terug in het centrum uit te komen. Eens terug aan de cp hadden we onze 10Km. gewandeld, het was dan 16u30. De rest van de dag zouden we het rustig houden. Nadat we wat bekomen waren, was het tijd voor het aperitief. Ondertussen zorgde Fie voor ons avondmaal, verse suikerbonen, biefstuk en aardappelen. Nadien nam Fie ook de vaat voor haar rekening. De rest van de avond werd gevuld met wat tv kijken, we gingen slapen omstreeks 22u.
Zondag 15 maart: We hadden een goeie nacht en pas na 10u slapen wakker. Phil zette de koffie en Fie maakte zich vlug klaar om naar de bakker te gaan. Ze kwam terug met enkele lekkere ontbijtkoeken en een brood. Na het ontbijt konden we ons klaarmaken om te vertrekken voor onze wandeling van de dag. Om 10u vertrokken we en volgden wat fietsknooppunten bij gebrek aan wandelknooppunten: 27 – 77 – 67 – 96 – 23 – 22 – 27. Zo kwamen we na een tiental Km terug aan de cp, het was 12u30. We genoten een tijdje van het aperitief met een hapje terwijl Phil Sint-Jacobsdieren in een roomsaus met prei en pasta klaarmaakte. Na ons middagmaal nam deze keer Phil ook de vaat voor zijn rekening. We deden het nog een paar uur rustig aan en vertrokken om 17u huiswaarts. We vertrokken vroeger dan normaal omdat Fie’s kapsel nog bijgewerkt moest worden en daar wel een uurtje werk aan is.
Kilometerstand 77.336Km., Trip 81,7Km., Verbruik 10,8L., Reistijd 1u15.

Foto's


 

© Phil en Fie 17/12/2020