BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 25 - 26 januari

Na een dik jaar zoeken en bellen naar oude legermakkers om ooit een reünie te houden, was het eindelijk zover dat we de eerste besprekingen konden doen over locatie, kostprijs en met een beetje geluk het menu ook nog. Eerst was het de bedoeling bij gebrek aan meer van met Luc alleen alles te regelen, maar gelukkig hadden we meer kandidaten. Eddy, Patrick en Karl waren ook graag van de partij geweest. Jammer genoeg moest Karl afhaken door de keuze van de datum. Luc moest gaan scabbelen in Dendermonde en Patrick woont er, we spraken af in de stad van de vier heemskinderen. In de loop van de week belde Patrick zijn vader Phil op om te zeggen dat we om 11u verwacht werden op de receptie van de CD & V, zo konden we daar genieten van een gratis aperitief ;-). We vertrokken reeds op zaterdag, zo waren we op ons gemak de zondagmorgen en konden we Dendermonde nog eens gaan verkennen.

Zaterdag 25 januari: De zaterdagvoormiddag verliep gewoon, eens thuis nog een korte hap en we konden vertrekken. Nog eerst LPG en Diesel tanken, binnen een klein uurtje stonden we op de cp in Dendermonde. Volgens de berichten op Campersite staan er altijd “zigeuners” of zo, er staan wel enkele vaste chalets die bewoond zijn, maar door mensen die blijkbaar wel toelating hebben. De weergoden waren ons goedgezind, het bleef droog. We vertrokken snel op wandeling en gingen eerst eens kijken naar de plaats waar de receptie zou plaatsvinden, het H. Maagdcollege in de Kerkstraat. Via de straat met enorm veel scholen kwamen we aan de oude Dender uit, een mooi groen stukje natuur op de rand van de stad. We gingen op zoek naar het cityhotel waar we bij de reünie misschien enkele konden laten overnachten. Daar zagen we ook de gevangenis van Dendermonde. Na een wandeling van 1u30 besloten we ons te trakteren op een glas, we gingen café “Belfort” binnen op de markt en dronken er een karmeliet, Phil zelfs twee. Eens in de Mh bereidde Fie ons avondmaal, spaghetti. Phil nam achteraf de vaat voor zijn rekening. De rest van de avond was rustig aan terwijl we wat tv keken en luisterden naar de enorme buien gepaard met ferme windstoten die de Mh heen en weer deden waggelen. Om 22u20 gingen we slapen.
Zondag 26 januari: Nog een paar buien tijdens de nacht, maar wel een rustige cp. Wakker om 7u50, koffie zetten en eten. Terwijl we wachtten op het moment dat we moesten vertrekken, typte Phil wat aan deze tekst en keken we wat tv. Na 10u maakten we ons klaar en vertrokken om kwart voor elf naar de receptie. Op de afgesproken plaats raakten we niet binnen en  vroegen aan voorbijgangers of ze ons konden helpen en ja, ze moesten er ook heen. Bij het binnenkomen kregen we twee drankbonnetjes. Jozef en Patrick zaten op het verste punt in de zaal, ze waren al een tripel Karmeliet aan het drinken, wij dus ook. Kort daarop kwam Eddy er aan en iets voor de middag Luc en Karin. We moesten wel eerst enkele speechen aanhoren die al bij al nog meevielen qua lengte. Na nog een drankje en wat hapjes gingen we naar Het Vaderland, het restaurant waar we de eerste reünie zouden proberen te organiseren. We namen er gewoon een hoofdgerecht, Fie en Phil vroegen er een côte a los. Na nog een koffie spraken we enkele dingen af met de dame van het huis en gingen eens kijken naar de zaal. Dit alles zag er redelijk goed uit, hopelijk komt er iets positiefs uit de bus, binnen enkele dagen zou ze enkele voorstellen door mailen. Jozef en Patrick nodigden ons uit voor een glaasje cava wat we dan ook graag deden. We hoorden allerlei wilde verhalen en hebben ook nog wat afgelachen. Rond 17u vertrokken we dan terug naar de Mh waar we door de regen kletsnat toekwamen. Nadat we een beetje opgedroogd waren reden we huiswaarts. Tegen 19u parkeerden we onze vakantiewoning voor ons huisje en konden al onze volgende plannen maken.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016