BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 23 – 24 augustus

Phil had enkele bidprentjes van gesneuvelden aan de yser van het 5de Linieregiment, één er van zou op het militair kerkhof van De Panne begraven liggen. Om nog eens op zoek te gaan, boekten we terug op camping Ter Hoeve voor één nachtje.

Zaterdag 23 augustus: We hadden beiden een drukke voormiddag, maar konden na een klein middagmaal toch vertrekken om 13u05. We reden een goed uur en kwamen er dan ook tegen 14u10 aan. De uitbater liet ons binnen, we hadden een vrije keuze waar te staan.  We hadden geluk, het zonnetje was van de partij. We besloten om op de camping te blijven en te genieten. Dit lukte ons tot 18u30, toen begon het wat te druppelen. Door de luifel uit te draaien konden we nog wat buiten blijven, maar dit bleef niet lang duren, door de wind sloeg de regen tot halverwege onder de luifel. We gingen tenslotte dan maar binnen, het was ondertussen ook etenstijd. Fie kookte onze spaghetti, we deden achteraf samen de vaat. Het werd ook fris in Mobil II, het was het moment om de nieuwe ringverwarming eens uit te testen. Perfect, in een mum van tijd was ons vakantiehuisje opgewarmd. De regen werd als maar heftiger, wat bliksems en donderslagen, maar ook hagel kregen we op ons dak. Als het na 21u wat kalmer werd, was Fie al snel in dromenland, Phil hield het ook maar een uurtje meer uit.
Zondag 24 augustus: Een zalige kalme nacht, zonder regen, het was wel frisjes. Phil was wakker om 7u en wakkerde vlug de verwarming terug aan, vroeg voor deze tijd van het jaar. Fie volgde een uurtje later en ging de bestelde pistolets halen. Na ons ontbijt gingen we naar het kerkhof, maar kwamen van een kale reis terug, geen Pape (zo noemde de gesneuvelde) te vinden. Vervolgens deden we onze boodschappen in de Delhaize, we kochten er ons vlees voor op de BBQ en wat groenten. Het was een zalig weertje, van wisselvallig weer gesproken.  We dronken een aperitiefje buiten, ondertussen werd alles klaargezet voor het middagmaal. Enkele rolbrochette ’s, ribbetjes en gemarineerd varkensvlees, dit met provinciaalse aardappeltjes en sla, veel teveel, maar lekker. Terug nog de vaat samen en wat palaveren tegen de Roeselaarse buren, geen jonge, maar heel toffe mensen. Toen die droog was, rolde Phil de luifel binnen, en we genoten nog wat van de reeds nu en dan gesluierde zon. Nadat we alles hadden opgeruimd en vast gezet, reden we de camping buiten iets na 18u. De GPS werd ingesteld zonder snelwegen, zo kwamen we in een korte file net voor Diksmuide, maar de reis verliep toch redelijk vlot. Tegen 19u30 konden we Mobil II parkeren. Op naar volgende…

4151Km op de teller

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016