BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 15 – 16 maart

De Kattekoers, één van de koersen die we jaarlijks volgen, dit jaar dus opnieuw. We boekten een plaatsje op de camperplaats van het Jeugdstadium en kregen gelukkig C1 toegewezen, de plaats waar we liefst staan.

Zaterdag 15 maart: Een zaterdag voor middag als een ander. We aten nog vlug een “stutje” en konden vertrekken. Tegen 13u30 konden we ons op C1 plaatsen, nog vlug vlakzetten en de stroom aansluiten, klaar voor vertrek. We vertrokken via de Menenpoort naar de markt en de Rijselstraat, maar sloegen dan een zijstraat in en wandelden door binnenstraatjes waar we nog nooit waren geweest. Op die manier kwamen we uit aan het station, we deden er nog een toertje bij en gingen nog binnen in een kleine GB om fruitsap en wat nootjes. Zo kwamen we bijna uit op de markt en via een straat die evenwijdig loopt met de Rijselstraat uit aan ons, wat we vanaf nu ons stamcafé mochten noemen “Klein Rijsel”. Na twee Tripel Karmeliet gingen we terug naar de cp. Nog een kleine aperitief en Fie kon onze spaghetti klaarmaken. Phil nam de vaat voor zijn rekening en de namiddag zat er op. Nog wat tv kijken, maar Fie lag snel onder dek, Phil keek nog wat tv, maar viel na 22u ook nu en dan in slaap. Een half uurtje later was alles donker en stil ten huize Phil & Fie.
Zondag 16 maart:
We waren gelukkige mensen, terug een rustige nacht op Iepers grondgebied. Phil was klaarwakker iets na 7u, zette koffie en begon aan deze tekst te typen. Fie bleef nog een uurtje liggen, we aten nog eens pannenkoeken als ontbijt en deze keer deed Fie de vaat. We vertrokken omstreeks 10u15 naar de parking van de renners om eens hier en daar een goeie dag te gaan zeggen. In eerste instantie vonden we de mannen van Deerlijk niet, Phil was niet op de hoogte dat ze ergens hadden afgesproken, maar we vonden ze. Hier en daar een gesprek, over de koers en over het mooie weer. We hadden echt geluk, van reeds ’s morgens vroeg was de zon van de partij, we waren er gelukkig mee. Dan vertrokken we naar de Menenpoort om het vertrek van de beloften te zien. We stonden op wacht net over de poort en zagen de renners net voor de poort afdraaien, pech dus. De start van de Juniores wachten we niet af en wandelden naar de Rijselpoort waar we de beloften op gingen wachtten. Op de markt kwamen we voorbij Ypres Burger, we besloten daar iets te eten. We namen alle twee een Big Giant Burger met een pintje voor de prijs van €14,60. Daarna namen we foto’s van op de poort, niet echt een meevaller. Na hun passage hadden we een uur en gingen iets drinken in ons stamcafé. We besloten dan om toch zelf iets klaar te maken in de Mh voor avondeten en Fie moest naar het toilet. Dan maar naar de cp en na de plas gaan kijken of de spar dicht bij de Menenpoort nog open was, niet dus. Er was nog een kleine spar winkel in de Rijselstraat, daar gingen we ook wel iets vinden. We zagen de juniores een keer voorbij komen en vonden in het begin van de straat ook nog een broodjeszaak die ook vers vlees verkocht. Fie ging vragen hoe lang ze open waren, tot 18u30, geen probleem dus. We zagen de juniores tot de laatste passage. Daarna zagen we nog twee maal de nieuwelingen voorbij komen en gingen dan terug naar onze stamcafé, die als specialiteit Picon heeft, we wilden die eens proeven, hij was héél lekker. De beloften kwamen dan een laatste keer voor de aankomst voorbij, gedaan de kattenkoers 2014. We moesten nu nog enkel terug naar de beenhouwerij, Fie kocht er groenten hamburgers, penne met vier kazen en kippenfilets. Terug op de camping genoten we nog wat van het mooie weer, Fie begon om 17u45 aan ons avondmaal. Ze bakte de hamburgers en warmde de penne op, het was een lekker avondmaal. Terwijl Phil wat doorwerkte aan de tekst deed Fie de vaat. Nadien moesten we nog enkel de keggen wegnemen en de stroomaansluiting wegnemen, grijs water lozen en we waren vertrekkensklaar. Na een goed half uur reden we de straat binnen en parkeerden de Mh voor de deur, hopelijk voor niet te lang.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016