BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 13 – 15 december

Nog een vrij weekend, we smeedden plannen om nog eens naar “Stad” te gaan en een paar legermakkers van Phil te gaan opzoeken. Eerst dachten we om een naar Camping De Molen te gaan, maar toch werd het terug Vogelzang.

Zaterdag 13 december: Fie haar bril was klaar na herstelling, de winkel was pas open om 13u30. Op die manier hadden we de tijd voor vertrek om rustig iets te eten en ons klaar te maken. 13u10 vertrokken we naar Waregem om daar de bril te gaan ophalen en reden vandaar door naar Antwerpen. Druk op de weg, maar alles verliep vlot. Omstreeks 14u40 reden we camping Vogelzang op. De uitbater ontving de €8,5 en vertelde Fie dat er waarschijnlijk geen vrije stroomvoorzieningen waren, maar dit was voor ons geen probleem. We reden eerst eens rond om te weten als er nog plaatsen vrij waren op een stevige ondergrond. We plaatsten ons op het nog vrije plaatsje op het beton. Als Mobil II vlak stond, vertrokken we naar de Mechelsesteenweg bij Donald, een legermakker met een antiekwinkel van enkel luchters. Na een korte babbel gingen we verder naar het centrum en verschoten van al het volk dat op jacht was, kerstshopping zeker? Zelf neusden we ook wel hier en daar eens, maar hielden onze zakken dicht. Op het einde van de Meir zagen we in Café Des Arts een leeg tafeltje staan, we gingen daar plaats nemen. Het tafeltje zat juist achter een pilaar weg, niemand kwam onze bestelling opnemen tot we de kans kregen een andere tafel in te nemen. Fie bestelde er een karafje wijn en Phil dronk er een Duvel. We hadden direct een babbel met enkele mensen rondom ons, zouden het toch nog vriendelijke mensen zijn van Stad? Na onze neut vertrokken we op zoektocht om iets te eten, maar dit viel tegen, zo besloten we naar de Colmar te gaan, een kleine 4Km wandelen. Bij onze aankomst op Vogelzang hadden we een reclamebord zien staan. Nadat we even de kaart hadden bestudeerd, kwamen we goed terecht. We dronken nog een aperitief en kozen voor spareribs met nog een flesje wijn. We hadden nadien nog een gezellige babbel met een paar gasten die het tafeltje naast ons zaten. Op die manier was het bijna 22u toen we afrekenden. Nog een korte wandeling naar Mobil II waar Fie direct onder de wol kroop, Phil genoot nog van een pintje en zette alles klaar om ’s morgens vlug koffie te kunnen zetten. Tegen 23u was het duister en stil ten huize Phil & Fie.
Zondag 14 december: We genoten van een heel rustige nacht, het was reeds 8u30 toen Phil de vlam onder de fluitketel stak. Tijdens het opgieten stond Fie op, bij de laatste maal opgieten deed Phil een verkeerde beweging zodat de filter met het heet water en nat koffiegruis overal rond spoot, we wisten direct wat gedaan. We ruimden het meeste op, het fijn werk ging Phil dan wel op maandag doen. We aten nog een pannenkoek als ontbijt en vertrokken dan naar het oude centrum. In de Expo was er een rommelmarkt waar we snel eens onze toer gingen doen. Via de rechtbank van eerste aanleg kwamen we uit op de Waalse kaai waar er in een tent Disney ijssculpturen waren. Vanaf daar kwamen we uit op verschillende marktjes waar er op het een kunstmarkt en op een ander rommelmarkt was. Hier en daar zagen we ook enkele kerstkraampjes. We waren om 14u afgesproken met nog een andere legermakker van Phil, die zou met de metro tot aan de Groenplaats komen. We hadden nog mooi de tijd om op de Grote Markt en Groenplaats een tussen de kerstkraampjes te gaan keuvelen. Omstreeks 13u30 kochten we ons een worstenbroodje, Fie had liever een hamburger gegeten, maar die waren nog niet klaar. Iets voor twee kregen we bericht dat Jimmy en Rita vertrokken waren en het nog een twintigtal minuten zou duren voor ze er zouden zijn. Wij kregen het een beetje koud en zochten in “De Kroeg” een tafeltje en we hadden geluk, kort daarop zat het volledige café vol. In afwachting dronken we er een Tripel Karmeliet. Toen de vrienden er waren, nog een koffie om nadien op wandel te vertrekken. Tijdens het wandelen kon Jimmy ons wel het een en ander bijbrengen over het oude Antwerpen. Aan ’t Steen nam Fie een foto van Jimmy en Phil, Dit kasteel was het kenteken op hun legermuts van het 5de Linieregiment. Na een tijdje gaven we onze benen nog wat rust en gingen nog iets drinken in de “Aura” in de Hoogstraat. Toen was het tijd gekomen dat Rita en Jimmy terug naar huis moesten, Jimmy moest zijn kinderen terug naar school brengen, we gingen mee tot aan de metro en namen daar afscheid. Wij kregen terug wat honger en gingen een pita zaak binnen om er een Durum te eten. Na nog een ferme wandeling kwamen we terug op Camping Vogelzang. De verduistering en keggen wegnemen, binnen alles vastzetten en het grijs water lozen. Na een rit van een goeie uur en 95Km verder parkeerden we Mobil II op zijn plaatsje voor de deur. Alle water laten lopen, ze spraken van vorst en alles wat er uit moest, uithalen. Phil had de dag nadien nog wat werk om het gasvuur uit elkaar te halen en de vlekken uit de zetel en gordijnen te kuisen, zodat die klaar stond voor volgende uitstap.
Op de teller staat er na deze rit 7936Km de trip was 196,6Km met een gemiddeld verbruik van 11,3L en een rijtijd van 2u44.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016