BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 22 – 23 februari

Phil dacht dat ze hem niet zouden missen op het clubkampioenschap van KSV Deerlijk Gaverzicht. Zo regelden we om eens naar Ieper te gaan en nog eens te gaan genieten van de last post. Walter, de voorzitter besliste daar anders over en belde Phil dat hij graag foto’s had gehad van tijdens het clubkampioenschap om op de affiches te zetten. De plannen werden aangepast, we besloten de zondagvoormiddag naar huis te rijden in plaats van de maandagmorgen. Eerst nog vlug een plaatsje bespreken op de camping, via de site boeken en na 30 minuten kregen we plaats C2 toegewezen.

Zaterdag 22 februari: We deden onze gewone werken, aten nog vlug een boterham en vetrokken richting Ieper. Alles verliep vlot, we moesten nog enkel tanken en deden dat net voor we aan de camping kwamen. Toen we deze naderden, kwamen we een camper tegen die teken deed dat alles volzet was, we stopten en deden het raam naar beneden en deelden mee dat wij geboekt hadden. Aan de slagboom hing Fie binnen om onze badge uit de automaat te halen en we konden binnen. Er kwam nog een andere camperaar kijken of er nog iets vrij was, maar we moesten hem ontgoochelen, alles was bezet. We stelden ons vlak, sloten de stroom aan en we konden gaan wandelen. Dwars door het centrum tot we aan een omwalling kwamen, die we bij onze vorige bezoeken nog niet hadden gezien, maar we wisten toch ons café te vinden “ ’t Klein Rijsel”, waar we onze Karmeliet konden gaan drinken.

Net achter dat we onze tweede besteld hadden, kwam er een grote groep binnen die met een gids op weg was. Gelukkig zaten we in een hoek en hadden geen last van de plotse drukte. Na nog een korte wandeling waren we terug op de camping waar ondertussen alle plaatsen waren ingenomen. We dronken nog een glaasje Vonkelwijn met een hapje, ondertussen zorgde Fie voor ons avondmaal, spaghetti. Omstreeks 19u vertrokken we naar de Last Post, het beloofde een drukke bedoening te worden, als we er aan kwamen waren alle vier de hoeken reeds bezet. Er was een Engelse band die voor de nodige muzikale steun zorgde. Amper twee kleine groepen legden een kroontje neer, maar de band maakte alles goed. Terug aan de Mh deden we vlug onze pyjama’s aan en genoten van een rustige avond. Tegen 22u15 was het stil in de Phil & Fie mobiel.
Zondag 23 februari: In Ieper is het altijd rustig, zo hebben we het graag. Phil was uit de alkoof om 7u30 en zette de koffie, als deze klaar was volgde Fie en bakte onze spiegeleieren. We deden samen de vaat en terwijl Fie de rest wat opruimde, typte Phil wat aan deze tekst. We moesten maar tegen 11u weg van de cp, dus hadden we nog een tweetal uur om het rustig aan te doen, wat we dan ook deden. Omstreeks 10u15 waren we klaar en moesten we jammer genoeg weg, dat verdomde clubkampioenschap… Voor de deur thuis hadden we plaats genoeg om te parkeren, nog alles eruit dat er niet moest inblijven en we konden plannen beginnen maken voor een volgende uitstap.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016