BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 26 – 27 juli

We wilden nog eens gaan wandelen naar Sluis, Phil belde tijdens de week eens naar camping Hoeke en kon een plaatsje vastzetten.

Zaterdag 26 juli: Phil werkte zijn laatste dag, Fie maakte dat ons huisje terug netjes was , maar zorgde ook dat onze Mobil II klaar stond voor het weekend. We vertrokken tegen 12u45 voor een uurtje rijden, onderweg niet overdreven veel verkeer, enkel wat drukker rond Brugge. We reden de camping op rond 13u50, Fie ging ons in het onthaal gaan aanmelden, maar kwam terug met minder goed nieuws. Blijkbaar hadden ze dubbel geboekt, maar de andere mensen hadden er niks op tegen om de plaats voor 1 dag te delen, we moesten niks extra betalen omdat we tot zondagavond gingen blijven. Toen we ons op de plaats installeerden, waren ze daar niet. We stelden ons vlak, sloten de stroom en genoten van het mooie weer, meer hadden we niet te doen. Toen het te fris werd, staken we onze stoelen terug in de garage. Fie maakte onze spaghetti klaar, net toen we begonnen te eten, kwamen onze buren er aan. Ze waren niet veel van zegs, wij konden er tenslotte ook niks aan doen. De vaat deden we samen, toen alles opgeruimd was, ging Fie kort nadien slapen. Phil bleef op tot na Vive Le Vélo en ging dan ook maar slapen.
Zondag 27 juli: Wat een rustige camping, geen regen op ons dak zoals alle weermannen en weervrouwen ons beloofd hadden, wij gelukkig en uitgeslapen. Phil was wel vroeg wakker, vroeg onder de veren is vroeg uitgeslapen ook. Koffie zetten, maar nu zonder fluitketel, we hadden een elektrische waterkoker gekocht op lage wattage dit om wat gas te sparen als we toch aan de stroom lagen. In 10min. hadden we 1.2L kokend water. Net gepast om een thermos koffie te zetten. Twee plaatsen verder vertrokken de Spanjaarden, wij mochten ons naar daar verplaatsen, die klus was snel geklaard. Tafel en zetels buiten, we konden genieten van het mooie weer dat iedere minuut nog verbeterde. Phil ging kijken tot aan de vaart om te zien of er vissers zaten, net buiten de camping was er een persoon van Kessel bezig, maar ze beten blijkbaar niet goed, eentje zag Phil toch bijten. Ondertussen werd hij zelf gebeten of beter gezegd gestoken door een insect die hem een zestal keer wist te vinden. De steken zwollen direct op, dus naar de Mobil om wat zalf aan te smeren. Net dan kwamen Sofie, Karel, Nicolas en Margot er aan, Phil is dooppeter van Sofie. We dronken een glaasje Vonkelwijn voor we naar Sluis vertrokken om wat te eten, ondertussen wist de zon ons reeds goed te bakken. Het was druk in het grensstadje, we moesten goed uitkijken om een plaatsje te vinden. We hadden geluk aan het eetcafé “De Smoefelaar”, drie aten er mosselen, eentje kabeljauw met prei en de kinderen een spaghetti en een frikadel menu, dit alles met het nodige vocht. Na nog een beetje slenteren door de straten, namen we nog eens plaats op een terras om een fris ijsje te eten, met het warme weer was dit een goeie keuze. Na deze vertrokken we terug naar de camping waar we nog wat na genoten van de mooie namiddag met een kop koffie. Omstreeks 17u30u vertrokken onze bezoekers naar huis. Ons restte nog de vaat, alles terug in de garage en vastzetten en de stroom afsluiten, en wij ook op weg. Wat moet een mens meer hebben op een kort weekend, mooi weer en gezellig bezoek. Het was drukker op de terugweg dan de dag voordien, maar zonder snelwegen waren we ook rond 19u15 thuis, nog het een en ander uithalen en de rest was voor morgen. Bij het vertrek stond er 887Km op de teller, bij thuiskomst 1025Km.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016