BELGIË 2014

Dendermonde Ieper Langemark-Staden De Panne Ieper Geraardsbergen
De Panne Leopoldsburg Kluisbergen Koksijde Zwalm - Wichelen Antwerpen
Hoeke De Panne Rotselaar Antwerpen Antwerpen Ieper

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 – 15 juni 2014

We hadden echt geen zin om in het weekend thuis te blijven dus, keken we uit waar we deze keer naartoe konden trekken. We keken eens naar het rommelmarktboekje en zagen een rommelmarkt in Koksijde, dan maar op zoek naar de gepaste camping. Rond Koksijde aan zee en Koksijde-dorp, “Camping De Noordduinen” We boekten daar een plaatsje.

Zaterdag 14 juni: Tegen de tijd dat Phil terug thuis kwam van het werk had Fie gezorgd dat alles klaar stond voor ons vertrek, zelfs een lief briefje op de klaargemaakte boterhammen. Zo konden we iets voor 13u vertrekken richting kust, nog eens enkele liters tanken in Ieper, we konden er terug tegen voor enkele kilometers. Bij onze aankomst was er niemand te zien in de receptie, maar er hing een bel, daar wisten ze ons te vertellen dat ze iemand gingen zenden, het duurde een beetje, maar tenslotte konden we ons inschrijven en onze plaats innemen. Vlak zetten en stroom aansluiten, toen kwam er nog een auto met caravan binnen gereden en plaatsten zich net naast ons in een hoek van 90°. In plaats van wat rustig te genieten in de zon voor de Mh besloten we dan maar te gaan wandelen. We gingen richting Koksijde aan zee en slenterden wat door de winkelstraat, deden wat aankopen in de Spar en kochten het boek “Stille Steden” in de Standaard boekhandel. Op het terras van “La Terrasse” aan het rond punt met vierkant in ijzer er op dronken we een biertje, Fie een Hoegaarden en Phil een Brugge tripel. Op de terugweg kwamen we voorbij het Coxyde militair kerkhof en gingen er natuurlijk eens een kijkje nemen, er liggen er 1517 van de eerste wereldoorlog waarvan 1.453 Britten, 14 Canadezen, 18 Australiërs, 19 Nieuw Zeelanders, 2 Zuidafrikanen, 1 Brits West-Indiër en 10 Duitsers  en 154 van de tweede met volgende nationaliteiten, 133 Britten, 18 Canadezen, 2 Australiërs en 1 Nieuw Zeelander . Terug op de camping zetten we de zetels buiten en genoten er van een glaasje Vonkelwijn. Er was wel wat wind, maar tussen de wolken kwam er nu en dan toch een deugddoende zon tevoorschijn. Toen de wolken iets te zwaar kwamen, begon Fie aan onze spaghetti. Na het eten deed Phil de vaat en keken we nog wat tv, Fie was wel snel in dromenland en ging slapen om 21u45, Phil hield het nog vol tot 23u15.
Zondag 15 juni: We waren wakker omstreeks 7u20. Nadat we genoten hadden van een spiegeleitje, maakten we ons klaar om tegen 9u. naar de rommelmarkt te stappen, het was verdorie fris, we konden een trui verdragen. Na de korte wandeling naar het centrum kwamen we net voor het centrum al mensen tegen die hun inkopen al hadden gedaan. Er was nog niet echt veel volk, zo bleef het aangenaam toeven en konden we rustig eens alles bekijken.


Phil vond terug een paar Stella glazen, maar ook een mooi setje van een Willy Jeep, Fie begon bijna te huilen dat zij niks kreeg ;-). We vonden ook een boek over de achttien dagen durende oorlog, daar speelde het vijfde linie ook een rol in. Nadat we bijna rond waren, herkenden we een punt en viel het ons te binnen dat we het jaar voordien ook op dezelfde rommelmarkt waren geweest, maar met de gewone wagen. We dachten van iets te drinken op het terras van hetzelfde café van de vorige keer, maar met open deuren was hij toch gesloten… Na het laatste stukje markt vertrokken we dan richting camping en besloten toch nog iets te drinken bij “Het eindeloos begin”. Er zat niemand op het zonneterras achteraan, de baas dacht dat er daar teveel wind was, maar dat was verkeerd gedacht. We dronken er alle twee een Stella uit het flesje, dit kan toch smaken. Terug op de camping dronken we nog een aperitief en genoten van de lente hutsepot die moederke had klaargemaakt. Daarna was het tijd voor een siësta en we kwamen pas wakker iets voor 16u. We deden samen de vaat en stelden alles op de vaste plaatsen. We hadden dan nog wat tijd om te genieten van de rust op de camping. We reden de camping af omstreeks 17u45, voor we rond Ieper waren, hadden we door de werken wel een beetje in file gestaan, maar het viel nog mee. De rest verliep vlot, we reden de Mh voor tegen 19u. De volgende uitstap zal nog een beetje op zich laten wachten, meer uitleg later.

Foto’s


 

© Phil en Fie 31/03/2016