BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 08 – 09 maart

We hadden nog een vrij weekend tussen twee koersen, ze beloofden heel mooi weer, dus besloten we van eens naar de kust te gaan. Terwijl we overlegden waar naar toe, spraken we van De Panne  en  Nieuwpoort of van Nieuw poort en De Panne. Fie sprong naar haar computer en boekte bij camping “Ter Hoeve” terwijl Phil dacht dat ze in Nieuwpoort had geboekt…

Zaterdag 08 maart: In de voormiddag was het voor beiden het gewone van iedere week. Phil had mooi op tijd gedaan, vlug naar huis zodat we snel op weg waren. Nog andere kledij aan, de sleutel in het contact en de weg op. We moesten nog eerst LPG gaan bijtanken, we reden daardoor via de ring, waar net waar we moesten afslaan, iedereen er af moest. We dachten dat het voor de tweede rit van de driedaagse van West Vlaanderen was, maar we hoorden achteraf dat er een dodelijk ongeval langs de ring was gebeurd. Na het tanken reden we dan via Ooigem en Meulebeke tot aan de camping in Nieuwpoort, alles bleek daar gesloten, toen begonnen we te twijfelen. Het misverstand kwam uit, we moesten in De Panne zijn, 20km verder. Omstreeks 14u25 reden we de parking op en Fie ging naar de receptie, betaalde €12 en we konden een plaats kiezen. De uitbater wees ons er wel op dat alles nog nat lag en we moesten oppassen dat we ons niet vast reden. Vlak zetten was niet nodig, vlug onze tafel en zetels buiten en genoten we van de zon en van een pintje. Er was een koers in Italië met aankomst in Siena, de Strada Bianche, na de aankomst vertrokken we op wandeling tot we aan een Belgisch oorlogskerkhof kwamen, we zochten daar naar mannen van het 5e Linieregiment en vonden er velen. Daarna nog een wandeling in en rond het oud militair domein om dan tegen aperitieftime terug aan de Mh te komen.

Tegen 19u bereidde Fie onze spaghetti en deden we samen de vaat. De rest was wat tv kijken en deze tekst typen. We gingen slapen rond 22u45. Slaapwel.
Zondag 09 maart: Een heel rustige nacht, meer hadden we niet nodig. Phil was koffie aan het zetten tegen 7u15, Fie was ook wakker en keek wat naar de spelende konijnen op het grasveld en genoot van de rode gloed van de zonsopgang. Eens beneden begon ze direct aan ons ontbijt, pannenkoeken. We moesten nog boodschappen doen, met het prachtige weer hadden we de eerste BBQ van het jaar gepland. De winkel een kleine km verder was open om 10u, maar we beslisten van een goeie wandeling te doen, zodat we omstreeks 12u aan de Delhaize waren, zo hadden we dan nog tijd om een aperitiefje te drinken terwijl het vlees op de rooster lag. We hadden in een kampeerboek juist ontdekt dat er een app bestaat met wandelknooppunten. Phil wilde die nog eerst eens bekijken, inderdaad een aanbevolen toepassing om een wandeling te plannen. We vertrokken met een kleine 4Km op het programma, deze bijna allemaal door het Calemeynbos tot in De Panne om dan met een omweg terug aan Moeder Lambic uit te komen, aan de winkel dus. We waren nog geen 500m ver of moederke telefoneerde naar Fie en we veranderden ons programma. We kregen mee-eters op bezoek, moederke en Werner gingen tegen de middag afkomen, maar ze moesten wel voor het aperitief zorgen ;-). We hadden nog tijd om toch een uurtje te wandelen en vertrokken net langs het kerkhof het bos binnen. Na een tijdje kwamen we aan een poortje waar we door gingen en zo kwamen we op een afgebakend natuurgebied kwamen waar normaal dieren grazen. We waren op onze hoede, maar kwamen er geen tegen. We wisten wel op een zeker moment niet meer waar we zaten, maar liepen intuďtief toch de juiste richting op en kwamen uit aan… Moeder Lambic. In de winkel kochten we wijn, groenten, vlees en kleine aardappeltjes om te bakken. Zwaar geladen gingen we terug naar de camping waar Fie alles begon klaar te zetten tegen dat ons volk er aan kwam. Phil liet ondertussen de luifel naar beneden en installeerde ook een zijkant zodat we uit de wind konden zitten. Na een paar glaasjes Bernard Massard en enkele hapjes van op de grill genoten we van de rest van ons aangekocht vlees. Het smaakte iedereen blijkbaar, er waren enkel nog een paar kalfsworsten over. De vaat namen Fie en moederke voor hun rekening terwijl de mannen wat van hun siësta genoten. Nadat ze ook een korte rustpauze namen, gingen ze terug naar de winkel, een dessert halen, ondertussen zette Phil de koffie. Omstreeks 17u 30 vertrokken onze gasten huiswaarts, wij namen het nog een uurtje op ons gemak en begonnen dan aan de opkuis. De luifel terug inrollen de zijwand wegstoppen, tafel en stoelen binnen en binnen nog alles vastzetten, klaar voor vertrek, maar nog eerst ons grijs water lozen. De GPS was ingesteld zonder snelwegen. De eerst km verliepen vlot tot in Veurne, dan was er file tot over Diksmuide.

We reden een kleine twee uur over de 71Km, maar we haalden het, dat was het belangrijkste. Eens onze Mh op zijn plaats stond, hadden we enkel nog het één en ander uit te halen en reeds een paar dingen klaar te leggen die we normaal tijdens de wintermaanden niet nodig hebben, maar nu wel hadden gemist. Laat de zomer en onze volgende uitstap maar komen

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016