BELGIň 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 05 Ė 06 april

De legermakker van Phil uit Mechelen was graag nog eens samen met ons ergens iets gaan eten, we regelden dit op zondag. Phil dacht op een verrassing samenkomst met nog een andere legermakker die daar dichtbij woont, maar die moest naar de champagnestreek, jammer. Op zaterdagavond vroegen we een vriend die we kennen van op de koers om een pintje te komen drinken. Phil boekte een plaats voor ťťn nacht op camping De Gavers, maar we dachten nadien dat we beter tot de maandagmorgen konden blijven. Dit gingen we daar dan wel regelen.

Zaterdag 05 april: Na een gewone zaterdag voormiddag, konden we tegen 12u45 vertrekken voor een goeie uur rijden. Bij het naderen van de Vlaamse Ardennen kwamen we meer en meer wielertoeristen tegen die de ronde van Vlaanderen aan het fietsen waren. Eens aan de ingang van de camping ging Fie betalen en vragen voor een nachtje bij, wat geen enkel probleem was. We reden naar plaats 209, we stonden automatisch vlak, stroom aansluiten, zetels en tafel buiten en genieten van de zon. Omstreeks 16u verkenden we eens de camping, ons bezoek kwam rond 19u15 en we wilden nog voor hun komst eten. Fie begon aan ons eten terwijl Phil een aperitiefje dronk. We genoten van kippenfilet met champignons en boursin. Phil at dit met penne en Fie enkel met nog wat sla erbij. We gingen samen de vaat doen en wachtten dan tot ons bezoek aan kwam. We konden buiten zitten tot 21u. tot het echt te koud werd, nog een drankje binnen en ons bezoek vertrok. We bleven niet lang meer wachten om te gaan slapen.
Zondag 06 april: Fie had geen goeie nacht, ze had last van een hongerige mug. Na een plasstop omstreeks 3u30 was het slapen tot 7u30. Phil zette koffie, als die klaar was, ging Fie koffiekoeken halen. We verwachtten ons volk om 11u. we hadden nog wat tijd om ons klaar te maken. Net toen we klaar waren, kwamen Karin en Luc er aan. We dronken een aperitief in de Mh en konden daar al een de tot nu toe resultaten voor de reŁnie bekijken. Phil had een tafeltje besproken in een Grieks restaurant ď ApollonĒ op de markt van Ronse op aanraden van Danny. We kozen alle vier voor het menu, aperitief maison, scampiís, Lamsmedaillon en daarna nog een dessert. We hadden nog een babbel met de patron en zo was het reeds na 16u toen we het restaurant verlieten. Na een half uurtje reden we terug de camping op, Karin en Luc moesten nog een uur rijden naar huis, ze vertrokken direct na aankomst. We zagen nog de laatste 20km van de Ronde van Vlaanderen. Cancellara won die voor Van Avermaet en Vanmarcke. Om nog wat af te werken van ons middagmaal deden we nog eens de oevers van de Gavers, ongeveer een drie km, jammer genoeg kregen we regen over onze kap. We waren eerst van plan om nog de nacht te blijven, maar we overlegden door de regen en vertrokken tenslotte nog rond 20u naar huis. Onderweg nog wat motregen en juist voor Kluisbergen was er een alcoholcontrole, maar we mochten doorrijden. Iets na 21u waren we thuis en konden we beginnen aan onze volgende plannen.

Fotoís


 

© Phil en Fie 31/03/2016