BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 – 21 juli

Door enkele doelen kozen we voor dit weekend in Antwerpen. 1) Phil wou bij een legermakker langsgaan waar hij tijdens zijn dienst een goed contact mee had. 2) het was reeds enkele malen uitgesproken geweest om de stad eens te gaan bezoeken. 3) Op maandag 21 juli was er een ceremonie in het stadspark naar aanleiding van de Nationale feestdag. We waren ook benieuwd naar de camperplaats Vogelzang.

Zaterdag 19 juli: Fie zorgde dat Mobil II klaar stond voor vertrek tegen dat Phil van zijn job thuis kwam. We vertrokken omstreeks 12u50 voor 95Km, de GPS vertelde ons dat we een goed uur moesten rijden. Zonder problemen bereikten we Vogelzang. Fie ging ons aanmelden, we betaalden maar €20,5 en konden er staan tot maandag 19u. een koopje dus J. We zochten ons een goed plaatsje, zodat we zeker ontvangst hadden met onze schotel, maar ook bereikbaar voor een stroomaansluiting. We vonden die op de open, betegelde plaats, waar we met drie campers stonden. Vlak zetten, stroom aansluiten en we konden vertrekken naar de Mechelsesteenweg waar Donald, de legermakker van Phil, een antiekzaak heeft. Na een korte wandeling van bijna 2Km waren we ter plaatse. Eerste minuten een beetje verkennen, maar nadien kwamen de verhalen terug opsteken, het was een prettig terugzien. We bleven daar zeker een uur en haalden veel oude koeien uit de gracht. We gingen dan verder naar het centrum, terug een wandeling van een 3Km, tot we in de winkelstraten uitkwamen. Het was warm, enorm warm. Na een kort bezoek aan een Veritas winkel gingen we een terras opzoeken om onze dorst te lessen. Die vonden we op het einde van de Meir aan het Café Des Arts, een Stella café. De keuze was snel gemaakt voor Phil een 50cl en voor Fie een 33. Terwijl we daar zaten, begon de mooie blauwe lucht toe te trekken met grauwe wolken. Net toen we vertrokken, vielen de eerste druppels. Onderweg naar de camperplaats kregen we nog een paar buien over ons hoofd, maar met die verstikkende hitte, was het plezant. Eens terug aan Mobil II, het was toen 19u, begon Fie aan ons avondeten. Hamburger, aardappelen en witte bonen in tomatensaus. Terwijl Phil de vaat deed, ging Fie nog wat buiten in de zetel wat afkoelen, maar viel direct in slaap, een nieuwe buur die toekwam, maakte haar wakker. Na de vaat ging Phil ook naar buiten, we bleven daar tot 22u30 genieten van de friste en van de omgeving. Nadat de zetels terug in de garage zaten, gingen we binnen, Fie ging direct slapen, Phil bleef nog wat TV kijken tot 23u45.
Zondag 20 juli: Phil sliep heel goed, maar Fie was waakzaam om het dakvenster open en toe te doen bij de minste regen. Phil stond op om 7u.,  zette koffie en bakte voor de eerste maal broodjes in de oven van onze Mobil II. Fie bleef slapen tot 8u30, ondertussen had Phil tijd om wat aan deze tekst te werken. Nu en dan viel er een bui uit de lucht, niks ergs. Na het ontbijt maakten we ons klaar om naar het centrum te vertrekken. We namen een andere weg naar het centrum, maar kwamen uit aan het gekende gerechtshof met zijn zilveren kaboutermutsen. We wandelden maar en hoopten dat het de goeie richting was, we zagen wel eens een ander Antwerpen. Langs de ene kant een beetje het mondaine op het Lambertmontplein en langs de andere kant wandelden we door de straten van immigranten. Tenslotte namen we het stadsplan er bij en kwamen dan ook aan het station uit. Het was ondertussen middag, we aten bij Mc Donalds een menu, zo konden we er terug tegen voor een tijdje. Dan naar de dierentuin, die net naast het station is gelegen. Daar betaalden we voor twee personen €45, niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Overal in de zoo zagen we mensen lopen die verkleed waren, blijkbaar een groep die zich graag gedragen als mensen van  de Belle Epoque. We volgden het plan niet, hopelijk hebben we alle aanwezige dieren gezien. Omstreeks 15u30 hadden we dorst en gingen bij zelfbediening Flamingo een Duvel drinken. Dan nog eens kort naar de meest luie dieren van het park gaan kijken, Panters en tijgers…Na overleg gingen we terug te voet naar Vogelzang, we hadden tegen alle verwachting in, een heel zonnige dag gehad. Eens aan Mobil II haalden we de zetels uit en dronken nog een aperitief. Fie begon iets later aan onze spaghetti. Phil besloot ondertussen zijn eerst douche in de nieuwe Mobil te nemen, vergeleken met de vorige, een zee van plaats in de douchecel. We aten buiten en deden samen de vaat, als die bijna gedaan was begon het te regenen, een ferme bui, maar geen onweer. Jammer van de onderbreking, Phil had tafel en zetels in de garage gestoken, na de bui zagen we het niet meer zitten om terug buiten te gaan. Na Vive le Velo nog een beetje tv kijken en dan maar gaan slapen na een vermoeiende dag, het was 22u30.
Maandag 21 juli: Terug een rustige nacht met enkel een plasstop, maar Phil was om 6u wakker, plaatste de fluitketel op het vuur, ging €1 in de automaat voor de stroom steken en zette koffie. Om 7u nog het toilet gaan ledigen en de werken voor een maandagmorgen waren gedaan. Vandaag was er een herdenking voor 21 juli in het Stadspark, eerst dachten we om met de tram te gaan, maar besloten dan toch maar te voet te gaan. De herdenking was om 9u30, een mooie vroege wandeling. We vertrokken om 8u25 en wandelden Langs de Belgiëlei naar het stadspark waar we na een wandeling van een goeie 45min aankwamen. Veel te vroeg waren we niet, de stadstrommelaars stonden al in de startblokken, daarachter de vaandeldragers en de militairen en tenslotte het muziekkorps van de politie. Eerst een speech van Bart De Wever, daarna de bloemlegging door de gouverneur van Antwerpen en nog enkele prominente aanwezigen. Na het volkslied en de Vlaamse leeuw, wandelden we tot aan het standbeeld van Leopold 1 waar de burgemeester nog een krans neerlegde. Terug speelde het muziekkorps het volkslied en de Vlaamse leeuw. De burgemeester nodigde ons allemaal uit in het stadshuis voor de receptie, we spoedden ons naar de beschikbare bussen, er was meer volk dan dat deze konden vervoeren. Met een overvolle bus reden we richting stadshuis, daar werden we heel goed ontvangen. Cava, fruitsap, bier, spuitwater, enz… Er stonden belegde broodjes, nootjes, olijven, kaas en chorizo op tafel. Iets later kwamen ze rond met allerlei hapjes, dit alles van een voortreffelijke kwaliteit. Om 11u45 was er het Te Deum, een korte krachtige gebedsviering. Tegen het einde moesten ze een man van 92 naar buiten voeren die ze nadien met de ambulance wegvoerden, hopelijk loop het goed af. Bij het buitenkomen wilden er moslims en chinezen op de foto met onze voorzitter, Hugo genoot er met volle teugen van. Johan Leysen, de zoon van de op 12/04 overleden Louis Leysen , wilde nog eens trakteren op het terras van…. En we bleven daar genieten van enkele pintjes tot omstreeks 15u45. Na de pintjes besloten van terug te voet naar de camperplaats te gaan. Onderweg gingen we nog een kleine Carrefour binnen en kochten kalkoenblokjes en wok groenten, zo hadden we ons "namiddageten". Fie maakte ons eten klaar, de vaat deden we samen. We maakten ons dan klaar voor vertrek, van de keggen rijden, stroomdraad wegsteken en alles terug op zijn vaste plaats zetten. Voor we buiten reden lieten we nog het grijs water lopen. Ondertussen ging Fie onze vuilzak weg brengen, maar de uitbater kwam juist voorbij en nam die mee. We hadden een vlotte rit naar huis en parkeerden Mobil II terug voor de deur van ons huisje. De planning voor volgende uitstap kon beginnen. Bij ons vertrek stond de teller op 693Km, bij het thuiskomen op 887Km.

Foto’s

 


 

© Phil en Fie 31/03/2016