BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 04 – 05 oktober

Voor het eerst in ons camperbestaan gingen we met het vliegtuig naar het WK wielrennen in Ponferrada (Spanje) en we misten hem enorm, we misten onze Mobil II. We hadden de reis gepland met het vliegtuig daar  we onze vorige Phil & Fie Mobil niet meer vertrouwden om zo’n verre afstanden te rijden. We hadden alles geboekt zonder annuleringsverzekeringen, dus was er teveel verlies mee gemoeid. Terwijl we weg waren deden we onze Mobil II binnen om er een zonnepaneel, een tweede batterij en een fietsrek te laten opzetten. Bij onze terugkeer wilden we deze zo vlug mogelijk testen en besloten een terug naar Antwerpen te gaan waar de Genie een pontonbrug plaatste als herdenking aan WW I.

Zaterdag 04 oktober: Na de gewone activiteiten op een zaterdagvoormiddag en een snelle maaltijd konden we vertrekken. Nadat we hadden getankt, moesten we nog 94Km afleggen naar de camperplaats Vogelzang. De rit verliep vlot, wij voelden reeds terug de vrijheid van met onze Mobil II op weg te zijn en genoten met volle teugen. Fie betaalde €8,5 bij de vriendelijke uitbater, kort daarop hadden we ons stekje gevonden. Wat vlak zetten en we waren klaar om te vertrekken. Phil wilde eerst nog eens langsgaan bij zijn legervriend in zijn antieke lusterwinkel. Donald was blij ons terug te zien en praatte voluit over koetjes en kalfjes. Na een ferme wandeling kwamen we tenslotte aan op de plaats van het gebeuren, een drukte van jewelste, je kon er gewoon op de koppen lopen. Nadat we eens vlug naar de brug hadden gekeken, zochten we naar een vrije plaats op een terras, die vonden we een plaatsje bij Taverne Rubens jammer, Marlène was er niet, merkte Fie op. We dronken er beiden een tripel Karmeliet. Iedereen liep daar met de gekende papieren poppy rond, blijkbaar deelden ze die daar uit en iedereen maar “grabbelen”… We namen er natuurlijk enkele mee, zo hadden we reserve om op de kerkhoven die we bezochten er enkele neer te leggen met het nodige respect. Rond de brug, in de drukte van het volk, vernamen we dat er enkele overgangen waren afgelast. Hier en daar hoorden we mensen agressief reageren op alle en iedereen. Nadat we enkele foto’s van de brug hadden genomen, keerden we terug naar Vogelzang, de camperplaats. Via, misschien wel een omweg, bereikten we ons doel, Fie ging nog onze pistolets gaan bestellen. Ondertussen was het tijd voor een glaasje Vonkelwijn en begon Fie met onze spaghetti. Na ons avondmaal deden we samen de vaat. We genoten voor de rest van de avond van onze Mobil II, de uitzendingen op TV, maar ook van de hevige regenval. Door de drukke, vermoeiende dag gingen we wel vroeg slapen, slaapwel.
Zondag 05 oktober: Het was 8u20 toen we wakker werden, waren we toe aan een goeie nacht of is het daar zo rustig? We denken de combinatie van beide. Phil zette de koffie, Fie bleef nog liggen tot 9u en ging dan vlug onze pistolets halen. Na ons gebakken eitje konden we er weer een tijdje tegen en gingen we nog eens naar de brug kijken. Het was stukken rustiger, maar toen we er aankwamen, lag de brug er niet.

Het was ondertussen aperitieftijd, we dronken er dan eentje op het terras van “
Maurice Dietrich,” op de Grote Markt. Fie haar keuze viel op een campari en Phil een duvel. Er begon terug veel volk rond te lopen. Op de markt stonden er enkele infostands over musea en verenigingen. Na ons drankje gingen we op zoek naar een plaatsje voor ons middagmaal, bij het Italiaanse “Da Giovanni” was er nog een plaatsje vrij. Fie koos voor een risotto frutti di mare en Phil voor een ossobucco, alles wat we kregen was lekker, ook van de gaswarmers naast ons konden we genieten, de temperaturen waren namelijk na de regenval veel gedaald. Ondertussen was de brug terug op haar plaats en konden de mensen er terug over wandelen, blijkbaar met meer discipline dan de dag voordien, alles verliep vlot. Nadat we nog enkele foto’s hadden genomen, vertrokken we terug richting camperplaats, waarbij we rekenden op onze ingebouwde GPS, maar we moesten tenslotte toch eens kort naar Sygic kijken op de GSM. Onderweg gingen we nog een Proxy Delhaize binnen voor wat charcuterie. Tegen 16u45 waren we terug in onze Mobil II. We waren nog op tijd om naar de cyclocross in Gieten te kijken, deze won Van der Poel met een enorme overmacht, een man met een toekomst, amper 21 jaar. Na de cross en ons avondmaal en de vaat hadden we ons nog enkel klaar te maken voor vertrek. Onderweg verliep alles vlot en stonden we in een uurtje geparkeerd voor de deur thuis, het was 21u.

Op de teller stond er nu 5218Km de trip was 196.7Km en een verbruik van 9.5L/100Km.

Foto’s.


 

© Phil en Fie 31/03/2016