BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 05 – 07 juli

Onze eerste uitstap met de Phil & Fie Mobil II, we waren wel al een keer tot in Jabbeke gereden nadat we onze Carado waren gaan afhalen. Het was 30 juni, moederke was jarig, we gingen ze een gelukkige wensen, maar waren blijkbaar verwacht voor een overvloedige BBQ samen met hun buren. Op 6 juli was de reünie van de Staf en Diensten Cie ’77 – ’78 waar Phil de bezieler van was. Nadat alle voorbereidingen waren gedaan waren de plannen om met een viertal mede miliciens die ook een camper hadden af te spreken op de camperplaats van Dendermonde. Phil had er geen rekening mee gehouden dat er juist dit weekend Marktrock was, maar ook de Belgische rode duivels de kwartfinale op het WK speelden. De plannen veranderden, wij waren nog de enigen  die met de camper naar de reünie trokken, we hoefden nog enkel een plaats onderweg te vinden om onze eerste overnachting in de nieuwe Phil & Fie Mobil te kunnen doorbrengen. Fie zocht en vond in Zwalm de Canteclaer en boekte online een plaatsje.

Zaterdag 05 juli: Na onze gewone bezigheden op zaterdagvoormiddag konden we iets na 13u vertrekken van thuis richting Zwalm. Ongeveer 41Km te rijden, een korte rit om een beetje te wennen aan de Fiat, wat redelijk goed lukte. In Gavere kochten we nog een bruin broodje, we moesten nog eten voor de middag. Omstreeks 13u50 kwamen we aan de receptie van de camping, die was maar open om 14u, maar een gedienstige kwam ons helpen en deed de slagboom open en kon ons reeds onze plaats aanwijzen. Fie ging ondertussen toch bij de uitbaters betalen, €16 voor één nacht, het kan veel slechter. Een kleine familiecamping waar veel activiteiten zijn, we konden de match België – Argentinië gaan bekijken op groot scherm en er was een dans en zangavond. Vlak zetten was niet nodig, dus enkel stroom aansluiten. De schotel testen of die ook goed werkte, die kon vlot astra1 vinden. We aten een boterham met de meegebrachte charcuterie en vertrokken dan eens naar het centrum van Zwalm. Op het amper verzorgde kerkhof zagen we wel enkele mooi verzorgde zerken van oud-strijders, er was zelfs een persoon bezig met alle opschriften opnieuw in de verf te zetten, dit gaf een mooi verzorgde indruk. Terug op de camping dronken we iets op het terras van het restaurant, Fie een  Adriaan Brouwer en Phil een Kwaremont. Terug in de Mh waren we nog op tijd om het einde van de eerste rit van de Tour de France te zien. Direct daarna keken we naar de voetbalmatch van de rode duivels. Ze verloren 0 – 1, gedaan het WK voor ons elftal.  Tijdens de laatste speelhelft was Fie bezig geweest met onze spaghetti, waar we met volle teugen van genoten. We kregen tijdens de vooravond nog enkele fikse buien over onze Mh, die was dus ook gedoopt. Samen nog de vaat en verder genieten van onze nieuwe vakantiewoning. Fie ging slapen nadat de Nederlanders hun match waren begonnen tegen Costa Rica, Phil typte nog wat aan deze tekst , maar ging toch ook onder de wol tegen 23u30.
Zondag 06 juli: Zoals we dachten een rustige camping en gelukkig hadden we geen last van de festiviteiten die aan de gang waren.
Phil was wakker iets voor 7u en zorgde voor de eerste maal in deze Mh voor koffie, de smaak bleef dezelfde als in de vorige Mh. Ons ontbijt had Fie gisteren van bij de bakker mee gebracht, ontbijtkoeken. De kleine vaat deden we samen. Phil ging op zoek naar het sanitair blok en vond het tenslotte juist naast de receptie, maar zat wel iets weggestoken. We moesten vertrekken om 9u45 om op tijd aan te komen bij de Boterhoek. Onderweg liet Julien Bervoets weten dat hij er niet kon raken, hij zat nog in het buitenland. Stipt om 9u30 reden we de parking op en zagen juist Luc ook parkeren. We hadden nog enkel twee vlaggen uit te hangen en de uitbaters te melden van de twee personen minder en ook vragen of we een tweede glaasje cava konden krijgen voor een kleine meerprijs. Kort daarop kwam Karl aan, zo was het team kompleet. Stilletjes begonnen de mannen toe te komen en werden er al volop herinneringen opgehaald. Phil amuseerde zich reeds van het eerste moment. Tegen 12u30 werden we gevraagd om aan tafel te gaan, zoals we reeds wisten kregen we een voortreffelijke BBQ en zagen dat iedereen dit wist te appreciëren. Phil moest teveel tegen iedereen eens gaan praten en vergat bijna van te eten. Na de BBQ kreeg iedereen nog een hoorntje met vanille-ijs en kwamen plots Hugo en Alphonsine op bezoek, Hugo vertegenwoordigt de dienstplichtigen bij de vereniging van het 5de linie, een leuke verrassing.

Karl stak een mooie speech af en dankte Phil voor zijn inzet om de volledige lichting ’77 – ’78 van de Staf & Diensten compagnie uit te zoeken om tenslotte deze reünie in te richten. Nadien kwamen we allen buiten om een groepsfoto te nemen. Eerst de mannen alleen, dan nog eentje met iedereen. Een mooie bende volk, en zoals iedereen wist te vertellen, de afwezigen hebben ongelijk. Kort daarop kregen we een felle bui over het hoofd, dit was een sein voor enkelen om te vertrekken. De meesten bleven nog een paar uur napalaveren en wij samen met Danny Van den Heuvel en zijn Greet bleven tot de laatste en aten tenslotte nog een varkenshammetje met frieten en als afsluiter dronken Danny en Phil nog een koffie met een lekkere Calvados. Dan was voor ons ook het moment aangebroken om te gaan slapen. We parkeerden nog de Mobil II vooraan op de parking en op de keggen. Het was toen ongeveer 23u30, meer dan tijd om onder het dons te kruipen. Slaapwel.
Maandag 07 juli: Met een plaspauze omstreeks 03u15 sliepen we door tot iets na 08u. Phil zette de koffie. De hele morgen ging het over de reünie, iedereen had zich blijkbaar geamuseerd en beloofde de volgende keer terug te komen, wanneer moeten we nog uitzoeken. Na een kort ontbijt en wat aan deze tekst typen, maakten we ons klaar om naar Boekhoute te rijden, een klein uurtje verder. Nadat we daar het nodige hadden gedaan, zijn we samen mosselen gaan eten in de Philippine  in restaurant
De Zwaan. Dirk moest vlug terug in de bank zijn, tegen 13u05 vertrokken we dus ook vanuit Boekhoute naar Jabbeke. Moederke had wat vragen in verband met haar computer, we gingen die oplossen. Nadat deze waren opgelost en dat we genoten hadden van een lekkere kop koffie, reden we terug naar huis. Phil moest nog een vriend zijn haar gaan knippen. Eerst met de Mobil II naar huis en alles uitladen wat er niet direct meer in hoorde te zitten. Daarna nog met de gewone wagen naar Veyske om zijn haar gaan knippen. Mobil II staat klaar voor volgende uitstap, naar waar? Dat zien we dan wel weer. Bij vertrek 137Km, terug thuis was de kilometerstand 394Km

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016