BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 12 – 13 april

We besloten op de laatste knip om nog eens naar De Panne te trekken om eens een paar deftige wandelingen te maken, we bespraken een plaatsje op dezelfde camping van vorig bezoek aan De Panne “Ter Hoeve”. “Geen enkel probleem” kregen we als antwoord.

Zaterdag 12 april: Fie ons huisje kuisen en Phil in het kapsalon, maar toch konden we reeds de Mh starten om 12u40 richting De Panne, wat eigenlijk Adinkerke was. Bijna geen verkeer, zo reden we een klein uurtje nadien de parking op. Fie kon direct de receptie binnen, we mochten oprijden en een plaats kiezen, we namen de plaats naast deze van ons vorig bezoek, 023. Vlak zetten was terug niet nodig, enkel de cabine verduisteren en we waren klaar voor een paar rustige dagen. We deden wat lichtere kledij aan om wat comfortabeler te kunnen wandelen. Bij het buiten gaan bestelde Fie nog twee pistolets voor ’s morgens. We deden het met enkele knooppunten om zo in het centrum van De Panne uit te komen. Nadat we de winkelstraat en de helft van de dijk hadden afgewandeld, keerden we op onze stappen terug met nog een stop op het terras van ’t zeiltje waar Fie een cappuccino en Phil een Duvel dronk. Na nog wat inkopen bij Delhaize hadden we alles voor ons avondeten. Op de camping nog een aperitief, jammer genoeg konden we dit niet buiten doen door de frisse wind. Fie bakte omstreeks 18u45 ons biefstuk, na het eten deden we samen de vaat. Nog wat naar tv kijken, maar tegen 21u30 waren we alle twee moe van de kilometers wandelen en gingen we slapen.
Zondag 13 april: Phil was wakker tegen 7u15, wat toch meer dan zijn gewone slaapuren waren. Als de koffie klaar was, stapte Fie van onder de dons, kleedde zich aan en ging de bestelde pistolets halen en ze smaakten. Tegen 9u30 vertrokken we richting Franse grens. We volgden het knooppuntennetwerk, een stukje verharde weg en wat duinen. In een stuk natuurreservaat kwam Phil nog enkele familieleden tegen. We wandelden van knooppunt 1 naar 2 langs de branding en dan terug een stuk langs het grenswandelpad, tot we aan de de Palais de Picon kwamen, waar we ons trakteerden op een cola light en een picon maison. Van daaruit gingen we richting “drie vijvers” en zo van knooppunt 11 naar 12 waar we terug aan Delhaize kwamen. Daar deden we nog de nodige inkopen om te kunnen genieten van een BBQ en het stralende weer. Als we nakeken hoeveel afstand we in de benen hadden kwamen we aan 14Km, het was normaal dat we het aan onze voeten voelden. We deden vlug andere kleren aan en lesten onze dorst na onze ferme inspanning. Fie kookte de nodige pasta, terwijl Phil het windscherm uitzette en het vlees begon te bakken. Na ons laat middagmaal namen we een siësta, Fie dommelde wat in, terwijl Phil naar de tv luisterde naar Parijs – Roubaix. Phil keek wel de laatste 20Km naar de beelden op Tv. Terpstra won die met een solo van 5Km. Na de aankomst deden we samen de vaat. Na de vaat ging Fie nog eens de Camping verkennen, terwijl Phil aan deze tekst werkte. De zon bleef lang warmte geven, we konden er enkel van genieten. Rond 18u30. begonnen we met ons klaar te maken voor vertrek, enkel nog grijs water lozen en toilet uitspoelen en op weg. We waren nog maar aan het eerste ronde punt en we stonden vast. Nooit aan gedacht dat Plopsaland sluit om 19u. Eens dit voorbij, verliep alles vlot en waren we iets na 20u thuis, vlug alles uithalen om nog eens onze overbuur proficiat te gaan wensen met zijn 74ste verjaardag, waar we dan nog een glaasje dronken.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016