BELGIË 2020

Ieper Antwerpen Langemark-Poelkapelle Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle
Ieper Ieper Ieper Ieper Verlof Koksijde Ieper
De Haan Ieper Ieper Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Nieuwpoort Langemark-Poelkapelle        
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  04 – 05 januari

In de eerste weken van het nieuwe jaar trekken we graag eens naar Ieper. Deze keer hadden we als doel nog voor beiden een nieuw paar schoenen kopen. Bij een vorig bezoek hadden we er ook gekocht en waren er heel tevreden over, daarom deze beslissing. We kregen plaats 1 toegewezen op de camperplaats en waren er blij mee.

Zaterdag 4 januari: Na een drukke voormiddag voor Fie thuis en Phil in het kapsalon vertrokken we vanuit Mobil II zijn standplaats om 12u35. Net een half uur later reden we de straat van de camping in en zagen de slagboom omhoog staan. We reden dan maar binnen en stelden ons op plaats 1. Fie ging eerst eens poolshoogte nemen in plaatsje waar de boekingsautomaat staat. Deze werkte niet dus stonden we er terug gratis. Dit kwam ook Paul, een aanwezige camperaar, ons melden. Na een korte broodmaaltijd vertrokken we richting centrum. We besloten via de Rijselpoort te gaan, het was reeds een tijdje geleden, dat we deze weg nog volgden. Tegen de markt kwamen we aan de schoenwinkel waar we moesten zijn “House of Feet by De Prętre” Fie kocht er een model uit de komende collectie, Phil een paar wandelschoenen van Meindl. Beiden tevreden verlieten we de winkel en vervolgden onze wandeling richting Carrefour, waar we de nodige inkopen voor het weekend gingen doen. Eens op de markt zagen we, dat de ijspiste er nog stond en er mensen bezig waren met de de voorbereidingen voor de nieuwjaarsreceptie aangeboden door de stad Ieper. Wij wandelden door tot aan Ypra Inn, waar we ons een goeie pint bestelden, Fie een Le Fort tripel en Phil een La Trappe tripel. Nadat onze dorst was gelest, trokken we naar de camperplaats en losten onze aankopen. Toen pas viel het ons te binnen, dat we vergeten waren om eens naar de kringloopwinkel te gaan, zo vertrokken we terug, maar kwamen aan een gesloten deur. We gingen dan maar eens naar de Aldi aan de andere kant van de straat en kochten er een paar hapjes. Het was bijna 17u toen we terug in onze Mobil II waren en begonnen aan het aperitief. Na een tijdje begon Fie aan het avondeten, kip met gekruide gebakken aardappelen en fijn gesneden witloof. De vaat deden we samen en vulden de rest van de avond met tv kijken. We waren beiden moe en gingen omstreeks 22u slapen.
Zondag 5 januari: Het was reeds 8u45 toen Phil wakker werd en zette direct koffie, Fie volgde snel. Zo vertrokken we reeds om 9u richting Spar-winkel op zoek naar onze ontbijt koeken. We gingen eerst op zoek naar ons vlees voor de middag en kochten er blinde vinken en onze ontbijtkoeken die we direct gingen opsmullen in Mobil II. Na een uurtje vertrokken we richting centrum om eens naar de receptie te kijken. Voor Ieper was het terug een succes, maar wij wandelden gewoon door en gingen tegen 11u30 terug binnen bij Ypra Inn, waar we ons een picon bestelden. De jongeman die ons bestelde ondervond na een tijdje, dat we ook graag eens een babbel slaan. Hij bleef dan maar rond ons draaien tot we vertrokken. Op die manier was het alweer 13u30 en begon Fie aan ons middagmaal. De blinde vinken met aardappelen en witloof smaakten voortreffelijk. Het was heel de tijd cyclocross, zo kreeg Phil vrijstelling van de vaat
J. Omstreeks 16u30 begonnen we “opt gemak” alles op zijn vaste plaats te steken, ging Fie nog het toilet ledigen, ruimde Phil de strookkabel op en reed onze Mobil II van de keggen en stopte ze in de garage. Zo was het 17u20 toen we Camping Jeugdstadion afreden. Alles verliep vlot, maar nu reden we er bijna 40min. over. We reden onze Mobil II naar zijn vaste stek en haalden het nodige er uit, zodat de koelkast voor een paar weken kon rusten.
Kilometerstand 75.728Km., Trip 73,2Km., Verbruik 11,7L., Reistijd 1u07.

Foto’s


 

© Phil en Fie 17/12/2020