BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 01 – 02 maart

Voor het vierde jaar op rij gingen we de eerste zondag van het Belgisch wielerjaar naar de koers in Staden kijken, de zaterdag vertrokken we al iedere keer om een nachtje op de cp in Langemark - Staden door te brengen, wat we nu ook deden.

Zaterdag 01 maart: Nadat we beiden een drukke voormiddag hadden, aten we nog snel een “stutte” thuis, we konden vertrekken omstreeks 13u35 en reden in nu en dan wat lichte regen naar onze bestemming.

Als we er aan kwamen stonden we terug alleen op de cp, enkel de stroom aansluiten en we konden ons gaan aanmelden. In de sportzaal was het druk, veel kinderen waren handbal aan het trainen/leren. In de cafetaria waren ook veel ouders aan het wachten op hun kinderen. Fie bestelde twee karmeliet biertjes, maar die waren uitverkocht, ze hadden wel Brugse Tripel, dat zal ook wel smaken zeker? Fie ging ons ook inschrijven in de receptie, we betaalden €12 voor 24u. Achteraf lieten we ons biertje smaken, terwijl we wat naar de Omloop Het Nieuwsblad keken. De laatste 60KM bekeken we in de Mh, ondertussen ging het buiten van bui naar bui, maar Fie ging tussen twee van deze toch wat koekjes en nootjes kopen in de Aldi iets verderop. De spannende koers eindigde jammer genoeg niet in het Belgisch voordeel 1/ Stennard 2/ Van Avermaet 3/  Boasson Hagen. De buien verdapperden, we wachtten tussen twee van deze in om vlug nog naar de cafetaria onze aperitief te gaan drinken, het lukte om 18u30. Fie dronk er een Brugse Zot en Phil een Duvel bij gebrek aan een Duvel tripel hop. Om 19u15 terug in de Mh, Fie begon direct aan ons avondmaal, Phil zijne pyjama aan en wat rustig aan. Na de gewoonlijke spaghetti deed Phil de vaat. We genoten voor de rest van de avond van de rust aan de cp, wat tv kijken en de gezelligheid van ons vakantieverblijf. We gingen slapen rond 22u30 en hoopten op een rustige nacht, er waren namelijk enkele feestjes in de omgeving.
Zondag 02 maart: Tenslotte toch goed geslapen, Phil wakker om 7u10, zette koffie en verhoogde vlug de verwarming wat. Na de vele regen was de temperatuur blijkbaar naar het vriespunt gedaald. Hier en daar vertoonde het gras witte vlekken. Een uurtje nadien stond Fie op, warmde de pannenkoeken, zodat we konden genieten van ons ontbijt. Fie deed deze maal de vaat. We maakten de Mh stilletjes klaar voor de korte rit naar Staden, zodat we daar ons gewoon plaatsje terug konden innemen. We vertrokken om 9u30 om kort daarop ons te parkeren in Staden. We moesten deze keer wel de andere kant van de straat staan, er was op onze gewone plaats, parkeerverbod doordat de koers een trapje hoger was geklommen en nu voor de Beker Van België telde. Nadat we vlak stonden gingen we naar het centrum en deden nog wat inkopen bij Delhaize. Na nog een korte wandeling wandelden we terug naar de Mh en dronken er een aperitief. Ondertussen was het 12u45 en startte de koers van de nieuwelingen, ondertussen bereidde Fie ons middagmaal, stoverij. Phil ging enkele keren buiten bij hun passage om dan vlug te genieten van een lekker middagmaal. De vaat lieten we staan en vertrokken terug naar het centrum om enkele foto’s te kunnen nemen op andere plaatsen. Na de laatste ronde moesten we alle twee naar het toilet, wij binnen bij Bukowski, Phil dronk een Karmeliet en Fie een Maes Radler. Na de plas misten we daardoor nu nog de beloften voor de eerste passage ook. Tijdens de laatste zes plaatselijke ronden wandelden we naar de Mh, terwijl Fie de vaat deed ging Phil nog enkele foto’s nemen en ook de aankomst. Ondertussen had Boonen voor de derde maal Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen in de sprint. Joeri Calleeuw won lichtjes afgescheiden de koer van de BvB. We bleven nog een tijdje wachten in de Mh tot de meeste drukte weg was. We konden vlot naar huis rijden en konden bij het thuis komen de Mh parkeren voor de deur, veel moest er niet meer uit, dus waren we snel klaar en konden de volgende plannen besproken worden.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016