BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 31 mei – 01 juni

Drie maal wandelden we reeds de omloop Kluisbergen, dit jaar de vierde maal 12 Km in de Vlaamse Ardennen.  Voor de eerste maal konden we een plaatsje vastleggen op de camping “Panorama”. Op die manier waren we op ons gemak voor en na de start, we waren ter plaatse. Phil zijn nicht en haar vriend wonen aan de voet van de Kluisberg, we regelden om op zaterdag avond samen iets te gaan eten.

Zaterdag 31 mei: Na de nodige voorbereidingen en een vlugge hap thuis vertrokken we om 13 en reden de 30Km naar de kluisberg. De uitbaatster was niet aanwezig, maar na een kort bezoek aan het café en een telefoontje was ze er vlug. Ondertussen was de “kleinen” aangekomen die reeds 25Km had gewandeld. We werden onze plaats toegewezen en gingen dan samen met Franky een pint drinken op het terras van de kantine. Na zijn vertrek zetten we de Mh vlak en genoten van het mooie uitgestrekte uitzicht dat we hadden. Om 16u kwamen onze gasten er aan en dronken nog een koffie en / of een aperitiefje. Ze gingen liefst naar de frituur in Anzegem eten, we spraken ze niet tegen. Wij aten er ribbetjes met frieten, Kathleen vol au vent, Denis een halve kip. Dit is toch geen frituur meer maar een degelijke snack bar. Terug op de camping dronken we nog iets , toen het te fris werd gingen onze gasten naar huis, wij ruimden wat op, verduisterden de cabine en genoten nog wat van tv, Phil typte wat aan deze tekst. Tegen 23u ging Fie slapen, Phil ging haar een klein uurtje later achterna.
Zondag 01 juni: Phil was nog maar eens vroeg wakker, het was amper 6u30, maar kon de slaap niet meer vatten. Kop koffie zetten en wat tv kijken, Fie was een uurtje later ook wakker. We hadden om 10u afgesproken met Kathleen en Denis om daar de pendelbus te nemen naar de start van onze 12Km. We vertrokken iets vroeger, Fie wilde nog eens gaan kijken naar het leegstaand huis waar we nu al 4 jaar niks weten aan veranderen, terwijl het kruid en bomen al maar hoger en dikker worden in en rond het huis. Niemand waar we het aan vragen weet hoe dit komt. Iets voor tien kwamen we aan het afgesproken rond punt, onze mede wandelaars stonden ons al op te wachten, na een korte wachttijd was de volle bus er ook, we konden er nog net bij. Na het aanmelden aan de startplaats konden we op weg. Het weer viel mee en alles verliep vlot, een stop voor een ice tea, een boterham met ei en spek, een peperkoek, een pintje of watertje, een Kwaremont en korting op een broodje met worst. De laatste loodjes wogen het zwaarst, of was het de Kwaremont? Moeilijk gaan op één (Kwaremont) been. Eens terug in de sporthall kochten we ons bonnetjes en dronken we er nog een paar, dat voelde al een stuk beter. Van een stand waar massage en verzorgingsproducten stonden kregen we nog enkele flesjes ontsmettingszeep, onze dag kon niet meer stuk :-D. Omstreeks 15u30 gingen we terug naar de camping waar we nog een tijdje genoten van het mooie weer. Toen Kathleen en Denis vertrokken waren, begonnen we alles klaar te zetten voor vertrek. Phil begon ondertussen wel een babbel te slaan met onze buren, het bleek dat Phil vroeger veel snooker gespeeld had tegen hun zoon, zo zie je maar, de wereld is klein. Op weg naar huis verliep alles terug vlot en hadden we ook een parkeerplaats voor ons huisje. We hadden niet veel mee gedaan, dus moest er niet veel uit, vlug klaar en we konden de volgende plannen beginnen maken.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016